Jump to content

Търся програма за прехвърляне на сигнала от монитора към TV


Препоръчан пост

здравейте.имам проблем с видеокартата geforce7300gt.като прехвърля сигнала от монитора към tv ми изчезва сигнала на монитора

а обратно ми разваля резолюцията на монитора.като пусна филм на pc-to не го прехвърля на tv-to

с най новите драйвери не става.има ли някаква програма за прехвърляне.

Link to comment
Сподели другаде

Лично моят съвет е да пробваш от менюто на драйверите. Няма причина да не можеш да настроиш нещата както трябва. Картата не е стара, а предполагам, че си с нова версия на драйверите. Аз съм с GeForce 4 Ti 4200 и си ползвам без проблем режим Dual View - един основен монитор, а вторият (имам втори монитор вместо телевизор) е разширение на първия и го ползвам само за филми или евентуално Virtual PC на цял екран. И все пак това трябва да е възможно и с телевизор вместо втори монитор.

Иначе имаше преди TVTool, която работеше само с карти на nVidia, но е много бъгава и калпава програма. Типичен комерсиален немски софтуер. Не я препоръчвам.

Link to comment
Сподели другаде

Моята видео карта е старичка: nVidia GeForce4 MX 440 AGP8x 64mb, 128bit, TV out. Използвам най-новите драйвъри. Картата няма възможност за показване на изображението от компютъра едновременно на 2 или повече екрана (поне не съм пробвал с други програми).

Не знам дали твоята видео карта дали поддържа 2 или повече екрана, но е нормално образът от монитора да изчезва, когато прехвърляш на ТВ (не ползваш повече от 1 екран).

При преминаването от ТВ към монитор е възможно да се промени резолюцията, тъй като обикновените телевизорите (електронно-лъчева тръба) работят на резолюция 640х480, а монитора ти поддържа много по-голяма. Това може би ще се оправи донякъде, ако си инсталираш най-новите драйвъри от сайта на nVidia. Казвам "донякъде", защото при мен резолюцията си става нормална, но някои икони, които са ми в дясно, се изместват в ляво.

Относно за филмите (при мен): ако пусна 1во филм на монитора, минимизирам го и после прехвърля образа на ТВ-то - не се получава. Но ако затвориш плеъра (но си оставиш папката с филма примерно минимизирана) и после прехвърлиш образа на ТВ-то, филма може да бъде стартиран нормално.

Link to comment
Сподели другаде

По принцип всяка карта от GeForce 4 и нагоре може да работи в режим Dual View, а щом може това, значи трябва да може и останалите. При ползване на свестен драйвери (а те на практика всички съвременни са такива) всички нужни настройки трябва да си ги има в контролния панел на видео картата.
Link to comment
Сподели другаде

Пъхнах тв кабела към ТВ-то и направих screenshot:

post-3246-1204829476_thumb.jpg

 

Предполагам, че тук трябва да е опцията Dual View, но я няма. Иначе от долния combo box мога да си избрера кой екран да ползвам.

Link to comment
Сподели другаде

Сигурен ли си, че кабелът е пъхнат както трябва? Сигурен ли си, че TV изходът ти е в изправност? С коя версия на драйверите си. Ето на моята видео карта GeForce 4 Ti 4200 как е менюто на драйверите ми, които са nVidia Omega 66.93:

http://i32.tinypic.com/s6q82b.jpg

 

По някаква причина при теб не засича втори дисплей.

Link to comment
Сподели другаде

Да, не съм новак. Ползвам си функцията повече от 2 години и картата си работи идеално (е без вентилатора :) ,но и преди не съм имал Dual View функция)

Драйвърът най-новия от сайта на nVidia: nVidia ForceWare 93.71. С предишни драйвъри пак не ставаше.

 

На практика коя видео карта е по-стара - моята или твоята?

Link to comment
Сподели другаде

На практика са едно и също поколение. По принцип MX сериите, макар и орязани, поддържат DualView режима. Или проблемът при теб е в драйверите, или картата ти някаква съвсем калпава бройка/производство на noname фирма. Можеш да пробваш да деинсталираш текущите драйвери, да почистиш с Driver Cleaner след тях (описано е как става в тази тема) и да ги преинсталираш наново. Можеш да пробваш и по-стара верися, например именно 66.93. Почистването с Driver Cleaner е желателно след всяка деинсталация на драйвер.
Link to comment
Сподели другаде

И аз имам подобен проблем с GeForce 7300 GT (Gigabyt). Пъхам кабела в тв-то и не ми засича 2-я дисплей, рестартирам и след рестартирането чак ми го засича. Това е много дразнещо. Опитах се да инсталирам драйвърите на Омега, но имам проблем с тях, инсталирам, рестартирам компа-зарежда излиза десктопа и дотам, забива, започва едно непрекъснато сменяне на честотата и резолюцията, наложи ми се да деинсталирам Омега драйвърите през safe mode. Не мога да разбера защо се получава така :( Преди бях с АТИ Радеон там контрол панела къде къде е по хубав и разбран

 

 

ПС С най-новите драйвъри съм от официалния сайт . Инсталирам нови драйвъри винаги по начина който описва Night_Raven

Link to comment
Сподели другаде

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори на тази тема

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   Не можете да качите директно снимка. Качете или добавете изображението от линк (URL)

Loading...
×
×
  • Създай ново...