Jump to content

Търся Linux, който не иска форматиране на 2 лок. диска


coolboy

Препоръчан пост

Когато инсалирах Убунту 7.04 нямаше как да го инсталирам на Локален Диск Д а на Ц да си остане уиндоус. АКО ЗНАЕТЕ НЯКОЙ ТАКЪВ ЛИНУКС ЗАДАЛЖИТЕЛНО ТОЙ ТРЯБВА ДА Е ДО 700MB, защото ми се развали DVD устройството.
Link to comment
Сподели другаде

Ще се цитирам от един друг форум:

Опитай с Wubi. Един вид все едно инсталираш Ubuntu/Kubuntu като програма под Windows. Не хабиш дискове, работи по-бързо от LiveCD и можеш да го разкараш без остатък, ако не ти хареса.

1. Изтегли Wubi (9,8 МВ).

2. Изтегли Ubuntu alternate install CD или Kubuntu alternate install CD. И двете са по 700 МВ, БГ миръри.

3. Сложи ги заедно в една папка и стартирай Wubi. Укажи на кой дял искаш се разположи Линукс, колко място можеш да му отделиш (поне 5GB) и задай парола и потребителско име.

4. В общи линии е това. Остава да рестартираш и да изчакаш инсталацията. Вече при стартиране ще имаш избор м/у Windows и Ubuntu.

5. Можеш да го премахнеш като деинсталираш Wubi под Windows.

Да допълня:

1. Не го слагай на един дял с Windows.

2. Няма опасност да ти затрие файловете или дяла.

3. Оправи си правописа.

Link to comment
Сподели другаде

По принцип няма Линукс-дистрибуция, която да не предлага възможността за инсталиране на твърд диск. Казвам по принцип, защото има такива, които се стартират от дискета, без да е нужно да се инсталират. А и сред т.н. "живи"-СД има такива, които не предлагат също инстал на хард-диск. Т.е. те използват само РАМ-паметта на компа ти, без по никакъв начин да застрашават други инсталирани на твърдия/те диск/ове операционни системи.

Можеш да избегнеш форматиране на два диска по следния начин: 1. Инсталираш си VirtualBox 2. Запознаваш се с упътването за използването му. 3. Изтегляш си примерно ISO-образа на Knoppix. 4. НЕ го изпичаш на CD/DVD, оставяш го както си е в някоя директория на който и да е твой дял от твърдия диск. 4. Ако разполагаш с достатъчно RAM-памет, при настройките на виртуалната машина във VirtualBox започваш опитите си да речем от нива 128 МБ осн.памет и 16 МБ за видеото. Ако ОС-ът не зарежда изобщо, пробваш следващата комбинация 256 МБ осн.памет + 32 МБ за видеото и т.н. в зависимост от разполагаемия капацитет. 5. Разучаваш Линукс и му се наслаждаваш в практически безопасна среда.

Успех! :OK:

ПС Със същия успех можеш да разглеждаш, да разцъкваш и каквото друго се сетиш, DamnSmallLinux, ForesightLinux, Sidux, Mint, Puppy, PCLinuxOS и много други - повече тук :thumbsup: Разгледай прикачените файлове, които ще ти дадат идея за какво става дума.

post-647-1191671989_thumb.jpg

post-647-1191672027_thumb.jpg

Link to comment
Сподели другаде

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори на тази тема

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   Не можете да качите директно снимка. Качете или добавете изображението от линк (URL)

Loading...
×
×
  • Създай ново...