Jump to content

Търся програма за споделяне на интернет


sad3

Препоръчан пост

Имам десктоп машина и лаптоп.Десктопа е с интернет,идващ по лан мрежа,лаптопа също е вързан към тази мрежа.Търся програма,която да шарва нета,но без да създава dhcp,gateway,просто нета да е споделен между двата компа.
Link to comment
Сподели другаде

За каква мрежа говориш и за какъв интернет става дума, а идеята за споделяне на интернет без dhcp, gateway я забрави....

Интернета на доставчика ми се разпределя посредством gateway сървър в лан мрежа.IP адресите се раздават по МАС адреса на лан картите.десктоп машината е с регистриран мак адрес,но лаптопа не е.Интересува ме как мога да споделя интернет връзката на десктоп машината посредством създадената от фирмата лан мрежа.Вързал съм лаптопа към мрежата на фирмата,имам достъп до Local-а.Ако примерно пусна gateway и DHCP,то ще създаде конфликт с фирмените сървъри,затова търся някакво софтуерно решение за създаване примерно на някакъв виртуален порт и през него да се шерва връзката между десктоп машината и лаптопа

Link to comment
Сподели другаде

Дай малко повече информация за хардуера и софтуера - с какви мрежови устройства разполагат двата компютъра и с какви операционни системи работят. Прегледай темата Ръководство за инсталиране и работа със CCProxy, може да ти свърши работа.
Link to comment
Сподели другаде

Дай малко повече информация за хардуера и софтуера - с какви мрежови устройства разполагат двата компютъра и с какви операционни системи работят. Прегледай темата Ръководство за инсталиране и работа със CCProxy, може да ти свърши работа.

Опитах с CCProxy,настроих го,но не разбрах какви настройки трябва да се направят на лаптопа.Настроих мозилата,но не става.Проблема да не е в това,че са от различни групи ИП адреси?Не мога да използвам ИП от същата група на настолния компютър поради факта,че всички адреси са заети от клиентите на фирмата.Не може ли да се share-не интернета чрез друг вид портокол,например през netbios?

Link to comment
Сподели другаде

За споделяне на интернет ти трябват две неща. Машина с XP вързана за интернета и още една мрежова карта на нея.

Правиш мрежа между лаптопа и втората карта на компютара, после давш десен бутон върху мрежовата карта и свойства (My Network Places, с десен бутон свойства) и на последното меню даваш сподели интернета (виж прикачения фаил). На лаптопа даваш гетуей първата машина и DNS адресите на доставчика и си готов.

post-5150-1204465895_thumb.jpg

Link to comment
Сподели другаде

Хватката е да стане, цитирам: "без да създава dhcp,gateway,просто нета да е споделен между двата компа."

Иначе и на мен ми стана интересно как може да стане!

Link to comment
Сподели другаде

Още веднъж питам: с какви мрежови устройства разполагат двата компютъра и с какви операционни системи работят?

Десктоп машината има две лан карти,лаптопа също има лан карта.В момента съм прекарал интернет по стандартния начин,десктопа споделя интернет връзката с другата лан карта,която е вързана към лаптопа,но ме интересува как да споделя интернета на десктоп машината с лаптопа само през едната лан карта,през суича.Хрумна ми идеята да споделя интернета,като взема свободен IP адрес,който не е регистриран във фирмените сървъри(255-то IP е свободно),да го набия на лаптопа и да въведа като gateway и DNS сървър,IP адреса на настолния ми компютър.Според мен е логично да стане,но ще опитам след 22 часа,да може log-а на мак адреса на лаптопа в DHCP сървъра им да мине малко по-назад,да не го забележат.

 

Offtopic:Интересува ме,по какви други начини,които не са известни,може да се споделят връзките,от чисто любопитство.Вече открих една,която много хора мислеха,че теоретично може,но никой не я е правил-накратко как да пуснеш интернет през Bluetooth на gsm без операционна система

Link to comment
Сподели другаде

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори на тази тема

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   Не можете да качите директно снимка. Качете или добавете изображението от линк (URL)

Loading...
×
×
  • Създай ново...