Jump to content

Търся мейл клиент


Препоръчан пост

Здравейте.

Търся за инсталиране програма за поща. Наричам го "мейл клиент", но не съм убеден, че това е правилното име. Става въпрос за програма, която да инсталирам на сървър със съответната поддръжка. И съответно аз да си направя необходимите настройки ... и така ...

Link to comment
Сподели другаде

Общо взето идеята ми е да е нещо като web базирана поща през която да пращам и получавам писма / без друг да се регва /. Имам закупено място и освен сайта и форума искам да сложа и поща. В CPanel има някаква, но не ми харесва като визия. Егати - днес не ми е ден, ама никак ... нищо не мога да обясня като хората. Ако трябва да обядня още нещо - питайте. По-ми е лесно.

 

panevdd, добре, че ми четеш мислите. Да, за mail server става въпрос. А за ОС - нямам представа каква е на сървърите им. Ще пробвам предложеното от теб.

 

EDIT: аз съм с WIN XP а това разширение tar.gz няма да мога да го обработя, че да го кача за инсталация.

Link to comment
Сподели другаде

Доколкото разбирам, ползваш някакъв безплатен хостинг и имаш регистриран домейн (или ти предоставят такъв заедно с хостинга). При това положение се сещам за два варианта:

 

1. Намираш някоя програма за mail server, инсталираш я на сървъра, където е хостинга (или се свързваш с техния администратор, за да я инсталира) и после си я настройваш, както ти е удобно на теб. Проблемът е, че малко администратори ще се навият да инсталират твои програми на техния сървър - нужно е допълнително място (колкото и малък да е трафика), отваряне на специфични портове и т. н. т. Освен това твоята поща ще се съхранява на техния сървър с всички произтичащи от това последствия.

 

2. Инсталираш си mail server на твой компютър, който работи постоянно и има осигурена връзка с ИНТЕРНЕТ. Сам си осигуряваш защитата и администрацията на пощата, домейна го ползваш само за пренасочване на заявките. Програми за целта има доста, виж например тук.

 

Само не разбрах каква е целта на цялото това упражнение... за фирмена (корпоративна) поща обикновено се закупува собствен домейн и се работи със собствен сървър; ако е за защита на личната кореспонденция - има начини за шифроване на писмата.

Link to comment
Сподели другаде

Става въпрос за вариант 1. Само, че хостингът ми е при едни от най - добрите. Имам много място и много трафик. Това не е проблем. Смисълът на упражнението е, че не харесвам като визия предлаганата с хостинга SquirreMail и искам да си инсталирам алтернатива. И покрай това да науча неща, които в момента не са ми ясни. Относно инсталирането - справям се без проблем с инсталирането на почти всички видове форумни системи. Инсталацията на mail server не би трябвало да бъде нещо различно.
Link to comment
Сподели другаде

Не знам каква е операционната система на сървъра, където ще инсталираш пощата, но можеш да разгледаш Mailing List Servers списъка в SF.net - има доста добри разработки.
Link to comment
Сподели другаде

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори на тази тема

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   Не можете да качите директно снимка. Качете или добавете изображението от линк (URL)

Loading...
×
×
  • Създай ново...