Jump to content

Търся оптимизираща програма за Windows-а


Препоръчан пост

Търся нещо подобно на Ashampoo® WinOptimizer Platinum 3 http://www2.ashampoo.com/webcache/html/1/p...t_2_1306__.htm,

от която сте доволни. Още не съм пробвал тази на Ashampoo, затова най напред искам да попитам за съвет вас. А, ако може да има ръководство на български.

Link to comment
Сподели другаде

Лично аз не бих припарил както до продукт на Ashampoo, така и до някакъв комерсиален "оптимизатор".

 

Каква е причината? Моля те за обяснение.

Оптимизатора търся, заради една друга моя тема, в която пишех за бавен компютър, като си мислех, че може такава оптимизираща програма да ми помогне. По принцип щях да попитам за програма, която да ми покаже, дали не ми липсва нещо от операционната система или други подобни (кодеци, библиотеки и т.н.), дали не съм изтрил нещо по погрешка, коя програма може да се "бие" с друга подобна на себе си и др. Тогава се сетих за Ashampoo® WinOptimizer, но исках да чуя и други мнения.

Между другото, още една причина, според която може да ми върви компа по-бавно е актуализациите, които си инсталирах (а не бях правил поне половин година) с Windows Update, точно тогава, от когато ми се струва, че компа е бавен. Поне аз го свързвам с това....

Link to comment
Сподели другаде

По принцип Windows си е добре настроен. Може и да се ускори още разбира се, но трябва да се подхожда внимателно. Много оптимизатори включват опции, които вместо да подобряват производителността, всъщност я влошават. Или в по-добрия случай биха я подобрили в конкретни ситуации, но и в двата случая твърдят, че ускоряват. Всички настройки, които се предлагат от комерсиални оптимизатори могат да се извършат ръчно чрез вградените инструменти в Windows или чрез някоя по-малка и безплатна програма. Оптимизиращите пакети предлагат на практика вградените инструменит в Windows, но с по-шарен интерфейс и извършват настройки, които могат да се направят чрез .reg файлчета. И за всичко това искат пари, нищо, че се намира безплатно в интеренет. Имаш нужда от една добра чистачка на регистратура и един добър дефрагментатор. Чистачката не е толкова за ускоряване на системата, колкото да оправя евентуални проблеми и конфликти с програми, които осатвят боклуци след тях. Дефрагментаторът е съвсем "друга бира" и няма почти нищо общо с оптимизаторите.

Колко пъти съм чел или съм чувал "инсталирах си TuneUp Utilities/System Mechanic/нещо-си-там обаче сега нещо имам проблем с еди-какво-си". Тези пакети повече вредят отколкото да помагат.

Link to comment
Сподели другаде

  • 1 month later...
:cap: IOBIT- RU-beta 4.03 -единстствения дефрагментер чиято иконка седи постоянно в трея , и се грижи за диска . Лек е и не товари компа . Мога да ти изпратя и БГ превод за него . JkDefrag 3.34 - включвай това чудо всяка седмица . Това е най-простия и най ефикасния дефрагментатор / според мен / . Ти след като го включиш , не правиш нищо . Само гледаш/ той няма функций , който ти трябва да зададеш / , как си върши работата за която е създаден / Дава по добри резултати от О&O .Това вече не е мое мнение / RamBooster 2.0 или Launch RamBooster 2.0 / по-скоро търси я с първото име / - освобождава ти рам памет . Мн . добри резултати дава . Включваш го , десен клик в/у иконката в трея и там слагаш отметка пред Аuto Optimization ON . MindSoft - изпълни програмата/всичко/ веднъж месечно . Тя има убийствен дефрагментатор /по-бавен е / , а резултатите и малко бебе би ги различило . :bgflag:
Link to comment
Сподели другаде

/RamBooster 2.0 или Launch RamBooster 2.0 / по-скоро търси я с първото име / - освобождава ти рам памет . Мн . добри резултати дава . Включваш го , десен клик в/у иконката в трея и там слагаш отметка пред Аuto Optimization ON .

Вреден софтуер. Да се избягва!

Link to comment
Сподели другаде

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори на тази тема

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   Не можете да качите директно снимка. Качете или добавете изображението от линк (URL)

Loading...
×
×
  • Създай ново...