Jump to content

Въпрос за скороста на интернет


Препоръчан пост

Мерси:)

Извинявам се но имам още един въпрос и реших да го задам тук за да не правя нова тема.Пак е свързан със скороста на интернета ми.

 

Попринцип се води че е 6Mbps.Ама явно само така се води защото при теглене на торент с по-малко сиидъри понякога дърпам с 100 или дори 30 kB/s.Та нормално ли е това?На много сиидваните торенти тегля най-много с 670 kB/s което ми се струва че е близо до максимума на скороста.

Но например ако реша да си изтегля някоя програма не от торент ами примерно от този сайт скороста никога не се качва над 27 kB/s!Което е определено много странно.

Link to comment
Сподели другаде

В най-добрия случай твоят доставчик може да ти осигури скорост до тези 6 Mbps (768 kbps) до сървъра на неговия доставчик, като обикновено това е скоростта на download; това е т. нар. негарантирана скорост. Скоростта на upload обикновено не се обявява, често е в пъти по-ниска от скоростта на download. Освен това, широко рекламираните скорости обикновено се отнасят за връзките между доставчиците в България (BG peering); скоростите при свързване с ресурси извън страната обикновено са по-ниски.

Когато сваляш нещо от някъде, ти използваш собствената си негарантирана скорост на download и скоростта на upload на отсрещната страна. Дори и да ги имаш осигурени в момента тези 6 Mbps, няма гаранция, че сървъра, от който сваляш, може да upload-ва с тази скорост. Затова при сваляне на един ресурс от няколко места едновременно (какъвто е случая с torrent-ите) скоростите на upload на сървърите, от които сваляш информацията, се сумират.

Link to comment
Сподели другаде

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори на тази тема

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   Не можете да качите директно снимка. Качете или добавете изображението от линк (URL)

Loading...
×
×
  • Създай ново...