Jump to content

За премахване на паузите в албум с MP3-ки


Препоръчан пост

Търся нещо с което да мога да премахна паузите между песните. Не ми трябва да записвам албума на диск с Неро (знам, че той има такава опция, която премахва паузите), а само да копирам готовия продукт на MP3 плеър.

Благодаря.

Link to comment
Сподели другаде

По принцип това, за което говориш, се нарича gapless playback - възпроизвеждане на песните като се елиминират досадните дупки между всяка песен, за да не се усеща преминаването от една песен на друга. Формати, които поддържат изцяло gapless playback са WMA, MPC и OGG Vorbis. За жалост MP3 форматът не поддържа подобно нещо в пълноценен вид. LAME енкодерът има опция да добавят мета информация към файла при компресиране, при което може да се получи gapless playback ако въпросната песен се възпроизвежда на декодер/плеър, който чете LAME етикета и се съобразява с него. При софтуерните плеъри това са foobar2000 и Winamp от версия 5.2 нагоре. При портативните плеъри това са: Microsoft Zune с версия на фърмуеъра поне 2.5, Rio Karma, Trekstor Vibez, iPod Classic (5-то поколение и нагоре), iPod Nano (2-ро поколение и нагоре), Archos Gmini XS202S и PlayStation Portable. Rockbox проектът също поддържа gapless playback, но този тип моднат фърмуеър е достъпен за определени марки и модели плеъри. Но отново да напомня: дори и плеърите (софтуерни или хардуерни) да поддържат gapless playback, зависи дали песните са компресирани с LAME (ако са в МP3).

 

Алтернативен вариант е песните ръчно да се редактират и да се изреже ненужното в началото и/или края или всички песни да се обединят в една. Това понякога може да свърши работа, но не винаги, а и си остава доста "селски" начин. За жалост е възможно това да е единственият ти вариант. За изрязване и обединяване ползвай mp3DirectCut, която няма да транскодира файловете и съответно няма да им влоши качеството.

Ръководство за изрязване има в тази тема.

Link to comment
Сподели другаде

Точно в целта. Това ми беше идеята. Да премахна празното място между песните. Само че, явно няма да се получи, защото като четях отговора ти, ми стана ясно, че проблема, ще да е в MP3 плеъра, който няма такава функция. Пускайки си го чрез JetAudio нещата са различни. Там е както трябва. Става въпрос за един албум на Rammstein - Muttertag, който съдържа 32 песни и са направени така че, всяка нова песен започва там, където предната свършва. Нещо като ремикс. Не бях си го пускал на компа за да го чуя, а направо на MP3 плеъра. Явно трябва да се примеря с факта.
Link to comment
Сподели другаде

Ако си толкова голям фен, направи целия албум в една песен :Р без интервали между песните и си готов ;)

 

Е да, ама, като отворя песен с mp3DirectCut няма въобще никакво празно място преди и след края на песента. Как да го направя?http://www.softvisia.com/download.php?view.948

Link to comment
Сподели другаде

Инструкции:

1) стартираш mp3DirectCut;

2) зареждаш последната песен от тези, които искаш да обединиш (File -> Open...);

3) натискаш Ctrl+A или от меню Edit избираш Select All;

4) натискаш Ctrl+C или от меню Edit избираш Copy;

5) зареждаш предпоследната песен от тези, които искаш да обединиш (File -> Open...);

6) натискаш клавиш End или влачиш хоризонталния плъзгач до края на песента;

7) натискаш Ctrl+V или от меню Edit избираш Paste;

8) повтаряш стъпки 3) до 7) с всички песни останали песни, които искаш да обединиш, в обратен ред, както си започнал;

9) след като си насвяткал всички песни от меню File избираш Save all audio... и запазваш новия голям файл където ти е удобно с удобно за теб име.

 

Идеята да започнеш с файловете отзад напред е, за да получиш накрая песните в правилната последователност.

Link to comment
Сподели другаде

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори на тази тема

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   Не можете да качите директно снимка. Качете или добавете изображението от линк (URL)

Loading...
×
×
  • Създай ново...