GinGer Публикувано Октомври 13, 2008 Report Share Публикувано Октомври 13, 2008 Здравейте,имам проблем при смяна на RAM-а на Acer Aspire T650,WindowsXP,SP3,с два слота за памет.Досега беше с 2x512,Nanya DDR2 -533 SDRAM,но при опит за смяна на 2x1GB Transcend DDR2 -667 SDRAM след стартиране ми дава син екран и се реботва.Пробвахме със старата RAM -512мб на първия слот и на втория новата 1ГБ,работи нормално.Трябва ли при смяна на оригиналната(понеже не е добавяне ,а си е подмяна )да се пипа някъде настройките наBIOS-a или другаде,защото четох че се разпознава автоматично (но ставаше въпрос за добавяне??). Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
vyrgozunqk Публикувано Октомври 13, 2008 Report Share Публикувано Октомври 13, 2008 щом са 2 чипа по 1 ГБ, каза, че си пробвал с единия и на 2-та слота, пробвай и с другата платка на 2-та слота, едната платка може да е дефектирала, също така сложи старата иди в биоса и виж дали имаш опция за допълнителен волтаж и пусни съвсе малко повече ток. Напоследък почнаха да се появяват доста платки, които изискват допълнителен волтаж...Попринцип разпознаването наистина трябва да става автоматично, ако не ще, ги върни в магазина и взимаш други... Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
GinGer Публикувано Октомври 13, 2008 Author Report Share Публикувано Октомври 13, 2008 Пробвах и двата варианта ,работят и двата ,но само в комбинация със старата платка,а щом сложа двата по 1 ГБ,зарежда BIOS-a,пита ме как да стартира Уиндоса,нормално или в сейф мод,и като чукна нормално,блесва за секунди син екран и се рестартира и пак стигам до питащия екран. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
vyrgozunqk Публикувано Октомври 14, 2008 Report Share Публикувано Октомври 14, 2008 Kaкъв уиндоус ползваш, също така пробва ли да влезеш в Safe Mod ? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
GinGer Публикувано Октомври 14, 2008 Author Report Share Публикувано Октомври 14, 2008 Писала съм още в първия пост ,Уиндоуса е XP,SP3.При последната проба размених местата на платките,но ми показва само черен екран и вентилатора започна да бучи адски,изключих преди да се случи нещо и съвсем да оплескам работата.Общо взето разбрах че не тръгва в никакъв вариант ,който не включва оригиналната памет поставена в първия слот,затова питам дали някой има опит с такъв случай и дали това е изключение ,фабрична настройка или какво. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
panevdd Публикувано Октомври 14, 2008 Report Share Публикувано Октомври 14, 2008 Кажи какви настройки, свързани с паметта и скоростта на процесора имаш в BIOS (в упътването не пише, затова питам).Няма смисъл да си разваляш ОС от опитите за стартиране; свали си memtest86+ и тествай с нея след всяка интервенция в системата. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост