Jump to content

Моля препоръчайте ми добра версия на FFDShow


Препоръчан пост

Здравейте!

Препоръчайте ми някоя читава версия на FFDShow за работа с WinAVI Video Converter,че последните правят доста проблеми.Преди ползвах някаква версия, мисля, че от 2004 г, но след последната преинсталация я загубих.

Link to comment
Сподели другаде

Съдейки по личен опит читава версия на ffdshow няма. За мен "читав ffdshow" е оксиморон, като "истински призрак", "светъл мрак" и др.

Лично аз бих препоръчал отделни кодеци. Например DivX и XviD.

Link to comment
Сподели другаде

Съдейки по личен опит читава версия на ffdshow няма. За мен "читав ffdshow" е оксиморон, като "истински призрак", "светъл мрак" и др.

Лично аз бих препоръчал отделни кодеци. Например DivX и XviD.

Аз също съм с отделни кодеци,но понякога ми се налага да конвертирам някой AVI в DVD и за целта използвам WinAVI Video Converter.За вмъкването на субтитри обаче,както знаеш,трябва или ffdshow,или VobSub.И понеже бях свикнал с ffdshow,затова и пуснах тази тема,но явно ще трябва да се насоча към VobSub.Все пак благодаря за своевременната реакция!

Link to comment
Сподели другаде

Читава == стабилна версия.

Не се поддавайте на манията да имате последния писък (релийз) че нещата винаги се омазват.

Свали последна СТАБИЛНА версия. Също зависи и от "версията" на WinAVI - пиша го в кавички, защото предполагам работиш с пиратски версии, а до сега не съм видял някоя с крак и/или портативна да работи стабилно. При мен в.7.7 със сериен номер работеше без грешка ;)

Link to comment
Сподели другаде

Определено не робувам на манията за последни релийзи и точно затова потърсих читава, а не последна версия. Аз съм с версия 9.09. Вчера качих ffdshow - 20051103, конвертирах три филма за проверка - всичко стана ОК. Дано тази версия се окаже стабилна. Между другото v.9.0 на WinAVI конвертора има вградена опция за закачане на субтитри с VobSub, затова инсталирах VobSub 2.23 и всичко си дойде на мястото!
Link to comment
Сподели другаде

Между другото v.9.0 на WinAVI конвертора има вградена опция за закачане на субтитри с VobSub, затова инсталирах VobSub 2.23 и всичко си дойде на мястото!

Аз такава опция не видях. Къде се намира тя?

Link to comment
Сподели другаде

Така драги съфорумци, проблема не е в ffdshow а в WinAVI Video Converter. Не се научихте че това не е никакъв конвертор ама на... с него та с него. Неще да се учи тоз народ и тва е...WinAVI та WinAVI... и кво му харесахте се чудя? Аз що не съм имал никога никакви проблеми с кодеци, а? А колко видео съм очаткал ..... Ама споко, ще ви научим. Слагате си The FilmMachine + Cinema Craft Encoder и проблемите с кодеците просто ги забравяте. Който нещо не му е ясно да пита, ще помагаме.
Link to comment
Сподели другаде

ffdshow си е бъгав. Доказано е. Интересно ми е как всички програми се разбират с DivX и XviD например, но с ffdshow не могат да се разберат. Интересно ми е как доста плеъри са имали проблеми с ffdshow, но не са имали с оригиналните кодеци. WinAVI не е перфектна програма, но е лесна за използване, поддържа повече формати и дава задоволителни резултати. ffdshow просто се опитва да огрее навсякъде миличкия, но знаем поговорката "от два стола - на земята".

По същата логика аз пък се чудя какво всички са луднали съответно по ffdshow и CCCP пакета. Особено важи за феновете на CCCP. Дори си мисля, че някои от тях дори мастурбират само при мисълта за пакета им. Този пакет си е жива мафия и има за фенове болни фанатици по мое мнение. Няма друг пакет с фенове, които са готови да наплюят/убият някого, само и само да го защитят.

Link to comment
Сподели другаде

Не става въпрос за работа при Cinema Craft Encoder, а при останалото общуване на програмата с кодеците, защото без тях не може да се извърши конвертирането.

Пример за подобен проблем е например забиването на Windows Movie Maker при импортиране или просто стартиране. След премахване на ffdshow и инсталация на пакет със стандартните кодеци всичко се оправи. Има го във форума.

Link to comment
Сподели другаде

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори на тази тема

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   Не можете да качите директно снимка. Качете или добавете изображението от линк (URL)

Loading...
×
×
  • Създай ново...