Jump to content

Въпрос относно споделянето на файлове през торент клиенти


Препоръчан пост

Здравейте! Исках да попитам има ли значение колко голям е файла при сийдване за даване на коефициент. Аз някой торент от замунда да се тегли и в бит комет вместо даунлоад му давам сийд. Добре де, обаче съм подредил файловете по големина и сийдвам най- малките. Има ли значение дали файла трябва да е голям или малкък или броя на тегленияна торента?
Link to comment
Сподели другаде

Значи като сийдваш няма значение големината на файла. Трябва да си го свалил, да си го пуснал от торент клиента да е активен за сийд и няма значение от неговата големина, формат и т.н. Ако има хора да теглят - сиийдваш. Ако няма - чакаш да дойдат :)
Link to comment
Сподели другаде

значи ако е http://store.picbg.net/thumb/04/00/95d5ccab536d0400.jpgтака не се сийдва а ако е http://store.picbg.net/thumb/65/E1/6c919bb6019965e1.jpgтака се сийдва? Така ли? защото аз сийдвам 152 файла и накъде 20 са 2-рата снимка а другите са първата.
Link to comment
Сподели другаде

Коефициентът зависи единствено от общото количество сваляния - сийдвания.

Пример: свалил си 3 филма по 700 МВ. Първият и вторият никой не ги тегли от теб, а третият има Upload 2100 MB - това значи, че имаш коефициент 1 от цялата работа.

Link to comment
Сподели другаде

Значи при торентите не може да кажеш дали скоростта ти е паднала, ЗАЩОТО: Скоростта зависи от сийдърите, които поддържат торента. Колкото по-малко има, толкова по-бавно ще сваляш. Торент клиента няма нищо общо с това - той изсмуква колкото се може повече от всички сийдъри и скоростта на сваляне зависи от другите хора, не от теб(Освен ако ти не си задал на торент клиента някакви допълнителни настройки)

µTorrent си има поле Status, в което пише текущия торенти какво прави - сваля ли се, сиийдва ли се, на пауза ли е и т.н. за това ти го препоръчвам.

Link to comment
Сподели другаде

Ами виж сега. Когато сваляш и сийдваш използваш входящия и изходящия интернет и така съответно количеството интернет което е допуснато до теб се изчерпва и когато ти опиташ да браузваш и в същото време сваляш или сийдваш съвсем нормално е да браузваш бавно, защото интернета се ползва. Единственото ми обяснение, че като си ползваш БитКомет браузваш по-бързо е, че с БитКомет сваляш по-бавно, защото е по-калпав и така браузваш по-бързо :)
Link to comment
Сподели другаде

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори на тази тема

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   Не можете да качите директно снимка. Качете или добавете изображението от линк (URL)

Loading...
×
×
  • Създай ново...