Jump to content

Въпрос за връзката с интернет


Препоръчан пост

Здравейте!Първо се извинявам ако мястото на темата не е тук!

 

Значи въпроса ми е следния...От 2 дена имам проблем с нета.Той е следния.30 минути няма нет 10 има...До секунди.Суича дето съм закачен за него си бачка и всичко е ОК.От какво може да е?И как мога да разбера дали лан картата е батисала?

 

ЕДИТ:Забравих да кажа,че сканирах за вируси снощи.

 

Благодаря предварително!

Link to comment
Сподели другаде

Кажи с каква операционна система работиш и по какъв начин получаваш ИНТЕРНЕТ услуги - LAN, Wireless, DSL, Dial-up, нещо друго... Казваш, че твоят компютър е свързан към switch; има ли свързани други потребители към това устройство?
Link to comment
Сподели другаде

При другите закачени машини за суича същото ли е положението? Ако е същото - сещаш се. Ако нямат такъв проблем опитай това:

- Бутон WINDOWS + PAUSA

- Hardware -> най - горния бутон и от отворелият се прозорец намираш лан картата и кликаш 2 пъти върху нея -> Advanced Options- Speed/Duplex Settings . От опциите които имаш вдясно опитва една по една всички с изключение на тези в които има HD или Half Duplex

Link to comment
Сподели другаде

значи аз съм закачен към CCProxy и на PC-то където е инсталнато и е главен няма този проблем.Другия въпрос ми е може ли да има вирус,който при сканирането да не е засечен от Аваст-а?
Link to comment
Сподели другаде

Ами не.Приятеля ми даже вчера преинсталира програмата,сменихме лан картата и пак неще.Днес ще преинсталирам Windows-a и ще видя дали ще се оправи.Но аз все си мисля,че има вирус който не е засечен от Аваст-а при сканирането.
Link to comment
Сподели другаде

Ако искаш задръж с преинсталацията. Пробвай първо да сканираш с други програми за сигурност като Spybot и Ad-aware (и двете ги има в каталога ни), като преди сканирането обновиш дефинициите им. Иначе дори и преинсталирана, погледни настройките на програмата, защото може да се запазили при деинсталацията и да са се възстановили при инсталацията в последствие.
Link to comment
Сподели другаде

Присъединявам се към мнението на @Tragedy, да пробваш до последно. Преинсталацията е крайно решение, и какво става ако проблема пак се появи- следваща преинсталация, и пак, и пак...

Обърни внимание и на защитната стена. Имал съм огромни проблеми със ZoneAlarm Free- имаше някаква "несъвместимост" между нея и доставчика ми- доста странно но факт. Не знаех къде точно е проблема (предполагам и те, или поне са имали някакви основателни причини), но нещата се оправиха след премахването и. Друго което може да пробваш е някой он-лайн скенер- препоръчвам ти този http://security.symantec.com/sscv6/home.as...ose_parent=true

Друго решение за да елеминираш всичко останало, и да "локализираш" проблема- че е точно в твоята машина, е да пробваш някоя LIVE дистрибуция.

Успех!

 

Добавено: Имаш ли програми за следене на скорост и трафик? BWMeter има възможност за ограничаване на трафика, скоростта и времето. Ако ползваш погледни настройките.

Link to comment
Сподели другаде

Благодаря на всички опитали се да помогнат с нещо :) То компа си плачеше за преинстал и не беше лошо да го преинстална.Направих го и проблема си остана.Приятеля ми преинсталира проксито и нещата малко се пооправиха,но имаше още 1 странно нещо,в cmd-то показваше,че имам нет,а в проксито не отчиташе нищо...Свалихме в 6.6 и нещата станаха.

 

А за да не отварям нова тема искам да попитам друго.Сега нещата са на 6 самоче когато пусна скайп мозилата неще да отвара страници а съобщенията в скайпа не се доставят,но пък като сменя порта в скайпа той неще да се кънектне.Ако може да помогнете и с това цена няма да имате.

Link to comment
Сподели другаде

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори на тази тема

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   Не можете да качите директно снимка. Качете или добавете изображението от линк (URL)

Loading...
×
×
  • Създай ново...