danina Публикувано Май 13, 2008 Report Share Публикувано Май 13, 2008 Здравейте!На пръв поглед изглежда, че това което търся го има под път и над път, но не е така.Става дума за следното: търся програма, която да може да защити документ от word например от копиране и всякакъв вид модифициране.Не желая защита чрез въвеждане на парола или чрез криптиране, защото искам документа, който изпращам да може да се чете отсреща, но само толкова- нищо друго да не може да се прави. Използваната опция на word- само за четене не ме устройва, защото всички знаем колко лесно съхраняваме модифицирания документ наново. Досега за целта конвертирах документите си в PDF, но неудобството в този случай е, че ако аз реша да променя нещо, PDF-а не прощава и на мен.С една дума- иска ми се да мога само аз да продължа да си правя промени по документа.Предварително благодаря за предложенията ви, в случай че има такова чудо. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Май 13, 2008 Report Share Публикувано Май 13, 2008 За жалост мисля, че такъв вариант няма. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
dixi Публикувано Май 14, 2008 Report Share Публикувано Май 14, 2008 Наистина, можеш само да затрудниш копирането, но не и да го предотвратиш.Ако правиш .pdf през виртуален принтер, оттам също може да се копира. Една идея - използувай функцията на FastStone Capture да снима страници със скрол и запази като .pdf. Полученият документ прилича на нормален .pdf, но всъщност представлява една-единствена картинка, което прави копирането от него невъзможно. Ако отсрещната страна е напред с материала и използува OCR софтуер, смени шрифта на документа с някой по-завъртян ръкописен. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
DAVIDOV Публикувано Май 14, 2008 Report Share Публикувано Май 14, 2008 Здравейте!На пръв поглед изглежда, че това което търся го има под път и над път, но не е така.Става дума за следното: търся програма, която да може да защити документ от word например от копиране и всякакъв вид модифициране.Не желая защита чрез въвеждане на парола или чрез криптиране, защото искам документа, който изпращам да може да се чете отсреща, но само толкова- нищо друго да не може да се прави. Използваната опция на word- само за четене не ме устройва, защото всички знаем колко лесно съхраняваме модифицирания документ наново. Досега за целта конвертирах документите си в PDF, но неудобството в този случай е, че ако аз реша да променя нещо, PDF-а не прощава и на мен.С една дума- иска ми се да мога само аз да продължа да си правя промени по документа.Предварително благодаря за предложенията ви, в случай че има такова чудо.Това ще помогне ли Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
danina Публикувано Май 15, 2008 Author Report Share Публикувано Май 15, 2008 Благодаря много на отзовалите се!За съжаление не намирам сред предложенията търсената от мен програма. Не ми е проблем да направя документа pdf, png, и т.н, но това не ми решава затруднението за редакция от моя страна. Вярно е, че мога да си пазя за мен документите и в word формат, но ми се щеше просто да има програма, която по някакъв начин да позволява само на мен да редактирам и променям вече защитения документ. Не че не мога да го направя и със защитен документ, но е трудоемко. Явно защитата, която се предлага няма как да не рефлектира и върху автора. Още веднъж благодаря на всички! Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост