Jump to content

Как да печатам документ от Exel


Препоръчан пост

Здравейте

Направил съм таблица с Exel и изкам да я отпечатам на принтера . По-добре ще бъде имената да са разположени на по-тясната страна на листа а колоните които са много по продължение на по-дългата страна . Може ли да се направи и мога ли да определям разтоянието от таблицата до края на листа ?

Link to comment
Сподели другаде

Здравей,

 

Предполагам, че работиш с Office 2003. Ако съм те разбрал правилно, на първо време трябва да зададеш страницата да се отпечатва в т.нар. "landscape" режим, при който по-дългата страна е хоризонтална, а по-късата - вертитална. За целта избери File - Page Setup и там сложи точката пред функцията Landscape (чукни върху празното кръгче, за да се появи точката).

 

Заедно с това можеш да използваш и функцията Print Preview, която можеш да избереш от менюто File. След като я избереш ще видиш как би ти излязла страницата, ако я отпечаташ. В този изглед можеш да натиснеш бутона Margins, при което ще ти се покажат четири линии, които очертават разстоянието от края на листа до съдържанието в него. Като посочиш някоя от тези линии, курсора (показалеца) на мишката ще се промени и чрез натискане, задържане и влачене ще можеш да промениш местоположението на тези линии като по този начин ще можеш да увеличиш или намалиш площта, върху която можеш да разполагаш текст (или числа).

Освен това докато си в режим на преглед можеш да натиснеш бутона Setup..., при което ще ти се появи допълнителен прозорец с настройки. Например ако желаеш съдържанието на документи ти да бъде отпечатано само в 1 страница, тогава в графата Scaling сложи точката пред функцията Fit to и в двете полета задай 1-ци. Ако пък искаш съдържанието да бъде на 3 страници настрани (ако имаш много колони например) тогава постави в двете полета съответно 1 и 3.

Погледни също така дали ще печаташ върху хартия с формат А4, като това трябва да е зададено от падащия списък срещу опцията Paper size.

 

Ами това е като за начало, пиши ако имаш и други проблеми ;)

Link to comment
Сподели другаде

Благодаря за бързия отговор . Ще кандидатствам за работа и тази информация ще ми помогне много . С Exel 2003 съм и за начало ще прочета уроците които намерих .Ако нещо не мога да разбера ще пиша пак .
Link to comment
Сподели другаде

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори на тази тема

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   Не можете да качите директно снимка. Качете или добавете изображението от линк (URL)

Loading...
×
×
  • Създай ново...