stanilabg Публикувано Декември 15, 2007 Report Share Публикувано Декември 15, 2007 Здравейте.Не знам дали се изразявам правилно в заглавието на темата, и все пак търся програма за втори монитор. Нещо като на DVD меню (не се сещам за друг пример) - кликайки на стрелката в дясно, да се появи друг монитор, образ и обратно - кликайки на лявата стрелка , да се връща на главния. Посоката не е важна, може и надолу, нагоре. По този начин искам да си изчистя (не да ги трия) иконите, програмите, които не използвам така често. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Декември 15, 2007 Report Share Публикувано Декември 15, 2007 Т.е. искаш да имаш повече от един работни плота (десктопи) с различни икони по тях? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
stanilabg Публикувано Декември 15, 2007 Author Report Share Публикувано Декември 15, 2007 Т.е. искаш да имаш повече от един работни плота (десктопи) с различни икони по тях? Имам чувството, че ми четеш мислите Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Декември 15, 2007 Report Share Публикувано Декември 15, 2007 Опитай MultiDesktop Manager. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
stanilabg Публикувано Декември 15, 2007 Author Report Share Публикувано Декември 15, 2007 Опитай MultiDesktop Manager. Благодаря, получи се. Само че, не ми дава възможност за различен фон, в моя случай снимка, на работния плот. Също така се опитах да изтрия ненужните икони от единия плот, като си мислех, че на другия ще ги има, но и там ги нямаше. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
stanilabg Публикувано Декември 16, 2007 Author Report Share Публикувано Декември 16, 2007 Днеска сутринта след като стартирах компютъра, втория плот го нямаше. Трябваше пак да го създавам. Инересуваше ме нещо, което ще е там непрекъснато. Програмите, които ползвам аз на единия монитор, а програмите, които използва жената, на другия. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Декември 16, 2007 Report Share Публикувано Декември 16, 2007 А тогава дали няма да е по-лесно и/или удобно всеки да има собствен акаунт? Те акаунтите са създадени именно за такива ситуации. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
stanilabg Публикувано Декември 16, 2007 Author Report Share Публикувано Декември 16, 2007 А тогава дали няма да е по-лесно и/или удобно всеки да има собствен акаунт? Те акаунтите са създадени именно за такива ситуации. Де да знам.... Идеята ми беше в два работни плота. Примера с жена ми, не беше много точен. Имах предвид следното: Програмите, които използвам често, да са на единия плот, а тези, които не толкова често, в това число икони на снимки свалени от интернет, документи и т.н. на другия плот. Нещо, като временни икони, които да не ми заемат място на екрана. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Декември 16, 2007 Report Share Публикувано Декември 16, 2007 Тогава можеш да опиташ да си направиш dock-чета с RocketDock или ObjectDock Free. Струва ми се интелигентно, удобно и дори стилно решение. Личните ми предпочитания са към RocketDock, но и ObjectDock е добра. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
stanilabg Публикувано Януари 3, 2008 Author Report Share Публикувано Януари 3, 2008 Пробвах и едното, и другото. Доволен съм. Не мога да разбера как да покажа при ObjectDock Free пътя към някоя папка.RocketDock го има в настройките си. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Януари 3, 2008 Report Share Публикувано Януари 3, 2008 В какъв смисъл да покажеш пътя към някоя папка? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
stanilabg Публикувано Януари 3, 2008 Author Report Share Публикувано Януари 3, 2008 В какъв смисъл да покажеш пътя към някоя папка?Междувременно разбрах как става. Извинявам се за притеснението. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
stanilabg Публикувано Януари 6, 2008 Author Report Share Публикувано Януари 6, 2008 Пак съм аз. Да ти кажа честно, от седмица наблюдавам как се справят двете програмки и изводът ми е следния: някак си ObjectDock Free забива, когато правя нещо на компа - при запис на DVD, конвертиране, слушане на музика и подобни. Какво имам предвид? Приближавайки с мишката до дока, иконите не се приближават гладко, ами накъсват. Или пък им трябва малко време докато се преместят, изскочат напред. Също така, като включа компютъра, чакам поне 5 мин. докато се зареди дока. Нищо не може да се прави. Какво толкова зарежда, не знам. С RocketDock няма такива неща. В момента, в който ми наскочи работния плот, действа. Не забива при разни операции. Може би, повече ми харесва ObjectDock Free заради възможностите, които предлага - за показване на времето, старт меню и др. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост