GrishaD Публикувано Август 19, 2008 Report Share Публикувано Август 19, 2008 Здравейте,имам един въпрос.Искам да си купя wireless usb mouse но да обясня за какво искам да я използвам.Лаптопа ми е свързан с плазма и домашно кино които са в съседната стая искам да използвам плазмата като монитор възможно ли е да командвам лаптопа с wireless usb mouse през една стена (от обикновена тухла е стената)разстоянието е около 3 метра от мястото на лаптопа до мястото където мисля да използвам мишката.Ако може предложете на коя фирма да е мишока.Благодаря предварително!!! Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Август 19, 2008 Report Share Публикувано Август 19, 2008 По принцип 3м. не би трябвало да са проблем за безжични мишки и клавиатури. В случая има стена, която със сигурност ще окаже влияние. Как точно ще повлияе, не мога да кажа със сигурност, но не би трябвало да има особен проблем, ако директното линeарно разстояние е около 3-4 метра. Като марки бих могъл да препоръчам Microsoft и Logitech като най-добрите. Т.е. те не са някакви фантастични, но спрямо останалите са най-добрите. Друга марка, която обаче се намира малко по-трудно от тези две и често е подценявана, макар да е всъщност доста качествена и надеждна, е Trust. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
GrishaD Публикувано Август 19, 2008 Author Report Share Публикувано Август 19, 2008 По принцип 3м. не би трябвало да са проблем за безжични мишки и клавиатури. В случая има стена, която със сигурност ще окаже влияние. Как точно ще повлияе, не мога да кажа със сигурност, но не би трябвало да има особен проблем, ако директното линeарно разстояние е около 3-4 метра. Като марки бих могъл да препоръчам Microsoft и Logitech като най-добрите. Т.е. те не са някакви фантастични, но спрямо останалите са най-добрите. Друга марка, която обаче се намира малко по-трудно от тези две и често е подценявана, макар да е всъщност доста качествена и надеждна, е Trust.Благодаря за бързия отговор както винаги пръв ми се притичваш на помощ,ще се разходя по магазините да видя какво се предлага тук в Кипър и дали не е по на далавера да ми донесат от България. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
GrishaD Публикувано Август 19, 2008 Author Report Share Публикувано Август 19, 2008 Пак съм в задънена улица проверявах по магазините и ми предложиха щом искам да работя с мишката през стена да не си купувам wireless usb mouse а да си взема мишка която работи с bluetooth била по добра и със сигурност няма да имам проблеми със стената а за wireless usb mouse ми казаха че има голяма вероятност да не работи тази с bluetooth била по силна. Дайте идея какво да правя. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Август 19, 2008 Report Share Публикувано Август 19, 2008 Bluetooth = Wireless. Технологията е една и съща. На практика Wireless Mouse = Bluetooth Mouse. Просто Bluetooth е за по-къс обхват, затова подобен хардуер го водят често само или И Bluetooth. Но е нормално да ти обясняват такива неща, по такива магазини са обикновено едни такива заблудени души, научени наизуст какво да плямпат. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
GrishaD Публикувано Август 19, 2008 Author Report Share Публикувано Август 19, 2008 Bluetooth = Wireless. Технологията е една и съща. На практика Wireless Mouse = Bluetooth Mouse. Просто Bluetooth е за по-къс обхват, затова подобен хардуер го водят често само или И Bluetooth. Но е нормално да ти обясняват такива неща, по такива магазини са обикновено едни такива заблудени души, научени наизуст какво да плямпат.Ами Bluetooth Mouse струва 59 евро на Logitech а Wireless Mouse струва 39 евро на Microsoft най евтината а на Logitech 49 евро най евтината заради това се опитват да ми продадат Bluetooth Mouse и ми казват да взема тази за повече пари макар че е едно и също тъкали да го разбирам. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Август 19, 2008 Report Share Публикувано Август 19, 2008 По всяка вероятност. P.S.: моля за малко пунктуация, че трябваше да чета коментара ти няколко пъти, докато свахна коя дума към коя смислова част спада. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
GrishaD Публикувано Август 19, 2008 Author Report Share Публикувано Август 19, 2008 По всяка вероятност. P.S.: моля за малко пунктуация, че трябваше да чета коментара ти няколко пъти, докато свахна коя дума към коя смислова част спада.Извинявам се,но от 6 години не съм се прибирал в България да не говорим че не съм писал на български.Благодаря за помощта. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Slammer Публикувано Август 20, 2008 Report Share Публикувано Август 20, 2008 Пак съм в задънена улица проверявах по магазините и ми предложиха щом искам да работя с мишката през стена да не си купувам wireless usb mouse а да си взема мишка която работи с bluetooth била по добра и със сигурност няма да имам проблеми със стената а за wireless usb mouse ми казаха че има голяма вероятност да не работи тази с bluetooth била по силна. Дайте идея какво да правя.Най-вероятно застояла стока, която все пак трябва да се продава. Оттам идват и препоръките, екстрите, възможностите......Все пак търговци сме! Освен качествени неща, трябва да се продава и наличната стока.... Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
GrishaD Публикувано Август 20, 2008 Author Report Share Публикувано Август 20, 2008 Най-вероятно застояла стока, която все пак трябва да се продава. Оттам идват и препоръките, екстрите, възможностите......Все пак търговци сме! Освен качествени неща, трябва да се продава и наличната стока....И все пак какво би ми препоръчал? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Slammer Публикувано Август 20, 2008 Report Share Публикувано Август 20, 2008 И все пак какво би ми препоръчал?Просто споделям търговски трикове, другото ти е казано. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
GrishaD Публикувано Август 21, 2008 Author Report Share Публикувано Август 21, 2008 Пробвах някакъв измислен китайски модел wireless usb mouse,но не работи добре през стената.Един път работи,а друг не.На мишката отдолу пишеше 2.4GHZ wireless, има ли значение какво е числото?Дали да рискувам да си купя някоя на Microsoft или Logitech според мен като са на добри фирми би следвало да работят по добре.Чакам идеи Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Август 21, 2008 Report Share Публикувано Август 21, 2008 Ами, при положение, че вече ти препоръчах фирми, не знам защо се чудиш още. Разбира се не е гаранция, че ще работи, но шансовете определено са по-големи. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Slammer Публикувано Август 22, 2008 Report Share Публикувано Август 22, 2008 евтинията винаги създава - най-малкото: - образува нерви.... но като си решил да я пробваш, отговорността си е твоя! Успех! Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
GrishaD Публикувано Август 23, 2008 Author Report Share Публикувано Август 23, 2008 Купих си Logitech v220.Работи добре през стената.Пробвах как работи и през 2 стени на разстояние 9 метра не работи добре.Благодаря на всички за помощта. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост