Jump to content

Препоръчан пост

Здравейте. За да сменя с Флекс Тайп, дали да пиша на латиница или с БГ букви, натискам по два пъти Ctrl. Предполагам, че съм бутнал някъде без да искам и не мога да се оправя сам. Възможно ли е корекция или деинсталация направо на програмата?
Link to comment
Сподели другаде

Колкото и да се говори и пише, винаги остават заблудени души, които да ползват това изпражнение, наречено FlexType.

Венци, не знаеш колко много домашни потребители ползват флекса. За фирмите в които се ползва компютър, положението е още по-сериозно. Там флекса се слага веднага след инсталирането на windows-a, а и много хора държат превключването да става само с един бутон. Това, което съм забелязал относно флекса, е че фирмените машини(било счетоводители, магазини ....) флекса не създава проблеми т.е. работи си нормално. (Тук не искам да кажа, че флекса е нормална програма, която не създава проблеми, то си е повече от ясно че още при самото и инсталиране се прецакват един куп системни файлове и много други работи). При домашните потребители, които слагат/махат всякакъв софтуер, флекса е една от програмите, които прецаква windows-a (това може и за други програми). Лично аз съм забелязал, че немога да си инсталирам нерото, когато преди това съм си инсталирал флекса. Трябва да рестартирам РС-то, понеже флекса така е минирал положението, че по-лошо едва ли може да стане.

Да не споменавам и другия Български феномен: Ползването на македонска кодова таблица за работа със счетоводен софтуер под ДОС

 

По темата: Погледни в настройките на програмата какви клавишни комбинации си задал, дори да показва че са правилните, промени ги с някоя друга комбинация, после отново върни на любимият ctrl, следва задължителното зелено хикс-че. Възможно е да се наложи рестартиране на РС-то (все пак това е флекстайп, не знаеш къде е бърникало из регистрите, то и авторите не знаят, де....)

Ако гореописаните процедури не свършат работа, можеш да си допрецакаш windows-a като преинсталираш флекса(отпада нуждата от деинсталиране, щото не се деинсталира - доказан факт!!!!) или да ползваш някоя алтернатива, при която ЛИПСВА УДОБНАТА смяна САМО с един клавиш.

 

Мога да ти пожелая късмет! (Успех и флекстайп са трудно съвместими думи)

Link to comment
Сподели другаде

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори на тази тема

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   Не можете да качите директно снимка. Качете или добавете изображението от линк (URL)

Loading...
×
×
  • Създай ново...