Jump to content

Kак да свържа Тв с усилвтел


Препоръчан пост

Здравейте. Kак мога да свържа Тв с усилвател. Искам това, което гледам на Тв-то, да го чувам на тонколоните, свързани към усилвателя. Пробвах няколко варианта но нищо не стана. Също така, ако може да кажете какъв кабел ще трябва, защото аз пробвах с два вида. Ето и входовете и изходите на Тв-то и усилвателя.

post-787-1217424984_thumb.jpg

post-787-1217424991_thumb.jpg

Link to comment
Сподели другаде

Вариант 1: Ако имаш изход за слушалки на ТВ-то - стандартен 3,5" стеро жак на чинчове - готов кабел с по-дълъг метраж (аз съм с 5м).

Вариант 2: Чинч на чинч (пак по-дълъг кабел)

Първата снимка на ТВ-то ли ти е? Не мога да видя какво пише на изходите вдясно...

 

Използваш CD или Tape входовете на усилвателя.

 

Кофти вариант: Нямаш никакъв изход на ТВ-то...

Link to comment
Сподели другаде

Така, първата снимка е на Тв-то. Значи постарах се да намеря по добра снимка в нета, но не намерих. Та, ще се опитам да обясня. Tв-то има отстрани S-Video, жълт-Video, червен и бял-Аудио/ляв/десен/.

Отзад на Тв-то са следните: ---- Конмонентен вход/този който е с 5-те чинча на картинката/, другите hdmi.....няма какво да ги споменавам. Те не са за аудио.

Link to comment
Сподели другаде

Много е лесно, по магазините за левче се срещат често едни приставки които имат и вход и изход като възможност, която се сменя посредством бутонче, приставката сее слага в ШКАРТ- буксата и го настройваш на изход, намираш си един скапан( какъвто и да е китаец) кабел в двата края с по два чинча и го включваш към VCR1 ( in ) в усилвателя.... :)

 

Едит: Същите "приставки" ги има и в други магазини но обикнонвено са по-скъпи, а вършат същата работа :)

А и телевизора ти няма изходи ;) ( единствения е шкарта...

Link to comment
Сподели другаде

Ясно...така като гледам това са само входове :( Ако имаш слушаки ги ръчни в техния вход и виж дали ще ти извади сигнал - ако чуеш нещо си ти, но като гледам, че пише Ext. 3 май и това е някакъв безумен 3,5"-ов вход...

 

p.s. Кажи марката и модела на ТВ-то

 

Много е лесно, по магазините за левче се срещат често едни приставки които имат и вход и изход като възможност, която се сменя посредством бутонче, приставката сее слага в ШКАРТ- буксата и го настройваш на изход, намираш си един скапан( какъвто и да е китаец) кабел в двата края с по два чинча и го включваш към VCR1 ( in ) в усилвателя....

 

И как с тази приставка ще изкараш сигнал от вход? Имам такава приставка, смяната Вход/Изход на нея е предназначена, за да може да се използва на СКАРТ-а според това дали на него имаш вход или изход, защото подредбата е различна при двата варианта. При положение, че на неговия ТВ СКАРТ-овете са предназначени за входящ сигнал от външен източник няма да му свърши работа...

Link to comment
Сподели другаде

Oтносно приставката нестана. Имам същата, свървам си конзолата към Тв-то посредством нея/ само дето има на неяи видео вход/ Телевизорът е Philips 32 PFL 5522D. Те пък толкова ли да не са му сложили никакъв вход на тоз телевизор. Късмет...
Link to comment
Сподели другаде

За съжаление има и такива модели...Аз имах един Schneider и си изкарах кабел от вградените говорители...тъпа работа.

 

Разрових някакво ревю и там пише, че има изход за слушалки, значи на този би трябвало да имаш сигнал. Включи някакви слушалки и пробвай.

Link to comment
Сподели другаде

Този кабел би трябвало да свърши работа. Трябва да го свържеш със съответните цветове към тв-то и към усилвателя. При усилвателя би трябвало да свържиш кабела към VCR1 IN (по вертикала - бялата и червената букса), а при ТВ-то е лесно, защото няма други бели и червени букси. Ако към ТВ-то имаш изход за слушалки ръгаш там 1 такъв кабел, а към усилвателя е същото. Успех ;)

П.П. Цените в този сайт са малко завишени. Би трябвало да е по-евтино на магазина.

Link to comment
Сподели другаде

Аз пробвах още преди това с този кабел, който си ми предоставил в сайта, но не стана. Какви са тези глупости, хм. Даже и двд-то си бях свързвал навремето с такива кабели и нямаше грам яд. Другият вид кабел с който пробвах е отново същите чинчове/червен/бял и накрая завършва с такъв накрайник, който е за слушалки/ и с него не стана. Чудна работа. За пръв път да не мога да свържа подобен, елементарен проблем.

Да допулня само, току-що свързах слушалки към тв-то и имаше звук, но единия канал почти не се чуваше. Това не е проблем в слушалките.

Link to comment
Сподели другаде

Ами вземи сигнал от по-силния канал и го пусни на двата входа на усилвателя, но няма да е стерео(изобщо ТВ-то дава ли стерео или е псевдо)От едната страна е стерео жака, от другата два чинча свързани към аудио входовете.

ПП.Сега видях, че имаш скарт букса на която по принцип има всички изводи- купуваш кабел със скарт от едната страна и чинчове от другата.

Link to comment
Сподели другаде

Пробвах със скарт букса /с тази която имам/, а тя е ккто казах по горе, от едната страна скарт, а от другата, няма само бяла и червена аудио, ами има и видео/жълт цвят/, грам звук не излезе.
Link to comment
Сподели другаде

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори на тази тема

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   Не можете да качите директно снимка. Качете или добавете изображението от линк (URL)

Loading...
×
×
  • Създай ново...