Jump to content

Ревю: Your Uninstaller! 2008 - Деинсталирай програмите си!


Препоръчан пост

http://pics.softvisia.com/design/pics/5335/YU.logo.pngYour Uninstaller! 2008 - Деинсталирай програмите си!http://pics.softvisia.com/design/pics/5335/YU.logo.png

 

http://pics.softvisia.com/design/pics/5335/YU.logo.pngЩо е това Your Uninstaller! ?http://pics.softvisia.com/design/pics/5335/YU.logo.png

 

Описание: Your Uninstaller! е един от най-добрите деинсталатори на програми. Програмата поддържа технологията SmartUninstall™, благодарение на която може да премахне всяка програма напълно. Програмата сканира регистратурата автоматично след деинсталацията на дадена програма, за да премахне остатъците от нея. Поддържа се и Drag&Uninstall™, с чиято помощ само влачите приложението, което искате да премахнете, в Your Uninstaller! и тя бива премахната.

Лиценз: Платен (Shareware), 27.99 USD/39.99 USD за Basic/Pro

Официална страница: URSoft

Версия, използвана за написване на ревюто: 2008 6.1.1231

Свали: Your Uninstaller! 2008@SoftVisia.com

 

http://pics.softvisia.com/design/pics/5335/YU.logo.pngПърво пускане на програмата!http://pics.softvisia.com/design/pics/5335/YU.logo.png

 

http://pics.softvisia.com/design/pics/5335/YU1.png

1) Показва с коя точно версия на продукта сте. В случая:: 6.1.1229.

2) Колко време ви остава от пробния период, освен ако не сте си закупили продукта.

3) Бутоните от дясно: Order Now(за да си закупите лиценз), Enter Key(За да въведете кода, който сте получили след като сте си закупили продукта), Exit(Излизате от програмата), Basic Mode(пуска ви по-семплия изглед/режим на програмата) и Pro Mode(пуска ви програмата, с пълния изглед/режим).

 

http://pics.softvisia.com/design/pics/5335/YU.logo.pngОтделните модули на програмата!http://pics.softvisia.com/design/pics/5335/YU.logo.png

Ще разгледам Pro Mode режима на програмата, защото е по-пълен и включва нещата от Basic Mode режима.

 

I) http://pics.softvisia.com/design/pics/5335/YU2.png Uninstall programs

Програмите, които са инсталирали след последното пускане на Your Uninstaller! 2008 са оцветени в червено, за ваше улеснение и да знаете какво сте инсталирали последно.

С маркирането да дадена програма, и натискане на бутона Uninstall, се започва процедурата за премахване й. Като първо се стартира деинсталиращия файл, след това се претърсва за останали регистри и папки/файлове на избраната от вас програма. Като можете да изберете, кои файлове/папки/регистри да бъдат премахнати от тези, които Your Uninstaller! 2008 ви е предложила.

Ако избраната от вас програма стои още в списъка, маркирайте и натиснете Clear It.

http://pics.softvisia.com/design/pics/5335/YU8.png

 

 

II) http://pics.softvisia.com/design/pics/5335/YU3.png Contral startup programs

В този модул са изредени, кои програми се стартират с пускането на вашия Windows. Можете да добавите нови програми към този списък с бутона New. Пък с бутона Edit, можете да редактирате данните на някои от стартиращите се програми. С Delete можете да изтриете дадена програма от списъка. Ако сте направили някакви промени, бутона Apply ще стане активен и ще можете да запаметите направените от вас настройки.

http://pics.softvisia.com/design/pics/5335/YU9.png

 

 

III) http://pics.softvisia.com/design/pics/5335/YU4.png Find/Clean temporaty files

Този модул, ви позволя да претърсите вашата системи за временни файлове(temporaty files). Това става след като натиснете бутона Scan, след което избирате кои дялове на хард диска да сканира и за кои от файлови разширения(,които се считат за временни файлове) да търси. Изчаквайте системата ви да бъде сканирана и след това с тикчета избирате, кои файлове да бъдат изтрити - става с бутона Delete All.

http://pics.softvisia.com/design/pics/5335/YU10.png

 

 

IV) http://pics.softvisia.com/design/pics/5335/YU5.png Clean start menu

Тук пък можете да подредите старт менюто си, както вие искате или по азбучен ред. Като може да го подредите само за определен Windows акаунт или са всички.

С бутона Fix dead links, Your Uninstaller! 2008 претърсва папките в старт менюта за такива, в които няма нищо и ако има такава те се премахват. Ако сте направили някакви промени, бутона Apply става активен и ще можете да запаметите направените от вас настройки.

http://pics.softvisia.com/design/pics/5335/YU11.png

 

 

V) http://pics.softvisia.com/design/pics/5335/YU6.png Clean your surf files

С този модул можете да изтриете сайтове, където сте влизали, паролите и всякакви други следи, че сте ползвали Internet Explorer на даден компютър. Това става с бутоните Clean и Clean menu.

http://pics.softvisia.com/design/pics/5335/YU12.png

 

 

VI) http://pics.softvisia.com/design/pics/5335/YU7.png Rescue Center

Този модул работи без проблем, ако опцията System Restore на Windows е пусната. Обаче Rescue Center прави 'точка за възстановяване' веднага след като премахнете някоя програма от вашия компютър. Това нещо е направено за вашата по-голяма сигурност и улеснение, ако след премахването на дадена програма, вашата система не върви нормално и да можете да 'върнете' компютъра преди момента на премахването на й. Можете и ръчно да направите такава точка с бутона Create backup и ако искате след това да върнете система ви от тази точка, маркирате и натискате Restore.

http://pics.softvisia.com/design/pics/5335/YU13.png

 

http://pics.softvisia.com/design/pics/5335/YU.logo.pngНастройките на Your Uninstaller! 2008http://pics.softvisia.com/design/pics/5335/YU.logo.png

Настройките на Your Uninstaller! 2008 можете да видите и промените като отидете на менюто Tools и след това на Options или с клавишната комбинация Alt+O.

 

I) Uninstaller

http://pics.softvisia.com/design/pics/5335/YU14.png

Do not report when new program installed - Да ви се показват, кои са новите инсталирани програми спрямо последното стартиране на Your Uninstaller! 2008.

Show ScreenSavers* - Да показва скринсейвърите в списъка с инсталирани програми.

Show System Components* - Да показва системните компоненти в списъка с инсталирани програми.

Show Windows Updates* - Да показва Windows обновленията в списъка с инсталирани програми.

Load extra information - Зарежда допълнителна информация за програмите в списъка.

Show hint - Когато поставите мишката до даден продукт, излиза кратка информация за него.

Add "Uninstall by Your Uninstaller! 2008" in context menu - Добавя ново меню за по-бърза деинсталация на продуктите. Менюто се появява като дадете десен бутон на някоя програма.

* - Изисква рестарт на Your Uninstaller! 2008.

 

II) Disk Cleaner

http://pics.softvisia.com/design/pics/5335/YU15.png

Include temporaty folders - При сканиране за временни файлове, да търси и временни папки.

Include empty folders - При сканиране за временни файлове, да търси и за празни папки.

Include zero byte files - При сканиране за временни файлове, да търси и за файлове с размер 0 байта

Enable scheadule scan - Да можете да сканирате автоматично в даден ден и час.

Create 1-Click Clean Shortcut on Desktop - Поставя на работния ви плот(десктоп) шорткът на 1-Click Clean, за да можете по-бързо да почистите от ненужните ви файлове.

Delete to Recycle Bin (Recommended) - Изтритите файлове да отиваш в Кошчето.

 

III) Appearence

http://pics.softvisia.com/design/pics/5335/YU16.png

Corrupted programs: - Как да се показват програмите, които имат проблем в списъка.(в Заден и Преден план)

Recently installed programs: - Как да се показват програмите, които са инсталирани наскоро в списъка.(в Заден и Преден план)

ScreenSavers: - - Как да се показват скринсейвърите в списъка.(в Заден и Преден план)

 

IV) Match Level

http://pics.softvisia.com/design/pics/5335/YU17.png

Тази опция е за по-напреднали потребители и позволява да изберете, какво да е 'държанието' на програмата. Safe: - Ще бъдат премахнати само файлове и регистри от папката на премахващата се програма. Average - Ще се прегледат папките и регистрите по-детайлно и ще бъдат премахнати почти 100% от програмата. Agressive - Премахва всички файлове, които са свързани с премахващата се програма. Но има риск да бъдат премахнати и файлове, свързани с други програми.

 

V) Update

http://pics.softvisia.com/design/pics/5335/YU18.png

Automatically check for program updates / Check every 3 Days - Дали да се проверява за нови версии на Your Uninstaller! 2008 и през какъв интервал.

 

VI) Misc

http://pics.softvisia.com/design/pics/5335/YU19.png

Show tips at startup - Да ви показва ли обяснение за Your Uninstaller! 2008 при стартирането й.

 

-------------------------------------------------------------------------------------------------

Можете да споделите какво може да се допълни, премахне или коригира в това ревю в самата си тема.

-------------------------------------------------------------------------------------------------

Всички права върху текущата тема и картинките включени в нея са собственост на автора им и нямат право да бъдат възпроизвеждани под каквато и да е форма без изричното съгласие на автора.

 

Автор: Иван Маринов(IVAN @ SoftVisia.com)

Link to comment
Сподели другаде

  • Отговори 31
  • Създадена
  • Последен отговор

ТОП потребители в тази тема

IVAN, чудесно ревю и браво за положения труд :bravo: .Само да добавя нещо.Ако не е включен System Restore при деинсталиране на програма или игра ще се появи този прозорец:

http://img260.imageshack.us/img260/4484/77008701am4.png

Можеш да добавиш картинката към ревюто. ;)

Link to comment
Сподели другаде

Май да, защото аз пробвах и изключих и включих System Restore и мога да си махам програмите без проблем. С коя точно версия си? Нещо по настройките на програма да си правил?
Link to comment
Сподели другаде

Версията е 6.1.1229.Не съм бутал нищо по настройките, инсталирах програмата и това беше.Наложи ми се да деинсталирам Mp3tag, но при изключен System Restore не стана.Ето и две шотчета:

Това е при изключен System Restore (не мога да деинсталирам нищо):

http://img150.imageshack.us/img150/1152/15394848ru2.th.png

Това е при включен System Restore (деинсталацията минава без проблем)

http://img127.imageshack.us/img127/9461/99700812sd4.th.png

Link to comment
Сподели другаде

Хмм.. я сложи по-нова версия .1231 или сега гледам .**33 има, и кажи дали е така .. ако не някое по-добро разследване да направим .. да видим защо так става :)
Link to comment
Сподели другаде

Проблемът се оказа във версията.От версия 6.1.1231 до 6.1.1233 (с която съм в момента) проблемът със System Restore го няма (пробвах и трите версии).

Благодаря за обърнатото внимание! :)

Link to comment
Сподели другаде

  • 2 years later...
Интересно, както са я подкарали - по 2 версии на ден изкарват... Изглежда не са чували за неща като алфа, бета, гама... ами цялото им творчество е все финал :cooldude:
Link to comment
Сподели другаде

  • 4 months later...
  • 9 months later...
  • 8 months later...

Програмата е една от най-добрите.Не се колебайте дали да я слагате върши страхотна работа

Ще си позволя да не се съглася и да кажа, че е един от най-големите боклуци, които съм виждал.

Link to comment
Сподели другаде

Гост
Отговори на тази тема

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   Не можете да качите директно снимка. Качете или добавете изображението от линк (URL)

Loading...

×
×
  • Създай ново...