Jump to content

Две връзки с интернет на един комп


Препоръчан пост

Привет,

 

Имам LAN и wireless мрежа в офиса, а хващам и други безжични покрай мен. Мога ли едновременно да се вържа с две връзки една LAN и една wireless и да накарам различните програми да ползват определена връзка с интернет? Едната, кабелната, ми е задължителна, защото мейла ми идва по нея, пък с другата искам да си направя експеримент, т.е. не искам да разкачвам кабела, защото ми идват мейли нон-стоп. Малко идиотско звучи като цяло, но има ли начин?

 

Поздрави

Link to comment
Сподели другаде

Единственият вариант е ако една от мрежите използва прокси сървър, който да й зададеш да използва. Иначе не знам за начина, по който да се избира коя връзка да се ползва от дадена програма.
Link to comment
Сподели другаде

Ми да, всичко си работи, но този кабелния ми минава през фирменото прокси. Другия не мога да разбера дали може да се използва - връзва се, излиза ми иконката долу за безжична връзка - всичко си е ОК, но май всичко си минава през кабела. Най-просто казано има сайтове, които са забранени от админа и пак не се отварят, има и програми, като SKYPE, която също не се връзва. SKYPE вече ми е разрешен де, но просто така за спорта, чудех се дали някои програми не мога да ги прекарам през безжичната връзка :)
Link to comment
Сподели другаде

Хмм... Специално за Скайп може да пробваш да пуснеш само безжичния, да оставиш Скайп да се свърже и да си пуснеш и другия. За сайтовете не е особено приложимо обаче.
Link to comment
Сподели другаде

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори на тази тема

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   Не можете да качите директно снимка. Качете или добавете изображението от линк (URL)

Loading...
×
×
  • Създай ново...