Jump to content

Големи неприятности с филмчета в MPEG формат


Препоръчан пост

Имам доста сериозен проблем - не мога да гледам нормално клипчета и видеофайлове когато са в формат mpeg1 или mpeg2. Когато ги отворя тръгват нормално, но стигнат ли до средата най-често спират все едно са орязани а други спират 15-20 секунди след началото.Някои клипчета не спират обаче ми прави впечетление че плъзгача на плеъра след около 10 секунди стига до края на клипа а клипа продължава-всичко това е много изнервящо и не може да се гледа нормално.

Сигурен съм че това се дължи на кодеците - на Windows-a защото когато пусна mpeg1/2 на KMPlayer който е с вградени кодеци- всичко си върви нормално и няма проблеми.

Аз съм инсталирал само ffdshow обаче има има инсталирани и други кодеци на Wina които нямат деинсталатор и не мога да ги махна-VobSUb AC3 Filter и други.

Имам и GSpot обаче не знам какво да направя с нея за да си реша проблема-той показва че има инсталирани кодеци за този формат.

Много ви моля помогнете ми да оправя или поне дайте насока какво трябва да направя-може би трябва да инсталирам нещо допълнително?

Link to comment
Сподели другаде

Хубаво ама защо с този плеър като пусна нещо и яркоста му постоянно намалява докато картината стане съвсем черна и нищо не се вижда-яркоста се намалява от плъзгача сама без да я пипам-какви са тези работи??
Link to comment
Сподели другаде

Ще бъде добре, ако можеш да напишеш основната информация за твоята система - процесор, видео карта, оперативна памет, операционна система. Що се отнася до кодеците... моят съвет е да деинсталираш всички, които си инсталирал досега, да прегледаш статията Справочник за кодеци и да инсталираш само тези, които ти трябват.
Link to comment
Сподели другаде

Доло горе успях да локализирам проблема-дължи се или mpeg кодеците или на директ шоу филтъра.Когато си пусна клипче в мпег 1 формат след около десет секунди плъзгача на плеъра стига до края а клипчето продължава.Понякога след десетина секунди клипа спира все едно свършва.Интересно че в интернет има много хора с същия проблем и никой не дава решение за него.

Инсталирах няколко пакета с кодеци дори и декодер за mpeg формат и резултата беше нулев-затова си помислих че може стар кодек да прави проблема-лошото е че имам инсталирани кодеци които нямат деинсталатор и не мога да ги махна.

Затова отворих GSpot за да видя какви кодеци има и срещу мпег формата имаше няколко кодека-просто напосоки реших да изтрия някой от тях за да вида какво ще стане-като изтрих този файл - mpeg2dmx.ax който стои срещу mpeg1 video кодека и

Yes! изведнъж клипчетата си тръгнаха нормално.

И тъкмо няколко дена се кефа на нелепата случайност която ми помогна и случайно днес си пускам един филм в mpeg2 формат и след 10 секунди взе че спря- егати свинщината ! Като въстанових изтрития по-рано файл и филма в мпег 2 тръгна а пък мпег 1

пак не ще.

Ще се радвам ако някой който наистина ги разбира нещата да ми каже къде точно е проблема и мога ли ръчно да изтрия кодека който ми прави проблем.

Ако не всеки път когато си пускам този формат трябва да преименувам горепосочения файл което е тъпо ама поне върши работа.

Това е от GSpot:

http://prikachi.com/users/vladokolev/5N.jpg

 

Системата е Windows XP SP2 на компютър Intel E2140, 1Gb Ram , Radeon X1550

Link to comment
Сподели другаде

По принцип не е нужно да триеш въпросния файл. Можеш просто да повишиш приоритета на даден друг кодек. Щом не искаш да ползваш плеър с вградена поддръжка на MPEG-2, ти остава варианта да намериш добър кодек за формата. Като за начало можеш да отрегистрираш въпросния кодек като напишеш в командния ред (Start -> Run) regsvr32 /u име-на-файл.ax. След това вече можеш да ги триеш ръчно и няма да ти се докладват като липсващи.

Можеш да пробваш GPL MPEG-1/2 DirectShow Decoder Filter. Ако продължаваш да имаш проблеми, можеш да бутнеш приоритетите на различните декодери за MPEG-1 и MPEG-2 както е описано в тази тема.

Link to comment
Сподели другаде

Инсталирах GPL MPEG-1/2 DirectShow Decoder Filter и нямаше никакъв резултат. После повиших приоритета на кодека и пак нищо. Накрая зададох на всички други кодеци за мпег do not use и чак тогава работата стана-за сефте чувам че кодеците имат и приоритети (сигурно е това - merit не знам как се превежда от английски) Обаче сега филмчетата вървят както пише в дебелите книги и нямам повече проблеми с mpeg форматите - вече бачкат перфектно.

Мерси за помоща.

Link to comment
Сподели другаде

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори на тази тема

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   Не можете да качите директно снимка. Качете или добавете изображението от линк (URL)

Loading...
×
×
  • Създай ново...