Jump to content

Прецакано СD - как сега да спася инфото записано на него


Препоръчан пост

Проблема е следния - имам един диск, на него има един видео файл, до сега съм нямал проблем с този диск, но сега обаче нещо се е прецакал, когато се опитам да копирам видео файла от CD-то на компютъра и след около две минути от както е започнало копирането ми излиза някакво съобщение за грешка и файла не иска да се копира. мисля че или видео файла или диска нещо се е прецакал и искам да попитам има ли начин или програма с която да се поправи видео файла за да мога след това да го копирам на компа без да ми дава грешки
Link to comment
Сподели другаде

Даден файл може да се повреди при запис на оптичен носител. Ако веднъж записан, той се отваря нормално, то значи ако по-нататък се появи проблем, той се дължи на повреден носител, не на повреден файл, защото файлът няма как да се повреди, след като първоначално се е отварял нормално.

Предполагам грешката е "cyclic redundancy check". Ако е така, това е признак за повреден диск или невъзможност на устройството да прочете диска поради замърсена оптика, отслабване на лазера или друг хардуерен проблем. По принцип е добра идея да опиташ да прочетеш файла на друго устройство. Друго, което можеш да опиташ, е да измиеш диска на чешмата и да го подсушиш добре, преди да го поставиш обратно в устройството. Иначе има и програми, които се опитват да прочетат файлове от повредени и нечетими носители. Такива са IsoBuster, BadCopy Pro и CDRoller.

Link to comment
Сподели другаде

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори на тази тема

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   Не можете да качите директно снимка. Качете или добавете изображението от линк (URL)

Loading...
×
×
  • Създай ново...