chenkete® Публикувано Септември 7, 2008 Report Share Публикувано Септември 7, 2008 Здравейте.Имам следния проблем и се надявам на малко помощ.Имам две машини в мрежа ПС1 и ПС2.на ПС1 имам инсталирана програма за ДДС на НАП ( http://www.nap.bg/files/file_download.document?p_doc_id=612 )която работи под ДОСна ПС2 имам инсталиран матричен принтер А3 на 1000 годинипрограмата стартирана на ПС1 трябва да печата на принтера инсталиран на ПС2под Windows всичко е наред.под ДОС използвам командата net use lpt1 \\ps2\iprinter като предварително принтера е споделен в мрежата.след това влизам в edit за проверка на принтера и дотам. дава грешкаEdit was unable to create or access the file "LPT1"акаунта е администраторски, пробвах да сменя ЛПТ1,2,3,4 , на ПС1 изцяло забраних ЛПТ порта от биос-а и пак не иска. и двете машини са с windows XPнадявам се че някой ще може да помогне Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
vesodimov Публикувано Септември 7, 2008 Report Share Публикувано Септември 7, 2008 Убеден съм, че си се сетил, но да питам: А защо непреместиш принтера на 1 ? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
panevdd Публикувано Септември 7, 2008 Report Share Публикувано Септември 7, 2008 Опитай да направиш потребителски профил на PC2 специално за достъп до принтера. След това от РС1 се свързваш с принтера на РС2, като използваш новосъздадения профил и включиш запомнянето на потребителското име и парола за достъп.Друг вариант е да използваш "външна" програма, например SPrint - ползвал съм я с програмите на НОИ и досега не съм имал проблеми. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост