Night_Raven Публикувано Май 15 Author Report Share Публикувано Май 15 On 5/14/2025 at 2:27 AM, barca_b0y написа: Тя и на мен ми свърши работа, но само за определен брой опити. Странно. Може и да са променили начина на работа на безплатната версия. Подканваше ме да закупя, но безплатната функционалност не беше ограничена. Не съм я използвал от доста време, така че може сега да е различно. On 5/14/2025 at 2:27 AM, barca_b0y написа: Как мога да извлека информация за самото CD (под формата на id, hash или каквото и да било)? Не съм сигурен дали ще имаш успех, но можеш да пробваш с програми от рода на Nero InfoTool, Nero DiscSpeed или VSO Inspector. Инсталацията на първите две е досадна. В Nero InfoTool би трябвало да има някаква информация за носителя в подпрозорец Disc. В Nero InfoTool би трябвало да има някаква информация за носителя в подпрозорец Disc Info. В VSO Inspector би трябвало да има някаква информация за носителя в подпрозорец Media. ImgBurn също би трябвало да може да покаже някаква информация, ако избереш Create image file from disc и кликнеш бутона View Media Information..., чиято икона е диск с въпросителна и се намира точно над бутона „Browse“. По всяка вероятност информацията от тези прорами ще има някакво застъпване, но може би ще намериш нещо уникално, което да ти свърши работа. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
barca_b0y Публикувано Май 19 Report Share Публикувано Май 19 On 5/15/2025 at 8:33 AM, Night_Raven написа: По всяка вероятност информацията от тези прорами ще има някакво застъпване, но може би ще намериш нещо уникално, което да ти свърши работа. Абсолютно нито една от споменатите не ми свърши работа. Chat GPT ми каза да пробвам CUETools под verify, но нещо не се справям. Сравних и ситните ID-та в центъра на самия диск, но са еднакви. Ако нямаш други идеи, може би ще играе маркера. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Май 20 Author Report Share Публикувано Май 20 преди 10 часа, barca_b0y написа: Ако нямаш други идеи За жалост нямам. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
barca_b0y Публикувано Вторник в 15:44 Report Share Публикувано Вторник в 15:44 @Night_Raven, Ще ми трябва още малко помощ. Оказа се, че имам останали CD image файлове (т.е. BIN+CUE) от онлайн размени, които съм правил преди време. Да, вече разбрах, че може би не са достоверни копия, но все пак искам да ги рипна във файлове. Имам някакъв спомен, че не харесваш софтуерите за mount-ване. Не знам дали е правилен спомен. По принцип имам вариант да ги записвам на дискове и после да рипвам от тях или пък да се изтормозя с някакъв презаписваем диск. Но истината е, че предпочитам да направя всичко без допълнителни носители. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Вторник в 16:39 Author Report Share Публикувано Вторник в 16:39 Не бях привърженик на DAEMON Tools навремето, основно заради наличието на SPTD драйвъра. Честно казано не се сещам кой софтуер за виртуални оптични устройства би се справил със sub-channel информацията, за да можеш да монтираш аудио диск. DAEMON Tools трябва да може. Можеш да опиташ всъщност foobar2000. Плеър е, но има поддръжка за директно четене от BIN/CUE образи. Плеърът има и Convertor модул, за да си конвертираш директно в желан формат. Ако нямаш нужния декодер и не ти се търси, foobar2000 има и актуализиран пакет с енкодери, което ще ти спести време. Не съм тествал функционалността за четене на BIN/CUE, но би трябвало да работи като всеки друг формат: влачиш CUE файла във foobar2000 и на базата на него плеърът ще разпознае пътеките в BIN файла. След това десен клик върху всички пътеки -> Convert -> ... (бутона с многоточието). В "Output format" си избираш желания формат. Предполагам FLAC. Можеш да кликнеш и Edit, за да му променитеш нивото на компресия, но не мисля, че има нужда. В "Destination" си посочваш папката, където да се създадат файловете, като можеш и да си въведеш схема за имената (аз например използвам %tracknumber% - %artist% - %title%). В "Processing" можеш да си добавяш филтри, които да се прилагат по време на конвертирането, но в случая нямаш работа там. Аз ползвам тази секция да добавя dither и/или конвертиране на честотата на дискретизация, когато имам 24-битови и/или 48/88.2/96/192 kHz файлове и искам да получа 16-битови, 44.1 kHz файлове. В "Other" можеш да си избереш желани опции. Накрая си кликаш Convert. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
barca_b0y Публикувано Вторник в 17:11 Report Share Публикувано Вторник в 17:11 преди 23 минути, Night_Raven написа: Можеш да опиташ всъщност foobar2000. Плеър е, но има поддръжка за директно четене от BIN/CUE образи. Това е доста интересно. Би ми спестило доста време в рипване с EAC. Предполагам, че с нищо не отстъпва по качество/точност? Единствения недостатък, който ми хрумва е, че (предполагам) няма да направи проверка с AccurateRip. Аз силно се съмнявам тези CD-та да ги има там и без това, но все пак. Това май мога да го направя като отделна/последна стъпка с CUETools. Доколкото виждам не предлагат портативна версия, но не е проблем и да си инсталирам foobar2000 специално за тази мисия. Леко ме притеснява, че вече имам EAC, AIMP, CUETools и PotPlayer и не знам дали няма да се сбият всичките енкодери/декодери/нещо друго. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Вторник в 17:31 Author Report Share Публикувано Вторник в 17:31 преди 3 минути, barca_b0y написа: Предполагам, че с нищо не отстъпва по качество/точност? Не мога да коментирам точно колко 1:1 би се справил foobar2000 с извличането на пътеки от BIN/CUE образ спрямо записването им на оптичен носител и след това извличането им с Exact Audio Copy, защото от много време не съм се занимавал с това, а и никога не ми се е налагало да правя такова сравнение. Това, което мога да кажа, е, че foobar2000 е плеър, създаден от човек, който се е доказал, че знае какво прави, и то в обкръжение на други хора, които са забравили повече за аудиото, отколкото аз ще знам някога. Така че, поне аз, бих имал пълно доверие, че плеърът ще се доближи максимално близо до това, което би постигнал с Exact Audio Copy. С оглед на това, че произходът на въпросните образи е несигурен, си мисля, че няма смисъл да си губиш времето да записваш дискове и да извличаш след това, т.е. улесни си живота и конвертирай директно. Ако сработи, де, макар че би трябвало. По принцип foobar2000 може да извлича от аудио дискове и поддържа най-важните функции на Exact Audio Copy, включително и AccurateRip. Поне ако се вярва на Wiki-то му. Подозирам, че това се поддържа само за аудио дискове, не и при конвертиране, но все пак е нещо, което би трябвало да ти вдъхва доверие. 🙂 преди 17 минути, barca_b0y написа: Доколкото виждам не предлагат портативна версия, но не е проблем и да си инсталирам foobar2000 специално за тази мисия. foobar2000 има портативна версия. Инсталаторът ти я предлага по време на... инсталация. 🙂 преди 18 минути, barca_b0y написа: Леко ме притеснява, че вече имам EAC, AIMP, CUETools и PotPlayer и не знам дали няма да се сбият всичките енкодери/декодери/нещо друго. Не виждам абсолютно никаква логика тези програми да си пречат по какъвто и да било начин, дори и всичките да са инсталирани. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
barca_b0y Публикувано Вторник в 19:16 Report Share Публикувано Вторник в 19:16 преди 1 час, Night_Raven написа: Подозирам, че това се поддържа само за аудио дискове, не и при конвертиране, но все пак е нещо, което би трябвало да ти вдъхва доверие. А сещаш ли се как бих могъл да верифицирам файловете през AccurateRip след работата с fooobar2000? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Сряда в 08:16 Author Report Share Публикувано Сряда в 08:16 Има скрипт на Python тук, който твърди, че прави това. Ако обаче нямаш опит с Python, може да се окаже по-бързо да инсталираш DAEMON Tools, да си монтираш образа и да използваш Exact Audio Copy. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
barca_b0y Публикувано Четвъртък в 17:58 Report Share Публикувано Четвъртък в 17:58 On 6/4/2025 at 11:16 AM, Night_Raven написа: Има скрипт на Python тук, който твърди, че прави това. Ако обаче нямаш опит с Python, може да се окаже по-бързо да инсталираш DAEMON Tools, да си монтираш образа и да използваш Exact Audio Copy. Всъщност би трябвало да може с CUETools още при BIN+CUE. Ще пробвам и ако стане, може би ще е най-лесно така. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Четвъртък в 19:01 Author Report Share Публикувано Четвъртък в 19:01 Ако наистина поддържа диркетно BIN файлове, би било супер. Не съм изпололзвал CUETools от години. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост