Jump to content

Търся решение на няколко проблема


Препоръчан пост

Здравейте приятели!

Отдавна посещавам вашият форум и винаги съм намирал полезни неща, както и решение на проблемите си. Сега обаче незнам защо - немозах да се ориентирам и затова сядам да напиша тази тема. Имам няколко проблема с компютъра си, които са от различно естество, но за да не товаря форума и да размивам темите, ще ги събера на едно място, защото знам, че сте ми дадете правилния съвет или поне пътя /link/ по който да го реша. Казах, че имам няколко проблема, затова започвам с най-важния!

1. Преди време инсталирах Nero 8 на компа си. Правил сам си доста презаписани дискове, но незнайно защо от скоро не искаше да работи както трябва /винаги даваше грeшки при запис/ и аз реших да го деинсталирам. Прочетох много теми за Nero и реших, че трябва да си сложа версия 6 или 7 .Един мой приятел имаше изтеглен Nero 7 и ми го даде. При самата инсталация ми даде грешка, след което видях, че на Start menu Nero-to липсва, обаче в Control panel/ Add or remove programs... го има. Помъчих се да го деинсталирам и да направя нова инсталация, но уви... Не иска да се деинсталира, нито да се инсталира наново. Помъчих да го деинсталирам с CCleaner, но и там не става. И сега незнам какво да правя? Дайте някаква идея, за да не ми се налага да си правя нова прейнсталация на Windows. За допълнение ще кажа, чe записвачката ми записва, а Nero 7 което трябваше да инсталирам е работещо от около 2 години без проблем.

2. Имам един компютър и един лаптоп и искам да си направя своя мрежа, за да мога да си шервам каквото ми трябва. Прочетох една статия за това как става, но там връзката между двата е с кабел, а лаптопа е на Wireless връзка и аз искам да я направя безкабелна. Ако някой има идея, да каже как става или поне къде да го прочета.

3. Преди време имах качени два Window-са на двата дяла /по моя вина/. Форматирах дял С и го инсталирах Windows наново, а после форматирах и дял D. Така си реших проблема! Мисля, че някъде тук прочетох какво точно да направя. Да обаче при всяко стартиране на компа все още продължава да не пита кой Windows да избера, макар че е само едон вече. Мисля, че някъде тук срешнах тема за нещо подобно, но сега немога да я открия.

4. Исках да гледам филми на по-голям екран и затова направих връзка между компютъра и телевизора. Да обаче това промени резолюцията и големината на иконите ми. Правих няколко опита да си варна старите настройки, но уви. Дори прейнсталирах и после инсталирах наново драйверите на видеокартата, но проблема си остана. Незнам какво да направя.

5. Имам инсталиран GomPlayer, но от скоро започна да ми насича филмите които са на DVD. От вашият форум разбрах за един друг player KMplayer и реших да си го намеря. За съжаление обаче незнам как да му изкарам субтитрите на кирилица. Всичко ми го дава в маймуница. Ако някой знае как става и къде точно да пипна, нека да каже.

Общо взето това са моите проблеми - извинявам се предварително за обемната тема и за незнанието ми да боравя с необходимите термини. Знам, че някъде из форума има решение на всеки един мой проблем, но да съжаление аз се 'изгубих' в четене и немозах да го открия.

Благодаря предварително на всеки който помогне. :peace:

Link to comment
Сподели другаде

1. Можеш да пробваш Nero CleanTool (878KB).

2. Принципът е абсолютно същия, просто ти трябва безжична мрежова карта и за компютъра. Може и рутер с wireless, но става по-скъпо, а и надали ще има смисъл, ако ще връзваш само 2 компютъра в мрежа.

3. Start -> Run -> пишеш C:\boot.ini (предполагам, че там ти е работещият Windows сега) -> OK. Изтриваш реда на липсващата операционна система (внимавай обаче да не изтриеш работещата) и запазваш (CTRL+S).

4. При опит за смяна на разделителната способност какво точно става?

5. Регионалните настройки на кирилица ли са ти? Ако не са, ги оправи. Ако са, виж в настройките на The KMPlayer: F2 -> Subtitle Processing (Обработка на субтитри) -> Font Style (Стил на шрифта) -> от падащо меню CharSet (Кодир.) избери Cyrillic (Кирилица).

Link to comment
Сподели другаде

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори на тази тема

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   Не можете да качите директно снимка. Качете или добавете изображението от линк (URL)

Loading...
×
×
  • Създай ново...