dido_boi Публикувано Януари 13, 2008 Report Share Публикувано Януари 13, 2008 Търся програма с която да управлявам друг компютър. Ситуацията е следната имам два компютъра свързани по между си с W-LAN рутер всичко е хубаво но разстоянието м/у тях е не приятно разликата е два етажа и е свързана с излизани на вън а в този студ. Та за програмата виждал съм подобна но не знам как се казва(май беше VIN NC) искам с нея от единият компютър да мога да пускам програми и да ги спирам на другия пък ако има и описание на Български за ра бота ще съм много доволен. Май забравих да кажа на единият комп съм с виста а на другия с XP Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
VIS Публикувано Януари 13, 2008 Report Share Публикувано Януари 13, 2008 Мисля, че всички забравят първо да ползват търсачката и да прочетат раздела Статии, ревюта и преводи на програми. Естествено че има начин.Имаш доста алтернативи.Една от тях е: UltraVNCДругите са да прочетеш това ръководство.Или пък да използваш Remote AdministratorУспех Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Nicky Публикувано Януари 13, 2008 Report Share Публикувано Януари 13, 2008 Поне на мен в момента ми идват като идеи (и ръководства) LogMeIn, Remote Administrator, Remote Desktop, TightVNC, UltraVNC Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
dido_boi Публикувано Януари 13, 2008 Author Report Share Публикувано Януари 13, 2008 С UltraVNC мога ли да стартирам програми на другия компютър на примерно ката някоя торент програма. Прочетох за Remote Administrator но там се изискват IP адресите - това ми е малко трудно Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Nicky Публикувано Януари 13, 2008 Report Share Публикувано Януари 13, 2008 С UltraVNC мога ли да стартирам програми на другия компютър на примерно ката някоя торент програмаПрограмата ти позволява да гледаш екрана, да мърдаш мишката, да натискаш бутони на отдалечения компютър, съвсем по същия начин, както би го правил и локално. С други думи отговорът на твоя въпрос е да Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
VIS Публикувано Януари 13, 2008 Report Share Публикувано Януари 13, 2008 Ти на практика влизаш в неговия компютър, все едно седиш на стола, само че не си на неговия стол, а на твоя. Можеш да правиш всичко. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Sprint-Debugger Публикувано Януари 13, 2008 Report Share Публикувано Януари 13, 2008 Team Viewer също може да свърши добра работа Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Castigado Pantockrator Публикувано Януари 13, 2008 Report Share Публикувано Януари 13, 2008 Team Viewer също може да свърши добра работаИ от скоро безплатната версия няма лимит във времето на ползване и не прекъсва. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
dido_boi Публикувано Януари 13, 2008 Author Report Share Публикувано Януари 13, 2008 Малко инфо за UltraVNC как да настроя кое да е сървър и кое да подчинения комп и как да осъществя връзка Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
VIS Публикувано Януари 13, 2008 Report Share Публикувано Януари 13, 2008 На 'подчинения' компютър трябва да има инсталиран UltraVNC. След като го инсталираш стартираш C:\Program Files\UltraVNC\winvnc.exe(по подразбиране трябва да е това) или UltraVNC Server ако си позволил да направи икони на десктопа. Сега за компютъра от който ще влизаш. На него не е задължително да имаш инсталиран UltraVNC. Трябва само да вземеш IP-то на 'подчинения'. Това може да стане като през 'подчинения' влезеш в www.whatismyip.comВиждаш IP-то и от другия компютър стартираш експлорер, без значение кой, и пишеш IP-то на 'подчинения':5800:5800 - е порта който програмата отваря, да може да се свързваш чрез експлорера.Пример: ако IP-то на 'подчинения' е 10.10.10.10Ти пишеш така: 10.10.10.10:5800 Другия начин е и ти да си инсталираш програмата. Но вместо да пуснеш UltraVNC Server, използваш UltraVNC Viewer. Там просто въвеждаш IP-то и даваш ConnectВАЖНО: На 'подчинения' компютър, след пускането на UltraVNC Server, в опциите има едно поле VNC Password: http://store1.data.bg/vissy/Other/UltraVNC.png. Там трябва задължително да въведеш някаква парола, която ще е за по-голяма сигурност. Ако не въведеш парола, няма да можеш да се свържеш. Надявам се да е достатъчно ясно. Ако има проблеми просто питай Успех Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
dido_boi Публикувано Януари 13, 2008 Author Report Share Публикувано Януари 13, 2008 Пуснах на подчинения UltraVNC Server инсталирах на моя UltraVNC Viewer видях IP-то но не стана. Може би трябва да дообясня ползвам БТК ADSL (а от там са ми казали че нямам реално IP ) след модема връзката ми отива в W-LAN от там безжично се свързвам с лаптопа ми и чрез UTP кабел се свързвам с отдалечения компютър. При това положение как трябва да осъществя връзката Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
IVAN Публикувано Януари 13, 2008 Report Share Публикувано Януари 13, 2008 Пуснах на подчинения UltraVNC Server инсталирах на моя UltraVNC Viewer видях IP-то но не стана. Може би трябва да дообясня ползвам БТК ADSL (а от там са ми казали че нямам реално IP ) след модема връзката ми отива в W-LAN от там безжично се свързвам с лаптопа ми и чрез UTP кабел се свързвам с отдалечения компютър. При това положение как трябва да осъществя връзката Кат за начало пробвай с TeamViewer, ако не стане, ще му мислим след това, за други/алтернативни начини. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Nicky Публикувано Януари 13, 2008 Report Share Публикувано Януари 13, 2008 Пуснах на подчинения UltraVNC Server инсталирах на моя UltraVNC Viewer видях IP-то но не стана. Може би трябва да дообясня ползвам БТК ADSL (а от там са ми казали че нямам реално IP ) след модема връзката ми отива в W-LAN от там безжично се свързвам с лаптопа ми и чрез UTP кабел се свързвам с отдалечения компютър. При това положение как трябва да осъществя връзката Пробвай като въведеш вътрешното ip, което ползва компютърът, към който искаш да се вързеш. Може да го видиш като избереш run от старт менюто, напишеш cmd, след това натискаш enter. В новопоявилия прозорец пишеш ipconfig и натискаш enter. В зависимост от това, коя е активната мрежова връзка ще ти се появи нещо подобноEthernet adapter Local Area Connection: Connection-specific DNS Suffix . : IP Address. . . . . . . . . . . . : 10.0.2.15 Subnet Mask . . . . . . . . . . . : 255.255.255.0 Default Gateway . . . . . . . . . : 10.0.2.2 При мен Local Area Connection е името на връзката и следователно IP адресът ми е 10.0.2.15 Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
dido_boi Публикувано Януари 13, 2008 Author Report Share Публикувано Януари 13, 2008 Възможно ли е TeamViewer да остане постоянно отворен на подчинения комп както е UltraVNC а не всеки път да е минимизирана. Ща се отнася до UltraVNC ами проверих IP адреса написах го ама не можа да се свърже защо? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Castigado Pantockrator Публикувано Януари 13, 2008 Report Share Публикувано Януари 13, 2008 мисля, че не е възможно Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост