Jump to content

Инициатива "Да опазим нашите деца!"


Препоръчан пост

Здравейте, приятели!

 

Представям на вниманието Ви информация относно един казус, който малко по малко се превърна в широко обществено достояние и за щастие придобива по-мащабен характер. Аз и много други хора се надяваме на справедлива развръзка.

За всички, които имат желание да се запознаят със случая, прочетете по-долу.

 

 

"Уважаеми Господа,

 

На 09.07.2008 год. Варненски Окръжен Съд с председател на съдебния състав г-жа Жулиета Шопова стартира разглеждане на делото срещу Хюсеин Нихат Хюсеин, който в пияно състояние, шофирайки откраднат Мерцедес без шофьорска книжка, преминавайки през 2 червени светофара със 100 км/ч, предизвикал верижна катастрофа на Катедралата, накрая връхлита на автобусна спирка и убива 15 годишният Денислав Русков.

ПРИЕТА бе молбата му за провеждане на съкратено съдебно следствие???, но като по чудо в съдебната зала защитникът и обвиняемият не можаха да се разберат, Хюсеин не се призна за виновен и му се размина присъда под минимума. Така съдия Жулиета Шопова бе принудена да даде ход на делото по общия ред. След 3-часови дебати и разпити, от прокуратурата бе поискано да бъде назначена тройна съдебно-психиатрична експертиза след като Хюсеин спрял да дава показания и изобщо да отговаря на въпросите.

 

Ние питаме:

1)Възможно ли е, имайки предвид тежкото престъпно деяние, на виновникът да му бъде установена присъда под 3 години, или пък бъде обявен за невменяем което автоматично го освобождава от затвор?

2)Възможно ли е да съществуват хора, и по-точно МАЙКИ, които да защитават убиец на дете? Според нас за престъпление от подобен ранг би следвало да се назначават служебни защитници.

3)Възможно ли е престъпниците да се разхождат спокойно на свобода, след като са извършили смъртен грях?

4)Защо родителите на Денислав се чувстват като обвиняеми в съдебната зала?

5)Защо Държавата и Законът позволяват съкратено съдебно производство за причинена смърт при употреба на алкохол?

 

Не забравяйте, че наказанието се налага с цел:

1.да се поправи и превъзпита осъденият към спазване законите и добрите нрави;

2.да се въздействува предупредително върху него и да му се отнеме възможността да извърши други престъпления и

3.да се въздействува възпитателно и предупредително върху другите членове на обществото. Наказанието не може да има за цел причиняване на физическо страдание или унижаване на човешкото достойнство.

 

Какво ще се случи на 28 юли само можем да гадаем. Ние ще бъдем пред Варненски Окръжен Съд в 9.00 ч. в знак на протест срещу безумните и неадекватни присъди които се издават на пияните шофьори–убийци от години наред; в знак на паметта на стотиците невинни деца премазани от тях по пътищата; и в подкрепа на родителите на Дени.

Умоляваме ви, Господа съдебни заседатели, бъдете безпощадни към убийците на нашите деца!"

 

Не мога да скрия, че съм лично и емоционално свързана със случая, но все пак става въпрос за принципни неща.

Трагедията и мъката на родителите на Денислав и много други български семейства е огромна, затова всички ние се надяваме тези безумия да бъдат прекратени.

Всеки, който смята че трябва да ги подкрепим, за да опазим децата на България, може да гласува тук: Петиция "Да опазим нашите деца!"

Link to comment
Сподели другаде

За голямо съжаление това е действителността в България. Нарушителите почти никога не се наказват. Те (нарушителите) винаги са готови да си платят или да се направят на болни(луди) само и само да отърват затвора.

За още по-голямо съжаление много голям процент успяват да избягнат правосъдието, въпреки прегрешенията си.

примери колкото искаш...последнията актуален случай е максим стависки, който се измъкна по абсолютно същия начин, по-който ще се измъкне и тоя убиец.

Мислех да ти отговарям на всяка точка но се отказах, понеже ще стане наистина песимистично мнение, мога еиднствено да цитирам част от днешния доклад на ЕК:

"Реформата на съдебната система и правоприлагащите структури е необходима и отдавна трябваше да се извърши. Борбата срещу корупцията по високите етажи и организираната престъпност не дава резултати", категорични бяха от ЕК.

 

Лошото е че БГ-политика не го е еня за ставащото сред електората му, а после се чуди какви ли не закони да напише само и само да може отново да влезе в парламента и да се "ояде" още повече....Лошото е че тия дето се опитаха да съсипят България преди години, днеска внесоха "вот на недоверие", за да могат да си довършат "съсипията"....

 

Надеждата ми е някое министерско чадо да блъсне и да убие я министър, я депутат, я неговото семейство, дете.... знам че е наистина гадно това, което си мисля, но тия хора просто се самозабравиха. За тях дори и законите не важат. И понеже самите те са бандити (визирам депутатите и министрите), истинските бандити и убийци стават недосегаеми и "безсмъртни" по пътищата...Няма да спомена последния случай отпреди десетина дни, когато варненско бмв с наистина висока скорост просто подмина патрулката, без дори да намали, но сметка на това ние бяхме спряни за да си кажем здрасти с момчетата...

 

ПП Искаше ми се още да си попиша, но наистина ще се въздържа....

Link to comment
Сподели другаде

Явно все пак не крадливото цигане не му се е разминало......

 

http://netinfo.bg/?tid=40&oid=1220816

 

ПП въпреки че според мен е трябвало да получи доста повече, все пак -

1.карал е пиян

2. откраднал е кола

3. предизвикал е катастрофа

4. най-лошото - отнел е невинен детски живот.

 

Всичко това е равно на 8 години....може би 18 или 28 години биха били по-справедливи. Такъв човек е нямал бъдеще, по-добре ще е да не пречи на останалите....

Link to comment
Сподели другаде

Вчера сутринта бяхме пред съда в 8:30 часа.

Събраха се хора предимно от фирмата, където работи Галя - майката на Денислав, може би роднини и приятели... имаше няколко момчета на неговата възраст, явно съученици или съотборници.

Очаквахме да има много повече хора, много повече. Там трябваше да се събере митинг, трябваше да има много по-голям отзвук........

Представете си, делото се е водили в нещо като малък коридор с 3 пейки, смешна българска историйка! И защитничката на въпросния убиец казала, че не говорел защото едва ли не живота му бил съсипан и незнаел какво да каже! Боже господи, до кога ще ставаме свидетели на подобни абсурди и докога ще го търпим?

Прав си, Slammer... нещата са точно, както ги описваш.

Бащата на Денислав каза, че ще се бори....... ясно е, че независимо от присъдата тяхното дете вече няма да се върне, но идеята е да не се оставят нещата така, а да се промени по някакъв начин закона и прилагането му, за да знае всеки МАЛОУМНИК, че не е господар на пътя и че ще си понесе заслуженото, ако кара употребявал алкохол, без книжка, без сили, без настроение, без знания и умения и във всякакво друго МАЛОУМНО състояние, което рискува живота на околните!

Пожелавам сила на родителите на Дени и на другите очернени семейства.

Link to comment
Сподели другаде

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори на тази тема

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   Не можете да качите директно снимка. Качете или добавете изображението от линк (URL)

Loading...
×
×
  • Създай ново...