Jump to content

Kак да свържа Тв с усилвтел

Препоръчан пост

Отстрани са входове, там няма да стане.А първата не я разбрах.Значи да го кажа пак- взимаш кабел от едната страна да е скарт букса от другата страна да са 6 чинча, включваш скарта в ТВ-то, а от 6-те чинча намираш тези на които пише аудио аут и ги включваш във входа на усилвателя. Виж и у-ля ти също дали е настроен подходящо.
Сподели другаде

Вие не разбрахте ли, че няма как да се вземе аудио сигнал макар и със СКАРТ букса от вход за външно устройство?

Имал съм подобен проблем и не съм намерил решение различно от това да си изкараш сигнал направо от вътре...Само дето неговия е гаранционен... Според мен варианта е само на изхода за слушалките, но там явно сигнала не е като хората на единия канал :(

Сподели другаде

Така. Постигнах някакъв резултат, в момента. Но в никакъв случай, това не е стерео. Както казах по нагоре, левия канал се чува чудно, а другия никакъв го няма/едвам едвам крета/. Трябва да има реален начин да се свърже тоя телевизор с усилвателя. Нито тв-то е от пантивека, нито усилвателя. Даже са си нови.

Да кажа в момента се чува от слушалките/входа/. Както казах по горе, където бях тествал с слушалките, сега и с тонколоните се чува, калпаво. Ако има някой още предложения, приемам. То като гледам, какви ли още предложения ще има, от тези които ми предложихте. Благодаря изкрено за отговорите.

Сподели другаде

Що се отнася до слушалките, силата им зависи от регулатора за звука, а относно различната сила вероятно има в настройките регулиране на ляв и десен канал-просто е регулиран единия да е по-силен, а другия по-слаб.
Сподели другаде

Здравей, eleena е права, продават се такива кабели от единия ккраи е СКАРТ букса а от другата е с чинчове. А и според това трябва да ги има аудио изходите /има вероятност кабела да не е свързан както трябва/
Сподели другаде

Вие не разбрахте ли, че няма как да се вземе аудио сигнал макар и със СКАРТ букса от вход за външно устройство?

Имал съм подобен проблем и не съм намерил решение различно от това да си изкараш сигнал направо от вътре...Само дето неговия е гаранционен... Според мен варианта е само на изхода за слушалките, но там явно сигнала не е като хората на единия канал :(

Ловя бас нан 5 лв. че може да се еизкара, Шкарт-а попринцип не е само вход, но и изход, някога как записвахме на VCR устройствата ;) просто на "Куджо" приставката е само за вход ;) има такива китайци които смеенят режимите посредством бутон или както каза колежката със 6 RCA букси в края...

Сподели другаде

Като не ги разбираш някои работи, защо объркваш човека.Видя ли описанието на ТВ ?

Може и да не разбирам, но като гледам точно описанието там пише, че изкарва CVBS сигнал, а именно composite video, а никъде не видях на скарта да излиза и audio...Но нека пробва, да си купи 10 вида кабели, все някой ще стане сигурно...успех

Сподели другаде

--------------------------

Цитат

Възможности за свързване

• Извод Ext 1 Scart: Аудио L/R, Вход/изход за

CVBS, RGB

• Извод Ext 2 Scart: Аудио L/R, Вход/изход за

CVBS, Вход S-video

• Извод Ext 3: Вход S-video, Вход за CVBS, Аудио

вход Л/Д

• Извод Ext 4: YPbPr, Аудио вход Л/Д

• Извод Ext 5: HDMI

• Извод Ext 6: HDMI

• Брой на SCART гнездата: 2

• Други връзки: Изход за слушалки, Общ

интерфейс

---------------------------------------------------

Значи има изход за видео , а няма за аудио ?

Ей тука има нещо за ограмотяване:

http://gtrs.hit.bg/spravochnik-SCART-01.html

Сподели другаде

Дано да е така, аз го разбирам като Вход/Изход за CVBS само. Както и да е, факт е, че съм имал ТВ със СКАРТ и не можах да изкарам аудио сигнал от него, имах само видео. Ще се радвам ако стане номера така. Доколкото разбрах coojoe 213 е опитал вече варианта да изкара сигнала със скарта без успех. Така че може да се ограмотяваме до безкрайност тук, но момчето няма да си слуша ТВ-то през усилвателя...

Поздрави и лек ден

Сподели другаде