Jump to content

Препоръчан пост

Здравейте! Реших да попитам тук,защото съм чел невероятни работи в този форум и знам че има хора които наистина си разбират от работата и могат да ми помогнат ;) .

Понеже съм начинаещ още в тези работи и реших да се поразровя за програма свързваща два компютъра защото родителите ми много обичат да ми ровят из компа докъто съм в приятелката ми.Реших че сега поне като ровят ще мога да ги наблюдавам,но единия комп е с реално ИП(моят) а другия(на приятелката ми) не.

Това което ми трябва да знам е мога ли без "сървър" при положение че нямам реално ИП ??? И ако не ще ми обясните ли как става работата със сървара, защото четох една темичка тук но не разбрах къде да въведа данните на потребителя който ще влиза в компа?

 

Мерси предварително :)

Link to comment
Сподели другаде

Здравей,

Аз ползвам програмата и смея да кажа, че е много удобна. Така, от това, което си написал разбирам, че искаш да наблюдаваш собствения си компютър от този на приятелката ти, за да виждаш какво се прави на компютъра ти когато те няма, нали така? Ако съм разбрал правилно значи няма да имаш никакви проблеми с това да наблюдаваш и контролираш компютъра си от където и да било. За целта трябва да инсталираш на своя компютър UltraVNC или поне само сървърната част от нея т.е. когато тръгнеш да инсталираш програмата слагаш отметка или избираш да се инсталира само UltraVNC server(всичко без UltraVNC viewer). След като инсталираш сървъра, трябва да отвориш администраторските свойства и там да си въведеш парола, с която след това от компютъра на приятелката ти да може да се свързваш с твоя компютър т.е. със сървъра. За да можеш винаги да имаш достъп до сървъра трябва да го оставиш включен(стартиран) или да си го направиш да се стартира със стартирането на операционната система например, както аз съм направил. Следва да инсталираш UltraVNC viewer на компютъра на приятелката ти, за да осъществиш връзката. Тук мога да ти дам съвет, ако имаш флаш памет може да си сложиш UltraVNC viewer в нея и така ще можеш да се свързваш от всеки компютър с Интернет. За да си добавиш UltraVNC viewer в флаш паметта трябва да копираш цялата папка UltraVNC от компютъра на приятелката ти след като я инсталираш. Веднъж копирана папката с UltraVNC viewer и поставена във флаш паметта вече можеш да деинсталираш програмата от компютъра на приятелката ти и да я ползваш от флашката. Аз лично така я ползвам. Има и друг начин да си я сложиш на флашката, като при инсталирането посочиш флаш паметта, като папка, в която да се инсталира вместо в C:\Program Files\UltraVNC.

Надявам се да си ме разбрал. Ако нещо не ти е ясно питай, но ще отговоря утре, понеже вече заспивам.

Link to comment
Сподели другаде

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори на тази тема

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   Не можете да качите директно снимка. Качете или добавете изображението от линк (URL)

Loading...
×
×
  • Създай ново...