Jump to content

Споделяне на интернет към виртуален компютър


Препоръчан пост

Има ли някой желание да ми помогне да пусна интернет на виртуална машина?

 

Бях описал всичко , но докато пишех нещо стана и всичкото ми писание изчезна.Явно е знамение , че писането ми може да е напразно , затова да си попитам предварително.

Link to comment
Сподели другаде

1. Това е публичен и безплатен форум, а не платена гореща линия. Малко е нахално да даваш зор. Особено за такъв период от време. Има потребители, които получават отговор след доста повече време от 1 ден и не се оплакват. Възможно е никой да не я е видял темата или да е нямал време да напише нещо.

2. При така описана ситуация е донякъде нормално, че не ти се обръща внимание. На практика не казваш нищо за програмата, която ползваш. Нито става ясно какво си бил описал, какво е станало и кое е напразно.

Link to comment
Сподели другаде

аз съм ползвал две програми за създаване на виртуални машини(virtual box и vmware workstation) и при двете интернет достъпа на виртуалните машини го задавам от настройките за всяка от тях.
Link to comment
Сподели другаде

Става въпрос за следната виртуална машина JanusVM

Инсталирах си VMware workstation 6. В нея е включен VMware player , с който подкарвам витуалната машина.

 

Не успях да й пусна интернет.Целта на машината е следната.Пускаш й интернет , после се свързваш чрез VPN с нея и разлистваш интернет през нея.

 

Като инсталирах VMware workstation се появи нов интернет протокол във всичките ми мрежови карти казва се VMware bridge протокол.

Появиха се и две виртуални мрежови карти създадени от VMware Workstation .От описанието на програмата разбрах, че тези две мрежови карти се използват и като суйчове.Към тях може да се свързват много на брой виртуални машини едновременно.Едната карта има преимуществено предназначение да прави връзки между хост компютъра и виртуалните машини.Другата карта има за цел да прави NAT между хоста и виртуалните машини.

Има и друга виртуална карта 3-та ,която не се вижда .Тя е само за bridge интернет връзка между хоста и виртуалните машини.

 

След като тя е само за това, защо имам този VMware bridge протокол на всички виртуални и реални карти ?

 

JanusVM има две мрежови карти.Когато дам на една от картите да е bridge, JAnus получава IP от DHCP сержъра на доставчика ми.Но няма интернет.Моя доставчик ме блокира по MAC&IP.

Когато дам на картата да е NAT ,демек да прави връзка с виртуалния мрежови адаптер ,инсталиран на моя реален компютър от VMware workstatiton, за да прави NAT връзка между моята интернет връзка и виртуалните машини , които са свързани към този същия виртуален адаптер, нищо не се получава.

 

Ето за това писах , дали има някой желани, щото обяснението не е кратко , а доста често се случва докато пиша нещо да се прецака и цялото ми шписание да изчезне., незнайно защо.

 

Нещо много важно се сетихДоставчика миказва , че няма проблем да си свържа няколко компютъра и да споделя интернет връзката си.Казва че можело да стане и без рутер.

Аз ви питам:

Когато се използва NAT за споделяне на връзка, принципа не се ли получава така ,че се използва един МАС адрес за две IP ?

Щото ако е така и доставчика ме блокира по MAC&IP , демек за един МАС може да има само едно IP, тогава доставчика ми говори врели, некипели - без рутер , който има два МАС адреса -един за WLAN и един за LAN , няма да мога да си пусна интернет на виртуалната машина.

 

Пробвах на едно място, където интернет идва чрез рутер и там като дадох Bridge на виртулания адаптер на виртуланата машина, тогава тя без проблем получи интернет.

Демек при мен единствени яначин да пусна интернет на JAnusVM е като дам NAT на виртуалния й адаптер, но не се пулучава.

Link to comment
Сподели другаде

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори на тази тема

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   Не можете да качите директно снимка. Качете или добавете изображението от линк (URL)

Loading...
×
×
  • Създай ново...