Jump to content

Новини: Вили Казасян и Есил Дюран в журито на ”Music Idol”


Препоръчан пост

http://btv.bg/uploads/special/s638.jpeg

 

Вече са ясни членовете на журито във второто българско издание на Мusic Idol. За негов председател е избарн маестро Вили Казасян.

След изключително труден избор bTV и изпълнителните продуценти от "Междинна станция" се спряха на уникална комбинация от известни имена, свързани с българската и европейската музикална сцена, които ще оценяват талатна и достойнствата на новите музикални идоли.

 

Председател на журито ще бъде маестро Вили Казасян, който ще разполага с право на два гласа. Попфолк жанрът ще бъде представен от дивата Есил Дюран.

 

Продуцентският глас в журито принадлежи на едно от най-емблематичните имена в българския рок и най-голямото сред родните промоутърски фирми – Димитър Ковачев–Фънки (който е и управител на "София мюзик ентърпрайзис").

 

Предствител на модерната европейска попсцена ще бъде Люси Дяковска от най-значимата немска гърл банда No Angels.

 

За разлика от миналата година, когато членовете на журито бяха предимно изпълнители, в Music Idol 2 продуцентите заложиха на експертната оценка на представители от всеки бранш в музикалния бизнес – продуцент, диригент, промоутър и изпълнител.

 

Журито ще даде първите си оценки на кандидатите в Русе. Прослушването в крайдунавския град ще бъде отново в драматичен театър "Сава Огнянов", чиито врати ще бъдат отоворени за младите таланти точно в 9 ч. на 17 януари, четвъртък.

 

Тази година форматът ще се доближат максимално до оригиналния Idols, който залага на повече риалити с най-интерсните моменти от живота, отношенията и подготовката на участнците за звездното им бъдеще.

 

След изключително успешната музикална кариера на Невена Цонева, която само няколко месеца след финала на първия Music Idol издаде два сингъла и албум, конкуренцията във втория стози път ще бъде още по-ожесточена. До момента желание за участие са заявили над 9000 кандидати, повечето от които са на възраст между 16 и 21 години.

 

Стартът на Мusic Idol в ефира на bTV е в края на февруари, като в първите няколко епизода зрителите ще видят най-интерсните моменти от кастигнгите в петте града, както и да проследят пътя на финалистите още от самото начало.

 

Участниците отново трябва да преминат през няколко кръга, като само част от тях ще бъдат допуснати до втория етап на шоуто, в който зрителите ще решат кои са най-достойни да продължат в голямата надпревара.

 

Освен голямата награда – договор с "Вирджиния рекърдс", лицензиант на Universal за България, тази година новият музикален идол ще получи и допълнителни награди, които са изненада за участниците и зрителите.

 

За журито

 

Вили Казасян

Маестро Вили Казасян е български композитор, диригент, аранжор, пианист. Завършва ВМЕИ - София (1957 г.). Учи в Теоретичния факултет на БДК. Завежда секция "Естрадно изкуство" при СМДБ (от 1985 г.). Диригент е на Естрадния оркестър на Комитета за телевизия и радио. Автор е на детски песни, филмова музика ("Ян Бибиян", телевизионните - "Неочаквана ваканция", "%Горещи следи"), на музика към театрални спектакли, телевизионни и радиомюзикъли.

 

Дебютът му като музикант и композитор е през 50-те години (пианист в "Джаза на младите"). Свири в Естрадния оркестър при Сатиричния театър, основава "Студио 5". От тези два състава през 1960 г. е формиран Естрадният оркестър на КТР, в който Казасян свири, а по-късно дирижира. Голям е приносът му за първите стъпки и развитието на фестивала "Златният Орфей" и телевизионния конкурс за естрадни песни "Мелодия на годината".

 

Организира редица вокални състави ("До, ре, ми, фа", "Студио В"), радиоконкурса "Тромбата на Вили", телевизионното предаване "Студио 1". Създава множество песни и пиеси за бигбенд; негови песни изпълняват популярни групи и певци, и актьори (К. Цонев, В. Бахчеванова, Т. Колев, Ас. Ангелов и др.).

 

Пише музика за филмите на В. Мирчев "Ленко", "Неочаквана ваканция", "Една одисея из Делиормана". Гостува като диригент на радиооркестрите в Берлин, Москва, Лайпциг, участва на фестивалите в Атина, Полша (Сопот), Дрезден и др. Негови песни са издавани от "Балкантон" и чужди грамофонни фирми. Носител е на много музикални награди.

