Jump to content

Хайде да видим кой какъв хакер е? :)


Alex Louren

Препоръчан пост

http://3564020356.org/

 

Ето това е сайта - на човек известен като +Ма (според мен е някой доста високо в йерархията на хакерите). Всеки иска да бъде такъв - е - в този сайт се дава възможност. Но нищо не е без пари (не - не е нужно да плащате или нещо такова - няма да ви се праща спам или вируси) - просто сами трябва да си заслужите наградата - знанието.

Така - след като отворите сайта има кратко обяснение (горе долу идеята, че нищо не е безплатно) натискате DESERVE и ви се зарежда текст - обяснено е накратко, че потребителското име за сайта сами си го измисляте, но за да влезете ви трябва и парола - тя е скрита някъде по страницата. Откриете ли паролата - влизате в сайта.

За да я откриете (добре де - ще кажа как става) ще трябва да влезете през Mozilla Firefox, отивате в сайта, натискате Deserve и после отивате горе на VIEW - PAGE SOURCE и ето - нашия човек е скрил послание в ХТМЛ кода :thumbsup:

Дадени са някакви небивалици написани със зелено - е това именно е посланиено, което трябва да разшифровате. Напино е на 1337 - или LEET - хакерски език, където всяка буква е заменена с друг символ. Казано е че MAL = the или М=T A=H L=E ЗАМЕСТВАТЕ БУКВИЧКИТЕ в цялото послание и с малко повече логика и познания по английски ще разчетете написаното.

Не е лесно - но в живота само сиренцето в капана е безплатно, ама и за него мишката плаща твърде високо. Е, дано има навитаци да поиграят. Аз минах 2-рата загадка - сега съм на трета - ако иска някой - може да играем заедно - само да разгадае първата парола :peace:

Link to comment
Сподели другаде

Амммм еми аре де - преведете написаното и който иска ше продължим заедно. Аз спрях до 3тата загадка - нешу с някакви Великденски Яйца е - тук има такава тема и мисля че ще ми помогне ама както и да е.

Ако някой е навитак да играем и разбере паролата че поне да влезе сам да пише - все пак това го играят хора от доста държави - не мисля, че българите трябва да им отстъпваме :bgflag:

Link to comment
Сподели другаде

  • 1 month later...
  • 2 weeks later...

WoW :Д аз съм хакер е :D ToВа е страницата за сваляне..без да решавате задачата се минава...Задачата е за да ви научи да имате търпение.

 

Ето снимчица :P

 

http://img507.imageshack.us/img507/8001/xxxxxqd0.jpg

Link to comment
Сподели другаде

  • 3 weeks later...
:thumbsup: :thumbsup: :thumbsup: :thumbsup: аз не мога да разбера паролата помогнете малко търсех дето казахте но я няма там! А и виждам че има скрито послание то е там където има <-- текст --> то си вижда само със source както казахте на това трябва ли ми или е за друг урок?
Link to comment
Сподели другаде

хакерите ползват програмите на кракерите заради това един хакер и нищо без кракер! Аз сега правя програма която е нещо като троянец но не се хваща ще показва всичките пароли на потребители седнали на този компютър и ще го пращат на e-mail нещо като троянецат naebi suseda само че няма да се хваща от никоя антивирусна!
Link to comment
Сподели другаде

  • 1 month later...
  • 4 months later...
  • 1 month later...
За 10 минутки го дешифрирах (без да чета уроците от тоя сайт за криптиране) и ето какво послание ми се получи: THE PASSWORD IS THE SURNAME OF THE MAN WHO SAID "THE HIGHEST KNOWLEDGE IS TO KNOW THAT WE ARE SURROUNDED BY MYSTERY" , т.е. в превод означава Паролата е името на човека, който е казал "Най-голямото познание е да знаеш, че сме заобиколени от мистерия".
Link to comment
Сподели другаде

  • 2 years later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори на тази тема

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   Не можете да качите директно снимка. Качете или добавете изображението от линк (URL)

Loading...
×
×
  • Създай ново...