Maxto Публикувано Февруари 9, 2012 Report Share Публикувано Февруари 9, 2012 Ок сега ще пробвам Преместих ги и после го запаметих и ми излезна Pret-Boot и тама нещо друго и татисках по клавишите и нестава седи малко и продължава с зареждането на Windows защо така ? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Февруари 9, 2012 Report Share Публикувано Февруари 9, 2012 Абсолютно сигурен ли си, че си запазил настройките? Като влезеш отново в BIOS вече оптичното ли е първо? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Maxto Публикувано Февруари 9, 2012 Report Share Публикувано Февруари 9, 2012 Да 100% сам сигурен Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Февруари 10, 2012 Report Share Публикувано Февруари 10, 2012 А сигурен ли си, че дискът, който ползваш, е стартиращ? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Niki_L Публикувано Февруари 14, 2012 Report Share Публикувано Февруари 14, 2012 Абе като гледам, човека е много далеч от нещата и вече нялколко дни се занимавате с едно просто нещо. Няма ли да е по добре да го посъветвате да си занесе компа на някой познат с бегли познания по тематиката. Така Вие ще си спестите напразни усилия и нерви, а на него, най малко време Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Февруари 14, 2012 Report Share Публикувано Февруари 14, 2012 Далеч по-добре е даден потребител да се научи да върши нещата сам, вместо всеки път да търси помощ. Няма как да се научи, докато не ги направи лично. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Niki_L Публикувано Февруари 14, 2012 Report Share Публикувано Февруари 14, 2012 Да, но така е малко "развален телефон". Разбирам вашата доброжелателност, но няколо човека да се опитвате да го накарате да свърши нещо , което му е доста мъгляво и си няма напредстава какво и защо прави. По добре нагледно някой да му покаже и така ще е хем бързо, хем лесно. От друга страна, ако идеята Ви е за някакво обучение на начинаещи или курс "Първи стъпки .... " е друг въпрос. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Февруари 14, 2012 Report Share Публикувано Февруари 14, 2012 Тогава да затворим форума и да сложим табелка: "При проблем, идете при познат"? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Niki_L Публикувано Февруари 14, 2012 Report Share Публикувано Февруари 14, 2012 Ха ха, просто си мислех ( а и съм сигурен, че е така), че нивото във форума е доста по високо. Имах впредвид децата от забавачницата да са в отделна група . Нали темата е "Ръководство за инсталация на Windows .. " , а ако нямаме представа как да боотнем от едно СД , какви инсталации ще правим. Като гледам от 02.02 до сега колко има изписано, а още не сте завъртяли диска . Успех в трудното начинание . Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
sunnymoney Публикувано Февруари 22, 2012 Report Share Публикувано Февруари 22, 2012 Здравейте,имам проблем с лаптоп DELL VOSTRO A860.Закупен е с операционна система и имам диск,когато го сложа излиза само проверка да направи.Когато дам f2 никъде няма boot devife ili boot feature и незнам чете ли диска изобщо.Моля за малко помощ.Пражи си прожерка и после дава start windows normaly ili restore windows setup.Благодаря. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Nicky Публикувано Февруари 22, 2012 Author Report Share Публикувано Февруари 22, 2012 Мисля, че избора на устройство за буутване при DELL беше с F10 при началния екран на POST (преди стартирането на Windows) Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
martimarti Публикувано Юни 19, 2012 Report Share Публикувано Юни 19, 2012 Здравейте. Лап топа ми е HP Compaq 6715b с Windows Vista Business. Нямам инсталационен диск. Имам 3 дяла: Local Disk (C:), OS_TOOLS (E:) и HP_RECOVERY (F:)Като си го купих ми казаха, че без диск може да се преинсталира но не ми казаха как. Ако може някой да даде съвет и/или обяснение как да се справя?!?! Благодаря! Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Юни 20, 2012 Report Share Публикувано Юни 20, 2012 Доколкото знам не е точно преинсталация. Просто на този дял HP_RECOVERY се складира образ на готово инсталираната операционна система с драйвери и прочее. Менюто за възстановяване (или преинсталация, ако ти е по-лесно да го наричам така) трябва да се стартира с F11, т.е. рестартираш лаптопа и започваш да натискаш F11, докато не се стартира Recovery Manager-а. Повече не мога да кажа, защото нямам опит с подобни неща. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
martimarti Публикувано Юни 20, 2012 Report Share Публикувано Юни 20, 2012 Благодаря за отговора. Ще се радвам ако някой може да помогне за следващи стъпки! Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
kaldar4o Публикувано Септември 4, 2012 Report Share Публикувано Септември 4, 2012 Здравейте, имам ГОЛЯМ ПРОБЛЕМ !!!Имам два компютъра. Един лаптоп и един нетбук. И двата са се сринали тотално, въпреки платените версии на ОС и купените антивирусни програми. Тоест, и двата се нуждаят от преинсталация. На единия е WINDOWS XP, а на другия е WINDOWS 7 STARTER . Мисля, че и двете са 32bit версии. Така. Никога не съм правил преинсталация на нищо. Винаги съм давал на някой да ми инсталира и преинсталира машините. Сега дойде време да се науча, защото не ми се дават излишни пари за такива неща аи трябва и това да мога да правя...Още повече, че ми писна с тия windows-и и съм се насочил към десктоп-системите на макинтош. Но докато си купя мак-а ми трябва спешно един работещ windows, тъй като регистрирам фирми, завършвам университети, разпечатвам безброй документи, фирменият факс ми е вързан на компютрите - и все куп неща, които налагат спешна "санитарна" намеса. Има още един проблем. Живея в Германия и тук немците са станали страшно чуствителни на тема "пиратство". Мои приятели вече получиха глоби от по 800 евро заради свалени нелегално филми или програми. Поради тази причина много от провайдърите директно блокират достъпа до торентите. Например у дома замунда-та ми е блокирана. Та въпросите ми са следните:1. Мога ли сам - по посочената тук схема - да си инсталирам win 7, 32bit?2. Трябва ли да го плащам задължително или става крак... или да си сваля оригинална версия (само че не знам откъде) и да търся някакъв регистрационен ключ за нея?3. Ако да - къде да го намеря тоя ключ и откъде да си дръпна версията на win 7 32 bit.?4. Има ли съществени неща преди, по време и след инсталацията, с които аматьор няма да може да се справи? Не искам нищо да запазвам от хардовете. Искам да изтрия всичко - до най-малките детайли, защото все се страхувам, че някаква инфекция може да е останала или данни, които след като вече продам компютрите, могат да се извлекат наново. Всичко важно превантивно съм прехвърлил вече на dvd-та. Техническите данни на лаптопа, който ще първи ще бъде подложен на "дисекция" са:Gigabyte, модел W...(тук има някакви цифри, които не помня)...U2,4 Intel Core Duo2 GB RAM50 GB Hard Disc SATA14,1" ДисплейDVD/CD combo Ще ви бъда много много благодарен ако ми помогнете по какъвто и да било начин !!!! Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост