Jump to content

НАСА засне женска фигура на Марс


Препоръчан пост

НАСА пусна в интернетснимка,направена на Марс,която прилича на женска фигура с протегната ръка,съобщиха в."Дейли мейл"и в."Дейли телеграф".Тя отново ще разпали спора има ли живот на Червената планета.Според някои ентусиасти това не само е живо същество,но дори е "жена,чакаща автобус".Според скептиците обаче и повечето специалисти фигурата е просто камък с необичайна форма или неговата сянка или друг оптичен ефект.Добре очертаните и човекоподобни очертания наистина са впечатляващи,но удивителното откритие много напомня на петното под формата на трилобит видяно на Слънцето през септември 2007г.,кратера с формата на телефон на повърхността на Меркурий открит преди няколко дни,марсианското" лице" и наблюдаваната вече много години мъглявина под формата на конска глава в съзвездието Орион.Това обаче съвсем не означава,че на Слънцето има трилобити,на Меркурий-телефони,а в Орион-коне.Снимката е направена през 2004г.Първоначалните огледи не са открили нищо необикновено,но при по-внимателно вглеждане и увеличение любители астрономи са забелязали човешка фигура.В."Дейли телеграф"отбелязва,че снимката на загадъчната жена на Марс поразително прилича на предишни снимки,претендиращи,че са запечатали Снежния човек,известен като Йети или Голямата стъпка.Блогър шеговито пише:"Ето защо не можем да открием Голямата стъпка на Земята,той бил отишъл на Марс".Мисиите "Спирит" и "Опортюнити" за изследване на повърхността на Марс струват на НАСА 820 милиона щатски долара.
Link to comment
Сподели другаде

http://www.dnes.bg/images/photos/0000046536-article.jpg

http://i249.photobucket.com/albums/gg209/L...yGirl7/mars.jpg

http://img149.imageshack.us/img149/2047/d004zk5.jpg

 

Американският марсоход “Спирит”, който от 4 години изследва Червената планета, продължава да изненадва изследователите с получената информация.

 

На поредната серия от снимки, получени от НАСА, при увеличение се вижда човешка фигура.

 

След като снимката се появи в интернет, стотици юзъри вдигнаха шум, твърдейки, че това е най-истинското доказателство, че на Марс има живот.

 

Скептиците охлаждат страстите – това е оптическа измама или камък, сниман от необичаен ракурс. Така или иначе сходството с човешка фигура е поразително.

 

Британският таблоид Daily Mail дори разпознава жена, която “е седнала на камък, като че ли чака автобус”. Ако това е така, тя очевидно ще трябва дълго да чака.

 

Фигурата е открита от астрономи-любители, докато са наблюдавали снимките внимателно.

 

Данни от анализа на пръстта, взета от марсохода “Спирит” и проучена в НАСА доказаха, че околната среда на планетата идеално подхожда за живот на микроорганизми. Така може да се направи извод, че живот на Марс е възможен.

 

Освен това по данни на НАСА при изучаването на марсианската пръст са били открити следи на наличие на вода.

 

 

Източникът е с нелегално съдържание във форумите си.

Link to comment
Сподели другаде

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори на тази тема

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   Не можете да качите директно снимка. Качете или добавете изображението от линк (URL)

Loading...
×
×
  • Създай ново...