lpa Публикувано Декември 4, 2007 Report Share Публикувано Декември 4, 2007 Значи запазих си целият форум и го прехвърлих на друга машина, но при възстановяването се получава следният проблем.http://img265.imageshack.us/img265/2373/28343860oj6.th.jpgВ главното меню на самия форум този проблем не съществува, освен с изключение на един от разделите, който също излиза на питанки. Казаха ми, че самите настройки при инсталацията на форума не са били... правилни (каквото и да означава това), явно не съм задал правилният енкодинг. Та искам да попитам има ли начин да си възстановя информацията?Благодаря Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Tragedy Публикувано Декември 4, 2007 Report Share Публикувано Декември 4, 2007 Здравей, Дай адреса на форума, за да проверя някои неща. Това се е получило, защото си променил енкодинга на базите с данни или на самият конфигурационен файл. Пазиш ли си форума на старата машина? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
lpa Публикувано Декември 4, 2007 Author Report Share Публикувано Декември 4, 2007 Здравей, http://84.22.20.166/Forum за съжаление не го пазя, веднага след като го импортнах преинсталирах машината :( Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
lpa Публикувано Декември 6, 2007 Author Report Share Публикувано Декември 6, 2007 Нямам спомен да съм променял какво и да било след първоначалните настойки. Интересно е, че не нявсякъде кирилицата е омазана, а само на определени места? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Livingdead Публикувано Декември 7, 2007 Report Share Публикувано Декември 7, 2007 Encoding-ът оправен ли е в language файловете? И къде има кирилица всъщност и къде няма? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Tragedy Публикувано Декември 8, 2007 Report Share Публикувано Декември 8, 2007 Малко късно се включвам, но проблема определено си е от енкодинга на базата с данни. Ти може да си омазал само определени таблици, а и ми се струва, че част от имената, които се разчитат са просто запазени във файлове, а не в базата с данни. За съжаление ако не пазиш старата база с данни, то трудно можеш да се оправиш. Друг вариант ще бъде да пишеш на phpBB за помощ, понеже те познават системата си най-добре. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
lpa Публикувано Декември 9, 2007 Author Report Share Публикувано Декември 9, 2007 Златинов, основният раздел на форума е ок, няма !????? с едно малко изключение. Но когато започна да отварям подразделите на форума и почти навсякъде кирицата е омазана. Не съм сигурен, че разбирам какво имаш предвид под "Encoding-ът оправен ли е в language файловете". Форумът просто беше експортнат и импортнат, нищо друго не съм променял.сега забелязох, че съм запазил цялата папка, в която беше сайта. тоест копирал съм абсолютно всичко на другият дял на харда. Това може ли да ми помогне? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
lpa Публикувано Декември 14, 2007 Author Report Share Публикувано Декември 14, 2007 Писах във форума на phpbb се надявам скоро някой да пише .Имам и още един въпрос. Постоянно се регистрират разни спамъри или по-скоро ботове, които пълнят форума с всевъзможни рекламни съобщения. Как мога да ги огранича? Благодаря. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
coldy Публикувано Декември 26, 2007 Report Share Публикувано Декември 26, 2007 ... Имам и още един въпрос. Постоянно се регистрират разни спамъри или по-скоро ботове, които пълнят форума с всевъзможни рекламни съобщения. Как мога да ги огранича? Благодаря. Здравей, виж във phpBB Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост