Jump to content

Препоръчан пост

Здравейте,имам проблем при смяна на RAM-а на Acer Aspire T650,WindowsXP,SP3,с два слота за памет.Досега беше с 2x512,Nanya DDR2 -533 SDRAM,но при опит за смяна на 2x1GB Transcend DDR2 -667 SDRAM след стартиране ми дава син екран и се реботва.Пробвахме със старата RAM -512мб на първия слот и на втория новата 1ГБ,работи нормално.Трябва ли при смяна на оригиналната(понеже не е добавяне ,а си е подмяна )да се пипа някъде настройките наBIOS-a или другаде,защото четох че се разпознава автоматично (но ставаше въпрос за добавяне??).
Link to comment
Сподели другаде

щом са 2 чипа по 1 ГБ, каза, че си пробвал с единия и на 2-та слота, пробвай и с другата платка на 2-та слота, едната платка може да е дефектирала, също така сложи старата иди в биоса и виж дали имаш опция за допълнителен волтаж и пусни съвсе малко повече ток. Напоследък почнаха да се появяват доста платки, които изискват допълнителен волтаж...

Попринцип разпознаването наистина трябва да става автоматично, ако не ще, ги върни в магазина и взимаш други... :)

Link to comment
Сподели другаде

Пробвах и двата варианта ,работят и двата ,но само в комбинация със старата платка,а щом сложа двата по 1 ГБ,зарежда BIOS-a,пита ме как да стартира Уиндоса,нормално или в сейф мод,и като чукна нормално,блесва за секунди син екран и се рестартира и пак стигам до питащия екран.
Link to comment
Сподели другаде

Писала съм още в първия пост ,Уиндоуса е XP,SP3.При последната проба размених местата на платките,но ми показва само черен екран и вентилатора започна да бучи адски,изключих преди да се случи нещо и съвсем да оплескам работата.Общо взето разбрах че не тръгва в никакъв вариант ,който не включва оригиналната памет поставена в първия слот,затова питам дали някой има опит с такъв случай и дали това е изключение ,фабрична настройка или какво.
Link to comment
Сподели другаде

Кажи какви настройки, свързани с паметта и скоростта на процесора имаш в BIOS (в упътването не пише, затова питам).

Няма смисъл да си разваляш ОС от опитите за стартиране; свали си memtest86+ и тествай с нея след всяка интервенция в системата.

Link to comment
Сподели другаде

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори на тази тема

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   Не можете да качите директно снимка. Качете или добавете изображението от линк (URL)

Loading...
×
×
  • Създай ново...