stanilabg Публикувано Май 2, 2008 Report Share Публикувано Май 2, 2008 Колеги, помагайте. Голям проблем. Голям скандал. С жената се скарахме на нож, за това, колко ток се изразходва за един ден от компютъра. Иска да ми "спре тока". Има ли начин да засича, колко ток се изразходва при сваляне на филми от мрежата, за запис на дискове (CD, DVD), слушане на музика, гледане на филми, абе всичко. Сигурно ще ми се смеете, ама ми писна да слушам глупости, колко ток се минава на компютъра. Помагайте, като на удавник... Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
blood Публикувано Май 2, 2008 Report Share Публикувано Май 2, 2008 Моето мнение е некомпетентно, защото е без аргументи, но компютърен инжинер ми каза, че компютъра е 20лв на месец. Някаква бегла цифра, за начало на темата. Трагеди, гледай кво е да имаш жена.. човече... Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
dixi Публикувано Май 2, 2008 Report Share Публикувано Май 2, 2008 По магазините за електроника се продават устройства за измерване на консумацията на включените в тях уреди. Моето се води energy meter, струва ок. 20 лв и отчита с точност до ват в интервала 0-3500 W, като има функция да изчислява (в пари) колко примерно е изразходвано за едно денонощие. Потърси си такова.За ориентир - компютър + CRT монитор ми харчат <170 W, което прави ок. 3 стотинки на час, дневна тарифа. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
anni Публикувано Май 2, 2008 Report Share Публикувано Май 2, 2008 При средна стойност(дневна/нощна) 0.15 лв/кВт и около 250 W консумация на компа: 0.15х0.25=0.0375 лв/ч х 24 ч. х 30 дни= 27 лв/мес. някъде. Абе не повече от 30 лв. с монитора(ако е CRT). ps Това е за денонощна работа, иначе е мноооого по-малко. Не и се оставяй. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
panevdd Публикувано Май 2, 2008 Report Share Публикувано Май 2, 2008 Можеш да използваш програмата Power Supply Calculator, за да изчислиш мощността на твоя компютър. Имай предвид, че това са приблизителни изчисления и важат в случай, че натоварването на всички компоненти в компютъра е 100%. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
dred Публикувано Май 2, 2008 Report Share Публикувано Май 2, 2008 Колеги, помагайте. Голям проблем. Голям скандал. С жената се скарахме на нож, за това, колко ток се изразходва за един ден от компютъра. Иска да ми "спре тока". Има ли начин да засича, колко ток се изразходва при сваляне на филми от мрежата, за запис на дискове (CD, DVD), слушане на музика, гледане на филми, абе всичко. Сигурно ще ми се смеете, ама ми писна да слушам глупости, колко ток се минава на компютъра. Помагайте, като на удавник... Ти пък и спри ТЕЛЕВИЗОРА. Да види кой кого!!!. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
blood Публикувано Май 2, 2008 Report Share Публикувано Май 2, 2008 Ти пък и спри ТЕЛЕВИЗОРА. Да види кой кого!!!.И сешоара и онова за изправяне на косата и домашния телефон! Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
mishoval Публикувано Май 2, 2008 Report Share Публикувано Май 2, 2008 Зависи от конфигурацията и монитора-примерно TFT-монитора харчи около 2 пъти по-малко от CRT.В един от броевете на сп."Компютри"/за съжаление от началото на годината не излиза/имаше подробна таблица в зависимост от процесора, хард-дисковете,монитора,видеокартата ...имаше доста впечатляващи р-ки! Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
anni Публикувано Май 2, 2008 Report Share Публикувано Май 2, 2008 И сешоара и онова за изправяне на косата и домашния телефон! ....и мобилния. ps Моята пък не дава да го изключвам-нищо нямало да му стане(аз не се и натискам де). Е т'ва е жена. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
stanilabg Публикувано Май 3, 2008 Author Report Share Публикувано Май 3, 2008 Благодаря за подкрепата, олекна ми. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
DAVIDOV Публикувано Май 3, 2008 Report Share Публикувано Май 3, 2008 Лелии това жените са като Flex Type, инсталнеш си едно такова в къщата и настъпват промените . Може да я успокоиш не харчи толкова ток, у нас работят два компютъра и мак. цена на тока който плащаме е 50 лв. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Angel_4eto Публикувано Май 3, 2008 Report Share Публикувано Май 3, 2008 Лелии това жените са като Flex Type, инсталнеш си едно такова в къщата и настъпват промените . Може да я успокоиш не харчи толкова ток, у нас работят два компютъра и мак. цена на тока който плащаме е 50 лв.Лъжец, ама обичаш жена си нали? Надали само за двата компютра плащате толкова?! Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Slammer Публикувано Май 8, 2008 Report Share Публикувано Май 8, 2008 Само да спомена че форума се чете и от младоженци, така че давайте по положително с емоциите... Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Филипов Публикувано Май 8, 2008 Report Share Публикувано Май 8, 2008 Некоректен въпрос, почти както " колко гориво ми харчи автомобилът на месец". Среден компютър - около 10 лв./мес. непрекъснато работещ. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
nar Публикувано Май 10, 2008 Report Share Публикувано Май 10, 2008 Абе, къде ще сръвняваш един компер с една жена, разбира се, че жената харчи много повече.Компа е къде-къде по-рентабилна инвестиция. + = + Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост