britney_88 Публикувано Януари 17, 2008 Report Share Публикувано Януари 17, 2008 Здравейте! :( От днес в долния десен ъгъл на монитора на компютъра ми се появява съобщението Тhere is an IP address conflict with another sistem on the network.Как може да се премахне това съобщение?Благодаря предварително. Чукнете тук! eто и снимка... Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
paro Публикувано Януари 17, 2008 Report Share Публикувано Януари 17, 2008 Здравей, дай малко повече инфо за мрежата в която е компютъра, домашна ли е, LAN Internet ли е. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
blood Публикувано Януари 17, 2008 Report Share Публикувано Януари 17, 2008 Рутерчето ти не е нагласено добре Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
britney_88 Публикувано Януари 17, 2008 Author Report Share Публикувано Януари 17, 2008 Mрежата e LAN. Tъй като не съм мн. наясно искам да попитам какво е рутер и как може да се коригира като не е нагласен добре. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Slammer Публикувано Януари 17, 2008 Report Share Публикувано Януари 17, 2008 Някой комшия да ти е идвал скоро на гости?Питам понеже някой от твоята мрежа се опитва(опитал) да влезе в нета през твоето IP. Не ми се вярва доставчика ти да е толкова калпав, че да не може да настрои една мрежа, ама няма да се учудя и на това. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
britney_88 Публикувано Януари 17, 2008 Author Report Share Публикувано Януари 17, 2008 Не. Никой не е идвал у нас. Но каква полза от това да използва интернет с моето IP. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Tragedy Публикувано Януари 18, 2008 Report Share Публикувано Януари 18, 2008 Това, за което говори Slammer е, че принципно навремето Интернет се доставяше по IP, т.е. мрежата на доставчика ти те засича по IP-то и съответно така и следи колко трафик си изхабила. Имаше честа практика да се крадат IP адреси и да се слагат на други компютри, за да може някой да ти ползва твоя трафик. В случая най-добре разговаряй с интернет доставчика си, защото той е длъжен да разреши подобен конфликт в мрежата си. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
paro Публикувано Януари 18, 2008 Report Share Публикувано Януари 18, 2008 Грешката е в резултат на това, че в мрежата има друг компютър със същото IP като твоето. Ако това е LAN Internet, доставчикът ти е длъжен да се погрижи за проблема. И при мен се е случвало, когато доставчикът прави нещо по мрежата. Ако все още е така обаждай им се смело и успех! Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
britney_88 Публикувано Януари 20, 2008 Author Report Share Публикувано Януари 20, 2008 Благодаря за съветите и все пак ще звънна на интернет доставчикът ми, за да разрешат проблема... Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
miravicheva Публикувано Януари 30, 2008 Report Share Публикувано Януари 30, 2008 Здравейте.Скоро си разглеждах профила в Замундата и като кликнах в/у моето IP ми изписа че има 3 обекта на този номер(3 objects found for 'ХХ.ХХХ.ХХХ.ХХ')Днес установих, че комшиите имат същото IP. Защо е така???Често като тегля от Дата.БГ ми изписва, че съм надвишила някакви 30 серии от моя номер за деня , а аз тъкмо започвам???А и като си меря скоростта на Интернета във Speedtest.net , има измервания от моето IP, които не съм правила на тези дати.Извинявам се за въпроса ми, ама възможно ли е моя Интернет-доставчик да ни мами??? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Slammer Публикувано Януари 30, 2008 Report Share Публикувано Януари 30, 2008 Здравейте.Скоро си разглеждах профила в Замундата и като кликнах в/у моето IP ми изписа че има 3 обекта на този номер(3 objects found for 'ХХ.ХХХ.ХХХ.ХХ')Днес установих, че комшиите имат същото IP. Защо е така???Често като тегля от Дата.БГ ми изписва, че съм надвишила някакви 30 серии от моя номер за деня , а аз тъкмо започвам???А и като си меря скоростта на Интернета във Speedtest.net , има измервания от моето IP, които не съм правила на тези дати.Извинявам се за въпроса ми, ама възможно ли е моя Интернет-доставчик да ни мами???Остана сега да споделиш какъв интернет ползваш? - местен доставчик, бтк или нещо друго? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
miravicheva Публикувано Януари 30, 2008 Report Share Публикувано Януари 30, 2008 Ами местен Интернет, само в селото , където живея сега. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Slammer Публикувано Януари 30, 2008 Report Share Публикувано Януари 30, 2008 Ами местен Интернет, само в селото , където живея сега.Селски интернет = овчар-администратор. Най-вероятно мрежата е неправилно конфигурирана/настроена. Хубавото все пак е, че я има!Повечето села са чували/виждали интернет през "крив" макарон. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост