Jump to content

Драйвери за звукова карта


Препоръчан пост

Здравейте преди няколко дена един приятел ми даде една саунд арта защото мойта изгоря...Обаче проблема идва от там ,че нямам и драйвъри а нея...Съдя по-марката ,че картата не е от най-новите модели ,но съм се занаетил ,че трябва да я подкарам :)

И така по-същество марката е "SM4281" ,а версията предполагам е "Rev 1.00 !

Ще се радвам за помощ а и ако можете и дами кажете и как да направя така ,че изгорялата саунд карта повече да не функционира (Тя е вградена) а само тзи новта сега ,която слагам да си работи с 1 дума звука да илиза само от нея :)

П.С. Благодаря предварително на всички ,който се опитат да ми помогнат :)

Link to comment
Сподели другаде

Вградената звукова карта можеш да забраниш от BIOS-а. Ако искаш точни инструкции как, ще трябва кажеш какво е дъното, защото настройките, макар и сходни, не са еднакви при всички дъна. И все пак да питам: по какво съдиш, че картата е изгоряла?

 

Дадената ти карта е доста старичка и Windows трябва да има вградени драйвери за нея. Странно защо не я е разпознал. Възможно е това, че вградената карта не е деактивирана, да обърква нещата. Някои дънни платки може да имат подобен проблем. Ако след деактивиране на вградената звукова карта от BIOS Windows не разпознае "новата" ти ткарта, можеш да пробваш ръчно (принудително) да й инсталираш драйвери на Crystal Semiconductor.

Link to comment
Сподели другаде

Не точно игоряла а е изгорял единият и канал на 2+1 ми бачкат само буфера и едната колонка и по-това съдя ,че нестава .

А и когато осиля системата почва да гъгне.Тва пак е от картата защото системата е тествана и на други компютри и си свири идеално .

Дъното ми е Syntax ако несе лъжа !

П.С. Благодаря ти а помоща :) !

Link to comment
Сподели другаде

За драйвери можеш да пробваш: CS4281 9x-XP (155KB).

Не успях да намеря ръководство за дъното ти, така че не мога да дам максимално точни инструкции, но някъде в BIOS-а трябва да има опция за спиране на Onboard audio (или нещо подобно). Може да се намира в раздел Integrated peripherals (или подобно име). Ще трябва да се поразтърсиш.

Link to comment
Сподели другаде

Така мисля ,че се справих до някаде изключих вградената си карта Ето снимкчица ! Обаче идва проблема ,че сега тази другата ми саунд карта немия дава като работеща .Смисъл такаф сега все едно в компютъра нямам музика.Когато пусна winampa ми казва ,че нямам инсталирани някакви драйвъри за саунд картата ми...А между другото аз онези драивъри,които ми ги даде съм ги инсталирал някакви идей :crosseyes1:
Link to comment
Сподели другаде

Или не си ги инсталирал както трябва, или има някакъв друг проблем. Защо не провериш по компютърните фирми дали нямат някоя отделна карта на C-Media?
Link to comment
Сподели другаде

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори на тази тема

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   Не можете да качите директно снимка. Качете или добавете изображението от линк (URL)

Loading...
×
×
  • Създай ново...