Jump to content

acer aspire 5730Z проблем с инсталиране на Windows Vista

liliofthevalley

Препоръчан пост

Купих си нов лаптоп ACER asprire 5730Z с много добри параметри но операционната система е LINUX LINPUS .В саита на ACER пише че лаптопа може да работи с Windows Vista Home Basic /windows Vista home premium. Свалихме ВИСТА и направихме диск и инсталацията тръгна но на последния етап нещо се прецаква и не знам проблема в диска ли е или има нужда от драйвери ... не съм експерт затова пишете по достъпно Много ви моля споделете ако някой е имал този проблем.

процесор: Intel Pentium Dual-Core T3200 (2.00GHz, 1MB L2 Cache, 667MHz FSB)

памет: 4096MB DDR2 800MHz

твърд диск: 320GB, 5400rpm SATA

дисплей: 15.4" TFT WXGA CrystalBrite 1280x800

видео карта: Intel 4500MHD с до 1340 MB споделена памет

оптично устройство: DVD записващо устройство

мрежова карта: 10/100 Ethernet controller

безжични комуникации: Bluetooth, Wireless LAN 802.11b/g/Draft-N

звукова карта: HD Audio поддръжка

високоговорители: Two built-in stereo speakers (2 W)

аудио портове: Headphones/ speaker /line-out port; Microphone /line-in jack

камера: 0.3MP Camera

четец на карти: 5-in-1 card reader (SD/MMC/MS/MS PRO/xD)

детайли: ExpressCard /54, 4x USB 2.0, 1x VGA

операционна система: Linux

Сподели другаде

ами просто стига до Completing Installation process и накрая черен екран . когато го рестартирах взе да зарежда и се появи съобщение че Windows не мозе да зареди и предлага Safe mode , command prompt и тъи нататък избрах ме нормал първо и жзе да зарезда безконечно рестартирах и пробвах сеиф мод и пак нищо ох тая кирилица ме изпоти :crosseyes1:

Като казваш, че се "прецаква" на "последния етап", не става особено ясно какво точно се случва и кога се случва. Би ли бил по-конкретен?

ох писах отговор на себе си....аз сам female :giggle:

Сподели другаде

По принцип след етапа Completing Installation трябва да се появи екран за избор на потребителско име, парола и картинка. Ти защо си рестартирала ръчно системата на този етап? Каква версия на Vista е всъщност това - чиста (евентуално с вграден Service Pack 1) или някаква самоделка (еди-какво-си Edition)?

P.S.: това да си отговаряш сам(а) на себе си е по принцип леко обезпокоително, защото загатва леки психични проблеми. Ама то пък в днешно време кой не е така...

P.P.S.: ех, тази кирилица. Интересно как българи имат проблеми да пишат на кирилица - родната ни азбука. Наистина интересно явление. Ние сме май единствената нация, която не обича да пише, използвайки собствената си азбука и търси оправдания да ползва латиница. Все още не мога да разбера защо хората си усложняват живота излишно и таят такава любов към латиницата. Този въпрос, неотговорен, ще си го отнеса в гроба, мисля аз.

Сподели другаде

По принцип след етапа Completing Installation трябва да се появи екран за избор на потребителско име, парола и картинка. Ти защо си рестартирала ръчно системата на този етап? Каква версия на Vista е всъщност това - чиста (евентуално с вграден Service Pack 1) или някаква самоделка (еди-какво-си Edition)?

P.S.: това да си отговаряш сам(а) на себе си е по принцип леко обезпокоително, защото загатва леки психични проблеми. Ама то пък в днешно време кой не е така...

P.P.S.: ех, тази кирилица. Интересно как българи имат проблеми да пишат на кирилица - родната ни азбука. Наистина интересно явление. Ние сме май единствената нация, която не обича да пише, използвайки собствената си азбука и търси оправдания да ползва латиница. Все още не мога да разбера защо хората си усложняват живота излишно и таят такава любов към латиницата. Този въпрос, неотговорен, ще си го отнеса в гроба, мисля аз.

за кирилицата ще се постарая просто професията ме накара да сам по добра с латиницата ..както и да е рестартирах го защото чаках да приклучи процеса до 3 сутринта и легнах с надеждата че сутринта ще е готово ама беше с черен екран и го рестартирах четох статията тука и всичко беще и при неме така до 5.2

Сподели другаде

От замунда изтеглих Windows Vista premium -SP1 като отделен фаил и си направих инсталационен диск с неро.
Това не отговаря на въпроса ми за самата операционна система.
Сподели другаде

От замунда изтеглих Windows Vista premium -SP1 като отделен фаил и си направих инсталационен диск с неро.

бих препоръчал да потърсиш recovery disc от acer - на две двд е

най добър вариант - от познати с Acer 5730 , правите бекъп на инсталационните файлове на два диска и с първия си ботваш и инсталираш

потърсих в нета , но намерих само за HP, за Acer..не

Иначе търси неактивирана и не пипана виста, може би има конфликт и затова тази спира.

Сподели другаде

От вчера се ровя из нета но за този модел има много малко инфо и вече се отчайвам сега си търся нова Vista но в замунда няма кажете други торрент саитове

бих препоръчал да потърсиш recovery disc от acer - на две двд е

най добър вариант - от познати с Acer 5730 , правите бекъп на инсталационните файлове на два диска и с първия си ботваш и инсталираш

потърсих в нета , но намерих само за HP, за Acer..не

Иначе търси неактивирана и не пипана виста, може би има конфликт и затова тази спира.

Сподели другаде

Аз не че нещо, но да напомня профилактично т.3 от правилата на форума:

3. Забранява се публикуването на всякаква нелегална информация (кракове, пачове, генератори, пароли, серийни номера, музика, филми, книги и други) както и информация за извършване на нелегални действия (открадване на пароли, проникване в чужди компютри, нелегално наблюдение и други подобни), искането на подобна информация или подпомагането за намирането й чрез форума (чрез лични съобщения), както и препращането към сайтове с такава информация.
Сподели другаде

инсталирах я тая Vista проблема е бил в инсталационния диск ...за всички които искат да инсталират Vista на този вид лаптоп възможно е и е лесно само трябва да имате хубаж инсталационен диск ...няма нужда от от допълнителни драйвери и т. н. :thumbsup:
Сподели другаде

инсталирах я тая Vista проблема е бил в инсталационния диск ...за всички които искат да инсталират Vista на този вид лаптоп възможно е и е лесно само трябва да имате хубаж инсталационен диск ...няма нужда от от допълнителни драйвери и т. н. :thumbsup:

Moжеш да инсталираш и XP, единствено отиваш в BIOS, и променяш SATA режима от AHCI на IDE, така емулира legacy sata конторолер и нямаш проблем. :)

Сподели другаде