Jump to content

Kратко упътване за работа с Moneybookers LTD


tzwaro82

Препоръчан пост

!!! По никакъв начин, не се задължавам, че нещата описани в статията работят при всички, от всякъде, при всякакви условия!!!

 

На много, и нарастваща популярност се радват разплащанията през Internet. Лесно е когато става въпрос за плащане на някоя сметка - чрез оператор, който играе ролята на посредник - epay.bg, ebg.bg, между търговеца, клиента и банката на клиента. Всичко е максимално опростено, и без излишни сложности, за сметка на това пестят, време, нерви, опашки, и т.н. .

Когато става въпрос за разплащане извън пределите на страната, много хора намират трудност в това, и се отказват. Други не се отказват и после ругаят. Същността е да се разбере схемата на действие, това е и моята цел.

 

Ще разгледам само повърхностно превода на средства към, и чрез, Moneybookers. И тук се явява първата разлика- докато epay.bg ebg.bg са само посредници с сделката, то Moneybookers (МВ), се явява банката. За да се плати някаква стока/услуга чрез МВ, е необходимо в сметката си в МВ да имате пари. Пари може да получите от друг МВ потребител, или като самите вие си преведете чрез кредитна карта (необходима е проверка на картата със съответната такса)- преводите се извършват на момента, срещу процент от преведената сума, или пък чрез обикновен банков превод, който е освободен от такси от страна на МВ, но отнема м/у 2 и 5 работни дни.

Въпреки възможността навсякъде да се плаща с кредитна карта, използването на МВ е предимство, защото така само един сайт (търговец) ще «знае» вашите лични банкови детайли- това значително намалява риска от измами. За да се извърши плащане, е необходимо изрично разрешение от страна на собственика на акаунта, което ще Ви саси от изписани с дребни букви условия за ползване на дадена услуга, като например автоматично продължаване на достъпа (абонамента), посредством ежемесечно задължаване на картата, до изричен отказ от последната. Разбира се е необходимо търговеца, да поддържа МВ като начин на разплащане.

Също така, може да наредите плащане на дадена услуга, без в акаунта си в МВ да имате средства. Заявката Ви се пази от системата 6 дни, и при постъпване на средства достатъчни за извършване на плащането, то се извършва автоматично. Последното може да бъде отказано във всеки един момент, преди то да е извършено.

 

До тук добре, обаче защо на много хора им изчезнаха парите, при опит да си «заредят» акаунтите в МВ със средства? Единствената причина е, че много малко хора имат навика да четат, дори когато текста е изписан със шрифт и цвят, «очеваден», имащ за цел да бъде прочетен на всяка цена. Става въпрос за политика на МВ, стремяща се да пресече опити за «пране» на пари, като изпрично е изписано, че преводи от трети лица не се допускат. Дефакто- аз не мога да преведа от моята си сметка пари на Драган, защото се явявам трето лице. Дори на себе си, не мога да преведа ако не разполагам с пълноценна разплащателна сметка. Именно поради липсата на тази «пълноценна разплащателна сметка» ( за справки се обърнете към Вашата банка) много сънародници бяха окачествени като перачи на пари, и сумите им отидоха да подпомогнат по-активната борба срещу това. Тези хора пробваха да си внесат пари. Е внесоха ги, но не на себе си. За да бъдат парите приети от МВ, и «упътени» точно във вашият акаунт, е необходимо: 1# в основанието за превода, да въведете вашият номер- изписан в червено, и банката да гарантира, че парите не са незконни. От МВ вярват, че банката проверява средствата на клиентите си за престъпен произход, и това им е достатъчно, и стигнах ( най-накрая) до условие номер #2- трябва да съм клиент на банката от която правя превода, за да си получа парите- в моят акаунт. От пълноценната си разплащателна сметка трябва да наредя банков превод. Да наредя!!! Това е разликата м/у опикновенната и пълноценната банкова сметка. Само от едната е възможно да нареждате да бъдат прехвърлени средства от нея, на други лица. В банковоата си сметката вече трябва да има пари, и само да наредите. Без да плащам НИЩО на касата, освен таксата на банката за превода, и да усодтоверя желанието си с ЛК и подпис. И готово. След 2 до 5 работни дни, парите са в сметката ми в МВ.

 

 

Няколко съвета:

При регистрация на акаунт в МВ, попълвайте само и единствено истинските си данни - по ЛК- на латиница- както са изписани в ЛК.

Не си внасяйте пари директно към сметката на МВ, а наредете на Вашата банка да извърши това, в противен случай рискувате да ги изгубите.

