Jump to content

Търся програма за втори дисплей


Препоръчан пост

Здравейте.

Не знам дали се изразявам правилно в заглавието на темата, и все пак търся програма за втори монитор. Нещо като на DVD меню (не се сещам за друг пример) - кликайки на стрелката в дясно, да се появи друг монитор, образ и обратно - кликайки на лявата стрелка , да се връща на главния. Посоката не е важна, може и надолу, нагоре. По този начин искам да си изчистя (не да ги трия) иконите, програмите, които не използвам така често.

Link to comment
Сподели другаде

Опитай MultiDesktop Manager.

 

Благодаря, получи се.

 

Само че, не ми дава възможност за различен фон, в моя случай снимка, на работния плот. Също така се опитах да изтрия ненужните икони от единия плот, като си мислех, че на другия ще ги има, но и там ги нямаше.

Link to comment
Сподели другаде

Днеска сутринта след като стартирах компютъра, втория плот го нямаше. Трябваше пак да го създавам. Инересуваше ме нещо, което ще е там непрекъснато. Програмите, които ползвам аз на единия монитор, а програмите, които използва жената, на другия.
Link to comment
Сподели другаде

А тогава дали няма да е по-лесно и/или удобно всеки да има собствен акаунт? Те акаунтите са създадени именно за такива ситуации.

 

Де да знам.... Идеята ми беше в два работни плота. Примера с жена ми, не беше много точен. Имах предвид следното: Програмите, които използвам често, да са на единия плот, а тези, които не толкова често, в това число икони на снимки свалени от интернет, документи и т.н. на другия плот. Нещо, като временни икони, които да не ми заемат място на екрана.

Link to comment
Сподели другаде

Тогава можеш да опиташ да си направиш dock-чета с RocketDock или ObjectDock Free. Струва ми се интелигентно, удобно и дори стилно решение. Личните ми предпочитания са към RocketDock, но и ObjectDock е добра.
Link to comment
Сподели другаде

  • 3 weeks later...

Пробвах и едното, и другото. Доволен съм. Не мога да разбера как да покажа при ObjectDock Free пътя към някоя папка.

RocketDock го има в настройките си.

Link to comment
Сподели другаде

Пак съм аз. Да ти кажа честно, от седмица наблюдавам как се справят двете програмки и изводът ми е следния: някак си ObjectDock Free забива, когато правя нещо на компа - при запис на DVD, конвертиране, слушане на музика и подобни. Какво имам предвид? Приближавайки с мишката до дока, иконите не се приближават гладко, ами накъсват. Или пък им трябва малко време докато се преместят, изскочат напред. Също така, като включа компютъра, чакам поне 5 мин. докато се зареди дока. Нищо не може да се прави. Какво толкова зарежда, не знам.

С RocketDock няма такива неща. В момента, в който ми наскочи работния плот, действа. Не забива при разни операции. Може би, повече ми харесва ObjectDock Free заради възможностите, които предлага - за показване на времето, старт меню и др.

Link to comment
Сподели другаде

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори на тази тема

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   Не можете да качите директно снимка. Качете или добавете изображението от линк (URL)

Loading...
×
×
  • Създай ново...