Jump to content

Проблем с плейването на някои филми


Препоръчан пост

Не знам дали точно тук да я пусна темата, но тук ще да е мястото. Ако не е може да я изтриете, пък ако искате може и да я преместите...вие решавате ;)

 

 

Та...проблема. От доста време имам проблем с плейването на някои филми. Може би половин година, но тъй като не ми оставаше време за филми не съм се занимавал с търсенето на решение. Но напоследък взе да ми остава свободно време и искам да го запълвам с някое друго филмче и какво се оказва - тръгват само някои. В смисъл, тегля аз някой филм и той си тръгва, тегля друг, но не тръгва. Напоследък доста от изтеглените взеха да не тръгват. Филми от дисковете ми които вървяха вече не вървят. Бях с Кристал Плеър и още докато цъкна на файла машинката ми започва да гърка (старичка е) и ми казва, че Уиндоус е засякъл проблем и трябва да затвори прозореца. Пита ме дали да докладвам за проблема и като му дам Don't send ме изхвърля от папката на филма. Отначало си помислих, че е от кодеците и ги преинсталирах. Даже си изтеглих Гом Плеър, защото си е с негови кодеци, но проблема си остана. Сега обаче не ми дава грешка още докато цъкна на филма, а чак когато го ръгна в плеъра. Казва ми, че Гом Плеър е засякъл проблем и трябва програмата да се затвори. Пита ме дали да докладвам, аз давам Don't send и плеъра се затваря. И най-лошото според мен е, че дори и след преинстал на Уиндоуса проблема си остана.

Някакви идеи как да се справя?

Link to comment
Сподели другаде

Провери в Event Viewer (Start -> Run -> пишеш eventvwr -> OK), в раздели System и Application дали няма да има някаква грешка, която да даде идея къде може да се таи проблемът.
Link to comment
Сподели другаде

Провери в Event Viewer (Start -> Run -> пишеш eventvwr -> OK), в раздели System и Application дали няма да има някаква грешка, която да даде идея къде може да се таи проблемът.

Във System има 3 Error-а:

http://i.data.bg/07/12/08/699499_orig.jpg

 

А в Application 8:

http://i.data.bg/07/12/08/699506_orig.jpg

 

 

Ако това имаш предвид, де, че аз съм леко тъпичък...

Link to comment
Сподели другаде

Това е от Application Hang:

 

Hanging application firefox.exe, version 1.8.20071.12718, hang module hungapp, version 0.0.0.0, hang address 0x00000000.

 

For more information, see Help and Support Center at http://go.microsoft.com/fwlink/events.asp.

 

А това от Application Error:

 

Faulting application gom.exe, version 2.1.8.3683, faulting module gvf.ax, version 0.0.0.0, fault address 0x00005cfb.

 

For more information, see Help and Support Center at http://go.microsoft.com/fwlink/events.asp.

Link to comment
Сподели другаде

Опитай с VideoLAN и с KMPlayer, които със сигурност работят единствено с вградените си кодеци и филтри. И двата имат portable версии, подходящи за тестване.

Има и още едно решение - GeeXboX. Това е boot CD с миниатюрна (8 MB) Linux дистрибуция, състояща се от един-единствен плеър. Чете мултимедийни файлове от харда и от CD/DVD, проблемите на Windows не го касаят. Ако решиш да го пробваш, това е версията на руски език, за да се четат нормално субтитрите.

Link to comment
Сподели другаде

Хи-хи, ще е хубаво да симулираш забиване и с други плеъри, за да видим те какви грешки ще впишат в дневника. Виждам, че GOM Player е забил на собствения си видео декодиращ филтър, което е странно. Знам, че може би ти е досадно, но наистина ще е добре да се опиташ да деинсталираш всички кодеци и пакети с кодеци и да инсталираш някой пакет наново. Можеш да опиташ и с различни пакети. Опитай и с различни плеъри. По принцип колкото повече информация има, по-вероятно е да се разреши проблема по-бързо.

Ако и след преинсталация се появява проблема, то значи може да е от някоя програма, драйвер или ъпдейт, който слагаш, а преди не си ползвал.

Link to comment
Сподели другаде

Ок, ще пробвам с преинсталиране на кодеците и различни плеъри, но ще стане най-вероятно в понеделник, че сега не ми се занимава, а неделите ги мразя и не се занимавам с нищо. След това ще свирна за да съобщя какъв е резултата ;)
Link to comment
Сподели другаде

Такаа, бях казал а понеделник, а вече минаха 43мин. от петъка :) но нямах кой знае колко време през седмицата.

Инсталирах си наново кодеците и успях да подкарам филмите с Windows Media Player Clasic. Преди не можех. Още с цъкването върху файла ми даваше грешка. Свалих си KMPlayer и за сега всичко е ОК. Гом-чето продължава да прави проблеми и затова ще го махна. Всичко изглежда ОК за сега. Всъщност свърших работата преди малко, но филмчетата които не вървяха до сега тръгнаха. Надявам се да няма проблеми и в бъдеще.

Night_Raven, мерси за отделеното време ;) dixi, мерси за съвета с KMPlayer. До сега се инатях и не исках да го ползвам, защото всички много го хвалят, а аз съм странен човек и не искам да използвам това което всички хвалят :)

 

Ако пак се появи някой проблем ще свирна ;)

 

 

 

ПП.: Може да изтриете предишния ми пост, че така 2 един след друг малко ме дразнят ;)

Link to comment
Сподели другаде

Аз си карам с Crystal Player и с моите си кодеци. "В простотата се крие гениалността" са казали мъдрите хора. :) Но това не пречи да се ползват и други комбинации разбира се.
Link to comment
Сподели другаде

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори на тази тема

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   Не можете да качите директно снимка. Качете или добавете изображението от линк (URL)

Loading...
×
×
  • Създай ново...