Jump to content

Проблем с кодеците и NERO Vision 5


Препоръчан пост

Здравейте всички! Прегледах темите, но не открих отговор на моя проблем за това пускам нова тема. Проблема е следния: Използвам NERO 8 и основно NERO Vision 5 за обработка и създаване на DVD. Харесвам тази програма защото има всичко, което ми е необходимо а и съм я изучил добре, но не мога да се справя със следното. По принцип всичко си работи когато обединявам няколко DVD файла, но когато искам да добавя бекграуд звук не се получава. Във информацията за файла ми показва, че аудиото е Dolbi AC3 2 канала, но не се чува нищо. Нито на компютъра нито на DVD плеъра като го запиша на диск. Опитах с IFOEDIT да променя аудиото и пак не се получава. Пробвах и с кодек твиик туул да дам някакви настойки, но и там не се получава. Опитах различни кодек пакети - никакъв резултат.

Отправих запитване към NERO A/G, но още не съм получил отговор. Всичкото това го пробвах с ULEAD VIDEOSTUDIO 11 и се получава, но пък тази програма има някои неща, които не харесвам а и не обичам да ползвам много програми за едно и също нещо. Компютъра ми не е от най-мощните, но Atlon 1600 mghz, 1024 ram, 128 mb видеокарта са достатъчни спорд мен за да работи НЕРО то. В момента съм с Klite кодек пак. Може ли някой да ми даде съвет какъв кодек пакет да сложа и как да се справя с проблема ?

Благодаря предварително.

Link to comment
Сподели другаде

Забравих да спомена за плеърите, но опитах Windows media player, KM player и NERO Show time. Всичките възпроизвеждат без звук. Включително и DVD плеъра ми NEO, който чете всичко вкл. DivX също не възпроизвежда звук.
Link to comment
Сподели другаде

Проблема е, че дефакто няма звук, а в инфото на файла показва, че има, но всичко е тишина. Няма звук. Никакъв.

На прикачения файл може да се види каква информация дава Gspot , обаче няма звук.

post-4539-1201638422_thumb.jpg

Link to comment
Сподели другаде

Интересното е, че аз нямам нито една програма, която да си има кодеци (както Nero например), нито имам голям пакет (а си ползвам моя, който е 2МБ), нямам и MPEG-2 кодек според GSpot, но въпреки това нямам проблеми с гледането на DVD дискове и формата като цяло.

Та, само на този файл ли ти прави проблем или на всички? Освен това, както си заредил файла в GSpot, можеш да тестваш различните пътища на аудио потока. В долната част, под колонка Aud има бутони 1, 2 и 3. Кликни един след друг, за да разбереш дали ще ти тръгне аудиото. Пиши какво е станало и дай шот, показващ максимално количество от полето вдясно от тези бутони, за да видим какво казва GSpot по въпроса.

Link to comment
Сподели другаде

Проблема идва когато искам да добавя звук към файла. Слайдшоу на пример. Виж снимка 1. Има информация за наличен звук, ама не се чува. Иначе всички файлове се гледат. Другия фаил ( снимка 2 ) върви чудесно и се чува.

Чесно казано не съм пробвал твойте кодеци и мисля да го направя. Между другото не намирам особенна разлика между двете снимки. Признавам си, че не ми е много ясно.

post-4539-1201642157_thumb.jpg

post-4539-1201642173_thumb.jpg

Link to comment
Сподели другаде

Чак сега обърнах внимание на дължината на файла, която е 5 кадъра. Това е 1/5 от секундата в случая. Нищо чудно, че не чуваш нищо, то няма какво да се чуе. :)
Link to comment
Сподели другаде

Това е слайдшоу и е просто 1 от многото опити, които съм и продължавам да правя. Просто съдържа 5 снимки. В нерото има опция с която му указваш да изравни продължителността на видеото и аудиото. Иначе продължителността на клипа е 1.15 мин. Ако искаш прати ми e-mail и ще ти го пратя.
Link to comment
Сподели другаде

Това е явно само една малка част от целия слайдшоу. Не зная колко трябва да е дължината, но според GSpot тя е 200 хилядни. Когато го пуснеш този файл в даден плеър, плеърът 1:15 мин. ли показва?
Link to comment
Сподели другаде

Ако плеърът си показва 1:15 мин. и си държи всеки слайд по зададеното от теб време, но музика няма, то значи вероятно Nero бърка някъде, но не мога да съм съвсем сигурен, защото аз с Nero не работя.
Link to comment
Сподели другаде

Дами и Господа,

проблема е решен, но нямам логично обяснение защо и как се получава така. Конвертирах желаното аудио в ac3 фаил посредством Nero Burning Room , след това го импортирах в слайдшоуто и то взе че стана. Звука се възпроизвежда нормално. Не мога да си го обясня, но е факт. Това е. :yeah: Ако някой има обяснение нека сподели.

Link to comment
Сподели другаде

Във версиите на Неро след 6-та се въвеждат все повече и повече кодеци на Ahead, а не се използват стандартните - примерно Неро си има собсвен кодек за mp4 format и другите разбира се. Та на проблема. След инсталиране на Неро 7 и в последствие 8 аз имах проблеми с възпоизвеждането на мп4 ави и т.н. файлове от програмите предназначени за това. Дори компютъра ми е забивал при опит да отворя директория с видео файлове тъй като кодеците на Неро се опитват да се сложат по подразбиране вместо инсталираните стандартни кодеци и стават конфликти. След като махнах Неро напълно тези проблеми изчезнаха и след инсталирането на старата версия Неро 6 повече не се появиха. Като цяло избягвам да използвам Неро за обработка на мултимедиа от какъвто и да е вид.
Link to comment
Сподели другаде

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори на тази тема

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   Не можете да качите директно снимка. Качете или добавете изображението от линк (URL)

Loading...
×
×
  • Създай ново...