 

Люси от No Angels

През 1994 г., след завършване на средното си образование в Плевен, Люси заминава за Германия, за да учи в специализиран колеж за музика, танци и драма в Хамбург, като едновременно с това работи като танцьорка в мюзикъла "Buddy".

 

През 2000 г. се явява на кастинг в първото риалити шоу в Германия – Popstars, и е избрана сред 5000 кандидатки за една от 30-те финалистки. След селекцията заминава за обучение в Майорка, след което е избрана да стане част от първата женска поп група, създадена по този начин в Германия – No Angels.

 

Дебютният им албум Elle’ments превзема всички водещи музикални класации по продажби в Германия, Австрия и Швейцария. В периода 2000 г. – 2002 г. излизат албумите Now... us!, When The Angles Swing и Рure, като четири от синглите в тях стават номер едно, а шест влизат в Топ 10. Тези факти превръщат No Angels в най-успешната женска поп група в континентална Европа по това време с продадени над 5 млн. копия и множество награди.

 

През лятото на 2004 година Люси пише песента Where, която става сингъл от саундтрака на филма Тwo Brothers на Жан Жак Ано. През 2005 година, след седем месеца композиране, издава дебютен солов албум – The Other Side. През 2006 година Люси става член на журито в предаването на VIVA TV – Shibuya, както и финалистка в немското риалити шоу Stars On Ice, водено от легендарната европейска, световна и олимпийска шампионка Катарина Вит.

 

Димитър Ковачев-Фънки

Той e управител на най-голямата промоутърска агенция в България "София мюзик ентърпрайзис", благодарение на която музикалните фенове в България видяха на живо световни звезди като "Депеш мод", "Металика", "Дийп Пърпъл", "Назарет", "Джипси Кингс", "Тото", "Инкогнито", Питър Гейбриъл и много други.

 

Фестивалите "Мюзик джем" и "Арена музика", повече от 400 концерта, като и ТВ предаването "Кречетало", също са част от грандиозното дело на Фънки. За себе си, че е черната овца, музикалният израстък на потомствена медицинска фамилия. Бил е санитар в Инфекциозна болница, а родителските мечти санитарят да стане доктор се сблъскват с неговата мечта да стане музикант. Вместо в Медицинска академия Фънки попада в Консерваторията. Следват бурни години с рок група "Ера", свирене в джаз формации, турнета на Запад.

 

Еуфорията от сцената ражда желанието му да премине от другата страна на бариерата. Така през 1991 г. Димитър Ковачев и най-добрият му приятел Иван Несторов-Амебата организират първия си концерт. Оттогава не спират да изпълняват капризите на звездите, които идват у нас.

 

Есил Дюран

Исмигюл Дюран Наим е родена в Хасково. Завършила е Държавната музикална консерватория, естраден отдел в класа на Ирина Чмихова. Пяла е на сцени в Йордания, Кипър, Дания, Германия, Холандия и Англия.

 

Истинският успех за нея идва с издаването на дебютния й албум "Есил Дюран" (2001 г.). "Пайнер мюзик" продуцира и втория й самостоятелен албум "Елмаз", който излезе на музикалния пазар през 2004 г. През 2005 г. Есил ражда първия си син от композитора Борис Павлов. Кръщават го Харис. В началото на месец февруари 2006 г. излиза третият ѝ албум, озаглавен "Тя".

 

Източник: БТВ

Link to comment
Сподели другаде

  • 2 weeks later...

Филип Киркоров пристига у нас специално, за да оценява кандидатите за Music Idol 2 във Варна.

Руската попзвезда ще замести един от членовете на журито - Люси Дяковска. Плевенчанката от No Angels ще бъде в Германия на 26 и 27 януари, за да участва в снимките на нов клип. Веднага след като "раздаде справедливост" сред талантите в морската ни столица, бившият съпруг на Алла Пугачова ще отлети за родината си. Над 2500 души ще извисят глас този уикенд на кастинга в Златни пясъци, съобщава "Монитор". Най-добрите сред тях ще имат честта да се видят повторно с Димитър Ковачев, Вили Казасян, Есил Дюран и Люси Дяковска на 28-и и 29-и.

 

Източник: http://ggbit.info/

Link to comment
Сподели другаде

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори на тази тема

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   Не можете да качите директно снимка. Качете или добавете изображението от линк (URL)

Loading...
×
×
  • Създай ново...