Jump to content

Проблем с безжична карта (чисто нова)


Препоръчан пост

Здравейте! Купих си безжична карта на Linksys преди седмица, но имам проблем и моля за помощ или поне за съвет! Не ми се ще да викам някой от БТК или Вуду да ми бъзикат компа, пък и ще се изложа пред жената... Искам да си го направя сам. :yesss: Картата е LINKSYS WMP54G Wireless-G Network PCI card. Нета ми идва от БТК, рутерът също ми го дадоха те.

Ето какво стана - след като купих лан-картата, следвах инструкциите. Първо инсталирах драйверите, после сложих самата карта в единия PCI слот(тази последователност я препоръчват в указанията на производителя) и после влязох в настройките в Контролния панел и зададох каквото трябва според ръководството на БТК - име на мрежата, криптиране, ключ... Изчаках десетина минути и всичко тръгна. Махнах кабела към модема и интернета си вървеше безжично без проблем. Направи ми обаче впечатление, че макар лан-картата да работеше, не разпознаваше наличните мрежи - като я питам да посочи Available wireless networks, казва, че няма такива. А в същото време си имаше нет.

Онзи ден ставам и пускам компа, чаках 30 мин., но безжичната връзка не тръгна. Уточнявам, че е настроено да се включва автоматично. Изчака ми се чакалото...

Имаме един малък лаптоп, пуснах го и той веднага откри нашата мрежа, значи рутера си бачка. Сложих кабела и нета тръгна. Вчера като пуснах компа не пожела да се върже безжично сума време, после се появи връзката. Рестартирах и пак нямаше връзка. После пак се появи. В общи линии се връзва когато му падне.

Според мен остава причината да е в самата мрежова карта.

Помагайте, че жената мрази кабелите.

Пък и става зла като нещо не е наред... :punish:

И да питам още нещо - производителят казва първо да инсталирам драйверите, после да монтирам картата. Какво ще правя тогава след преинсталиране на Windows-а?!

Очаквам експертната ви помощ...

Link to comment
Сподели другаде

Кажи с каква операционна система работиш и каква е силата на сигнала, която отчиташ на компютъра. За преинсталацията не се притеснявай, той Windows си знае работата (стига да не е самоделка) - ако открие съвместими с устройството драйвери - ще ги инсталира; в противен случай ще си ги инсталираш от диска.
Link to comment
Сподели другаде

Операционната система е Windows XP Service pack 2, силата на сигнала(когато се върже) е 100%, защото рутерът и компа са на 1 метър разстояние... Но въпреки, че се появява нет, компа на вижда мрежата. Refresh не помага.

 

New_Microsoft_Word_Document.doc

Link to comment
Сподели другаде

Рестартирай рутера и след това провери дали се виждат мрежите в Windows. Тази мрежова карта няма ли самостоятелен софтуер, чрез който да провериш наличните мрежи?

Друго, което можеш да провериш: влез в Device Manager и провери настройките на мрежовата карта, по-скоро настройката Desired Channel. Каналът, на който излъчва рутера и този, на който приема картата, трябва да са еднакви.

Link to comment
Сподели другаде

С рестартиране на рутера опитвах, но не става. Картата има софтуер, но той също не вижда мрежата. По-долу съм прикачил какво ми показва панела на картата.

В device manager стигам до някъде(пак съм прикачил изображение), но не виждам този Desired Channel, за който ми казваш. Къде мога да видя на кой канал излъчва рутера?

И голямо благодарско за вниманието и съдействието, panevdd!

Linksys_panel.doc

Device_manager.doc

Link to comment
Сподели другаде

Това, което със сигурност мога да кажа е, че компютърът се свързва с безжичната мрежа абсолютно хаотично. Всеки път, когато го пусна става различно нещо - веднъж се връзва за 5 мин., друг път за 30 мин., друг път изобщо не се връзва. Щом се връзва изобщо, значи все пак картата работи. Или работи, ама когато си иска. :blink: Възможно ли е да е от каналите? Не знам. Ако е така, защо понякога се връзва?
Link to comment
Сподели другаде

В прозореца, който си показал от Device Manager, щракваш на Advanced. Би трябвало да има списък с настройки и една от тях да е канала за приемане на картата.

За рутера: огледай настройките за излъчването - регионални настройки (в коя държава се намира), шифроване на сигнала... би трябвало да има и настройка за каналите.

Казваш, че laptop-а се свързва винаги без проблеми; можеш да провериш на кой канал е настроена неговата мрежова карта и да настроиш картата на настолния компютър на същия канал.

Link to comment
Сподели другаде

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори на тази тема

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   Не можете да качите директно снимка. Качете или добавете изображението от линк (URL)

Loading...
×
×
  • Създай ново...