Jump to content

Тайната на дълголетието


Препоръчан пост

Тайната на дълголетието е да се занимаваш с фермерство,да имаш много деца и да притежаваш стегната,но не много слаба фигура,съобщи вестник''Телеграф''.Заключенията са на американски учени.Те анализирали здравните картони на десетки столетници,за да разберат на какво се дължи дълголетието им.Установили,че ключът към дългия живот е да не се яде нито прекалено много,нито прекалено малко,да имаш повече от 4 деца,преди да си навършил 30 год.,както и да работиш на полето.В изследването са включени 171 души,родени през 1887г.и доживели до 100-годишна възраст.Първоначалните очаквания били,че хората със слаба фигура живеят по-дълго,но се оказало че дълголетието е свързано най-вече със стегната фигура,като прекалени лишения от храна и напитки не са нужни.
Link to comment
Сподели другаде

бля .. бля ... и един мърмот завиваше шоколада в станиол ...

 

Според мен тея изследвания са грешки. В кой географска зона са живели тези столетници?(съответно климата и т.н. ) .. и т.н. ....

Link to comment
Сподели другаде

Ще си позволя да не се съглася с теб IVAN,мисля все пак,че има нещо вярно в тези изводи.Моята баба почина на 93г.и до края беше жизнена,сама живееше,имаше животни и градина.Тя е родила 9 деца(последното е майка ми),и за ден не се е спирала.И наистина не беше нито слаба,нито пък дебела и не се е лишавала от нищо.Самата аз съм на 37г.,имам 3 деца(да са ми живи и здрави)и се надявам да доживея близо до нейната възраст. ;)
Link to comment
Сподели другаде

Ще си позволя да не се съглася с теб IVAN,мисля все пак,че има нещо вярно в тези изводи.Моята баба почина на 93г.и до края беше жизнена,сама живееше,имаше животни и градина.Тя е родила 9 деца(последното е майка ми),и за ден не се е спирала.И наистина не беше нито слаба,нито пък дебела и не се е лишавала от нищо.Самата аз съм на 37г.,имам 3 деца(да са ми живи и здрави)и се надявам да доживея близо до нейната възраст. ;)

Ама по кое време е живяла ? Какви проблема е имала - в живота в работа, стрес ?

Доста по-малки от досегашните хора. Това не е ли фактор ???

 

Просто казвам, че тези изследванията, които са посочени в тази НОВИНА са смешни(малко остро звучи, май)

П.п. то и аз имам баба на 90+ години ;)

Link to comment
Сподели другаде

Начина на хранене и пестене на нервите са заложбата на дълголетие. Погледнете страните лидери по дълголетие. Град Тверия носи името на римския император Тиберий. Там средната продължителност на живот е 98години. Никакви полета, бране на царевица и копане на домати. Вярно, че жените раждат средно 7.1 деца според статистиката. Там фокусът се състои в приеманите минерални бани, който се смятат целебни. Нещо повече. Доктори хомеопати съветват. Сутрин билков чай. Пиенето на вода да бъде с капки изцеден лимон. Смърт за стомаха е след ядене да се яде плодове. Плодовете се разграждат по-бързо и загниват, а изхождането не е навремено. Не на място, но ще кажа, че по-голяма тъпня от аналния секс няма. В стомаха и правото черво има толкова гадости, че проникването им в кръвта на човек може да го убие. Изчакайте поне час и половина и тогава плодове. За хора на възраст 40г задължително дневен порцион от ядки: фъстъци, бадеми, лешници, слънчоглед. Вечерята да бъде лека. Може да е плодова. Месо от риба или пиле. Никога, никога и пак повтарям никога не яжте мляко и месо едновременно. Оставяме религията на страни, но това е моя отговор Израел да има дълголетници. Не отказвайте алкохола. Нека виното бъде предпочитано.

Познат програмист се сдуха и изчезна. След два месеца цъфна на съботната ни среща по футбол. Бил в Непал. Единството возило там било джипове. Отседнал в някакъв монашески манастир. Около него старци монаси, които цял живот яли купи с ориз и по билков чай за целия ден. През останалото време се вгъбявали в точка и мълчали. Твърдо е решил да се засели при тях, защото всичко в града го дразнеше.

На Питкин дядо му наскоро празнува 102 години. Този дядо има седем законни деца и безчет незаконни. Той разкарвал цистерна с водка навремето. Пушел цял живот руската махорка, която смърди по-гадно от запалени лайна. Дядото е жив и здрав и даже сърфира в нета, като предпочита порно страниците. Животът е Божа работа, на кой колкото му е писано.

Link to comment
Сподели другаде

Eврейската календарна година днес е 5768 и нейното броене започва от момента, в който Бог дава тора-та на Моше (Моисей). В тора четем една от божите повели "Не яж агнешко и мляко от майка му". Евреите съблюдават това. Ако се храниш с месо и мляко на една маса с религиозен евреин, той ще гледа на теб, както ти на китаец, ядещ печено куче. Нещо повече е наличие на книга "кашрут". Тя дава тълкование кое как да се яде. Например те не ядат голи риби - риби без люспи. Еврейска е заслугата животното да бъде убито по хуманен начин, за да може човека след това да яде месо с по-малко адреналин. Този начин на хранене гарантира дълголетие и Израел е водещ в тази класация. Западни лекари подложили на сериозни анализи въпроса с мялкото и месото. Оказва се, че мляко може да се яде след месо едва след 4 часа. Време необходимо на организма да разгради месото. Обратното при млякото е половин час до час. Смесване на белтъчини и мазнини плюс стомашни сокове за разграждане, води до образуване на млечна киселина и токсични вещества вредящи на жлъчка, бъбреци и други вътрешни органи. Предполагам имаш его и го обичаш. Потърси източници "разделно хранене" и се запознай.

Сега си млад и не ти пука, но всички се движим в количката на времето еднопосочно. На една Коледа клахме прасе. Вино и прясно месо в изобилие удари по сърцето един 37 годишен здрав мъж и той пукна. Месото приготвено за "големите глави" на времето ставаше така. Прясно закланото животно се остава да кука за изцеждане на кръвта. После месото се охлажда 24 часа и замразява дълбоко за 48 дни. Чак тогава се поднасяше на партийците. Коледните прасета са буквално невежество. Яж по възможност малко. Всички партийци живееха честито, защото съблюдаваха правилата за правилно хранене стриктно.

 

поздрави vyrgozunqk

Link to comment
Сподели другаде

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори на тази тема

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   Не можете да качите директно снимка. Качете или добавете изображението от линк (URL)

Loading...
×
×
  • Създай ново...