Jump to content

Търся Portable VirtualPC


Препоръчан пост

Здравейте! Искам да си инсталирам виртуална машина на преносимия хдд и на нея и windows, може пък и linux някой ден....тъ...връзката за сваляне от вън ми е много зле, затова ако на някой му се намира под ръка някаква такава програмка да помага. А и виртуалния уиндоус, ще е читав само когато се пуска от компютъра на който е инсталиран...или?
Link to comment
Сподели другаде

Здравей,

 

Според мен преносима виртуална операционна система би била доста тежка за едно USB. Имай в предвид, че натоварването, което операционната система оказва на твърдия диск е огромно (на моя лаптоп отнема доста време, за да зареди, а какво остава за USB стикче, което е в пъти по-бавно от твърдия диск). Заедно с това прочетох на доста места, че подобно нещо не е особено възможно, защото се изисква комуникация с компютъра на прекалено ниско ниво.

 

Все пак открих това - http://portable.lococobra.com/ Не съм го тествал, но в този форум е обяснено и дискутирано - http://portablefreeware.com/forums/viewtopic.php?t=2297

 

Можеш също така да погледнеш и тук - http://robertmoir.com/forums/p/851/2425.aspx

Link to comment
Сподели другаде

Благодаря ти много, че се отзова!

 

Все пак успях да сваля програмката от вън....демек Portable Virtual PC 2007. Качих я на отделен дял в/у портативния си хард диск (а не флашка) и ми се сбъдна мечтата да си имам преносим windows (мога да си кача всички видове...на веднъж! супер нали ;) ). Виртуалната машина и уиндоуса се държат супер добре. Бързината зависи от това на какъв компютър пускаш машината, колкото повече рам, толкова повече....рам :) ... Наистина има един момент в който нещо се качва на Реалния компютър, но все още не мога да кажа къде се качва и какво се качва, но нямам никакви проблеми с това. Подкарах интернет от раз!....нали, невероятно е! Тъпото е че USB няма на машината, но голямо важно.

 

Успех!

Link to comment
Сподели другаде

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори на тази тема

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   Не можете да качите директно снимка. Качете или добавете изображението от линк (URL)

Loading...
×
×
  • Създай ново...