Jump to content

Новини: Почина Вили Казасян


Препоръчан пост

http://www.dnes.bg/images/photos/0054/0000054111-article.jpg

На 74-годишна възраст почина Вили Казасян - композитор, диригент, аранжор, пианист, съобщиха от Съюза на българските музикални и танцови дейци. Поклон пред паметта му! Над 35 години Вили Казасян ръководеше Биг Бенда на БНР. Той е един от символите на поколението музиканти от началото на 60-те години на миналия век с всепризнат принос за създаването и популяризирането на българската забавна музика. Роден е през 1934 г. в София. Дипломира се като инженер, следва задочно в Теоретико-композиторския факултет на Консерваторията. Казасян е инициатор на отсяването на млади таланти с конкурса "Тромбата на Вили". При първите два национални конкурса за “Евровизия” е председател на журито. Председател на журито и на Music Idol, в което работи заедно с Филип Киркоров, Есил Дюран и Фънки. Участва във всички джаз форуми, в много международни фестивали и конкурси. Член е на обществения съвет на БНТ. Неговата дъщеря Хилда Казасян също е музикант - свири на ударни, но е по-известна като джаз певица. През месец май стана ясно, че той има схващане на десния крак, което почти го е парализирало.

dnes.bg

 

 

 

Дими от „Сленг” загина в катастрофа

Музикантът от група "Сленг" Димитър Екимов - Дими загина при катастрофа на автомагистрала "Хемус". Екимов е карал мотоциклет "Сузуки" с изключително висока скорост. Инцидентът е станал към 11 часа в района на седмия километър от магистралата, посока към Ботевград.

Заради изключително високата скорост, с която е управлявал мотора, Екимов е изгубил контрол над него и се е ударил в мантинелата. След това е изхвърчал от мотора, а при падането е загинал на място, информират от пресцентъра на МВР.

Предполага се, че музикантът е карал с около 250 км/ч. Не е пътувал за никъде, бил излязъл само, за да пробва мотора си. Казал на семейството си, че ще се върне след около час, защото в този ден трябвало да празнуват рождения ден на дъщеря му. 38-годишният Димитър Екимов беше създател и вокалист на една от най-добрите ни банди „Сленг”. С музика Дими се занимава още от 14-годишен.

През 1992 година събира първата си група. „Сленг” се появява 5 години по-късно. Едни от най-популярните песни на групата са „Синьо”, „Мой свят”, „Любовта няма край”. По професия Дими беше гинеколог и когато не се занимаваше с музика, работеше точно като такъв.

Преди няколко години „Сленг” решиха да се разделят, но въпреки това Дими твърдеше, че никога няма да изостави музиката. Последното му парче е само от преди месец. Той написа песента „Звезда”, посветена на всички участници в музикални риалита. Моторите бяха слабост на музиканта-гинеколог. Той е женен за бившата телевизионна водеща Ива. Двамата имат 6-годишна дъщеричка Дара.

dariknews

 

 

П.п.

Поклон пред паметта му!

Лека му пръст !

:'( :'( :'(

Link to comment
Сподели другаде

Преди малко разбрах и ми стана наистина много кофти...

Поклон пред паметта на един от най-добрите български творци и музиканти.

Почивай в мир и знай че изкуството винаги се помни!!!

 

Ванка, не видях да има тема затова може да добавиш и това към тази:

Дими от „Сленг” загина в катастрофа

Поклон пред паметта им!!! :'( :'( :'( :'( :'(

Link to comment
Сподели другаде

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори на тази тема

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   Не можете да качите директно снимка. Качете или добавете изображението от линк (URL)

Loading...
×
×
  • Създай ново...