За предпочитане е да не си внасяте пари в петък, а да направите това в понеделник до обяд. Само така сумата ще бъде преведена в сметката Ви, в МВ най-късно в четвъртък - най-често сряда сутрин.

Не забравяйте да въведете номера си, в основанието за плащане- само номера и НИЩО ДРУГО!!! Имената на бланката, може и да са на кирилица.

 

Уверете се, че Вашата банка, е една от тези с която от МВ работят- ОББ, СИБ, Булбанк, ПИБ или Хеброс- може и чрез електронно банкиране.

 

Какво да правят тези обаче, които имат карти на някоя друга банка? Или пък тези които не са си активирали електронно банкиране?

 

За себе си ( който иска да го ползва, на собствен риск) открих мързелив начин, да си заредя сметката в МВ ползвайки еpay.bg. Зареждал съм си сметката чрез еpey.bg, с помощта на дебитни карти издадени от Булбанк и Пощенска банка.

 

В този случай еpay.bg ползва друга банка за посредник- ПИБ и Общинска- в случая платете 40ст. повече, и използвайте банка утвърдена от МВ за преводи- в случая ПИБ.

От менюто в и-пей, избирате секция “Преводи”, след това “Вносна бележка по банкова сметка /към физическо лице, фирма или бюджета” и започвате попълването на данните. Вашите данни може да полуите от акаунта си в МВ в My Account --> Upload funds --> Bank transfer

http://pics.softvisia.com/design/pics/4617/post-40-1190649790_thumb.png

Ясно се вижда IBAN номера на получателя, ID номера, и някой друг поясняващ текст оказал се препъни камък при някой.

 

Попълвате данните във формата за вносна бележка. Задължително избирате за Банка Оператор ПИБ !!!

http://pics.softvisia.com/design/pics/4617/post-40-1190649799_thumb.png

Проверявате дали всичко е както трябва, потвърждавате, и пак проверявате

http://pics.softvisia.com/design/pics/4617/post-40-1190649807_thumb.png

Потвърждавате с паролата за Вашата карта, с която ще бъде извършено плащането, и... готово. Epay.bg ще провери дали има достатъчно средства в сметката Ви, и ако има ще нареди плащането. Остава Ви да чакате. Доста неприятен момент.

 

Вместо да рискувате, и да тръпнете, ако сте твърдо решени да пробвате, направете символичен превод- от 1лв. + 1лв. за превода- в най-лошият случай ще изгубите 2лв.

 

Четете и попълвайте всичко коректно. Над 10 пъти съм зареждал акаунта си в МВ по мързеливият начин, до сега фал не съм имал, но не гарантирам, че гореописаният метод ще работи при Вас, въпреки, че няма причина да не стане.

 

На всички решили да се пробват, пожелавам успех, да четат внимателно, и да опишат резултата.

 

След някой ден, ще опиша зареждането на кредит към някоя програмка за VoIP- няма да е Skype обаче.

 

Полезни линкове:

 

 

www.moneybookers.com

www.epay.bg

www.ebg.bg

 

С уважение: Цветомир Радославов – tzwaro82

Link to comment
Сподели другаде

Зареждане на акаунт

чрез МВ

 

След като вече процедурата по зареждане на МВ е приключила

успешно, и парите са в акаунта ни, можем да ползваме тези пари. Възможностите

на МВ освен пазаруване, включват и пращане на средства между потребители, както

и връщане на парите по банкова сметка на името на титуляра на акаунта -

сметката предварително трябва да се регистрира. И докато първите две операции

принципно са безплатни, то връщането струва 3.52лв. Удобен начин, ако има кой

да праща - примерно работодател, сайт за реклами (не се съм чул някой да му се

е случило).

 

В тази част, ще разгледам зареждането на кредит в акаунт на

програмата VoIP Buster.

 

Като начало- влизане в акаунта на VoIP Buster. В

ляво при наличният кредит, има връзка Buy morе.

http://pics.softvisia.com/design/pics/4617/post-40-1190650193_thumb.png

Тя ни отвежда до страница за проверка на активен телефонен номер. Номера се въвежда в международен формат 00359хххххххх. След като номера е въведен и се потвърди, идва позвъняването, където след кратко разясняване кой се обажда, идва подкана за въвеждане на кода за проверка, последван от съобщение че проверката е завършена (може да се въвежда всякакъв номер. Ако той е домашен към аналогова централа, апарата трябва да се превключи на тонален режим).

След като проверката е успешна, кликаме отново на препратката за зареждане на кредит Buy morе, която този път ни препраща до избора на начин на разплащане- избираме moneybookers.com

http://pics.softvisia.com/design/pics/4617/post-40-1190650218_thumb.png

Следва избор на сумата- при

първо зареждане тя е само една – 10 Евро.

http://pics.softvisia.com/design/pics/4617/post-40-1190650230_thumb.png

Следва въвеждане на потребителското име (e-mail) на акаунта в Money Bookers. Ako вече е зареждано кредит, тази стъпка я няма, и с избирането на сума направо биваме препратени на страница

даваща детайли за плащането

http://pics.softvisia.com/design/pics/4617/post-40-1190650318_thumb.png

И натискаме бутона “Proceed” <Продължи>. Отдолу има надпис, който ни уведомява, че ще

бъдем препратени към сайта на moneybookers.

 

Следва последната препратка за потвърждаване

на плащането -

http://pics.softvisia.com/design/pics/4617/post-40-1190650206_thumb.png

с информация в горната част, и полета за попълване на

потребителските данни за МВ. След въвеждането им, и натискане на бутона “PAY NOW”, процедурата по

плащане е почти завършена. За пълното и приключване, е необходимо да потвърдите своето желание,чрез радио-бутона "Deposit money via our site first... " , и бутона "Confirm"

 

Ако към момента в нея няма налична

достатъчната сума, трябва да заявите, начина на плащане (на зареждане на акаунта със средства в МВ), и да потвърдите, за да

бъде запазена заявката. При достигане на необходимата сума, плащането ще бъде

извършено автоматично.

 

 

Приятно говорене.

 

Начина на зареждане на кредит, към другите отрочета на Betamax, е силно индентичен :) . Трябва само да имате в предвид, че от един акаунт в МВ можете да заредите кредит само в една програма собственост на Betamax ! Било от съображения за сигурност.

След няколко успешни зареждания посредством МВ, от Betamax ще ви предложат да им станете дистрибутори, което ще направи възможно от Вашият акаунт да прехвърляте суми директно на другите потребители- със съответните бонуси и отстъпки (без значение коя програма ползват).

 

Полвзни връзки:

 

www.moneybookers.com

 

www.voipbuster.com

 

VoIP конкуренция - "Skype" vs "VoIP Buster"

 

С уважение: Цветомир Радославов – tzwaro82

Link to comment
Сподели другаде

  • 4 months later...
И аз си заредих сметка moneybookers по мързеливия начин даже по по-мързелив :) Не си регистрирах карта, а направо от микросметката преведох 1 лв към moneybookers и 1.60 за транзакцията. За малко повече от 24 часа парите се появиха в сметката. С тази разлика, че при превода не се избира банка, а само че парите ще бъдат преведени от микросметката в epay.
Link to comment
Сподели другаде

  • 1 year later...
Моля,за помощ.Качих 26$ от eРеу в Moneybookers,там си излизат че ги имам,но тръгна ли да плащам с тях,ми излиза едно и също съобщение- Your account is locked for outgoing transfers and credit/debit card payments therefore we cannot complete this transaction.To unlock your account, you must upload funds into your Moneybookers account via bank transfer.
Link to comment
Сподели другаде

Моля,за помощ.Качих 26$ от eРеу в Moneybookers,там си излизат че ги имам,но тръгна ли да плащам с тях,ми излиза едно и също съобщение- Your account is locked for outgoing transfers and credit/debit card payments therefore we cannot complete this transaction.To unlock your account, you must upload funds into your Moneybookers account via bank transfer.

Как ги качи? МВ са доста стриктни откъм "прането" на пари.

А и при теб си пише, че за да ти отключат акаунта трябва да заредиш чрез банков превод.

Link to comment
Сподели другаде

  • 1 year later...

Как ги качи? МВ са доста стриктни откъм "прането" на пари.

А и при теб си пише, че за да ти отключат акаунта трябва да заредиш чрез банков превод.

Това изобщо не е вярно. Аз си заредих моя акаунт с 3 лв. колкото да го пуснат. След 2 дни чакане най-накрая се сетиха да го отключат, а преди малко влизам и той пак заключен, макар че си има 3 лв. вътре. :devil: Сигурно много народ редовно ги псува, щом единствената "връзка" със съпорта е ЧЗВ и няма и-мейл, на който да пишеш. И сигурно точно заради това хората предпочитат ПейПал, а не тия крадящи пари педровци.

Link to comment
Сподели другаде

  • 2 months later...

Полезна информация, дано нещата са се пооправили за една година. Моя мъж отдавна не е ползвам МВ, сега мисля и аз да си регистрирам. Благодаря пак за инфото.

 

http://flo.bg/data/images/hrizantemi_jalti_283.jpg

Link to comment
Сподели другаде

Гост
Отговори на тази тема

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   Не можете да качите директно снимка. Качете или добавете изображението от линк (URL)

Loading...
×
×
  • Създай ново...