Гост tnn Публикувано Май 23, 2009 Report Share Публикувано Май 23, 2009 http://www.virustotal.com/analisis/1e675cb...f455-1243069808 Така ли трябва да се засича- с Win32.Banker? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Май 23, 2009 Report Share Публикувано Май 23, 2009 В общи линии да. При мен също се засича. Казах ти вече, качи файл директно от даден чист инсталационен диск с вграден SP3 и виж дали се засича. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Гост tnn Публикувано Май 23, 2009 Report Share Публикувано Май 23, 2009 Преди време съм проверявал същите системни файлове - защо ли тогава Win32.Banker липсваше? За мен е по-вероятно да не е FP,но може причината да е в разработки на eSafe и да си прав. Win32.Banker дали го има при същите файлове и на други съфорумци? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
tanganika Публикувано Май 23, 2009 Report Share Публикувано Май 23, 2009 Преди време съм проверявал същите системни файлове - защо ли тогава Win32.Banker липсваше? За мен е по-вероятно да не е FP,но може причината да е в разработки на eSafe и да си прав. Win32.Banker дали го има при същите файлове и на други съфорумци?При мене също ctfmon.exe се засича като Win32.Banker от eSafe със SP3 съм. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Гост tnn Публикувано Май 23, 2009 Report Share Публикувано Май 23, 2009 Благодаря. Излиза, че съм доникъде по въпросителните за констатациите ми за IE7+IE8 . Нещо пречи да ги преинсталирам и ползвам.Сканирам се външно и нищо не установявам. Ако ми омръзне да гадая и търся - с преход към свеж Win всичко пак бързо става идеално. Но това е крайно решение и са нужни още причини.Засега и така може. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
damto Публикувано Май 23, 2009 Report Share Публикувано Май 23, 2009 Преди време съм проверявал същите системни файлове - защо ли тогава Win32.Banker липсваше? За мен е по-вероятно да не е FP,но може причината да е в разработки на eSafe и да си прав. Win32.Banker дали го има при същите файлове и на други съфорумци?http://www.virustotal.com/analisis/1e675cb...f455-1243107768 И двамата с Михнев преди време писахме по този въпрос,а Фиксер прати файла на McAfee като сигнал за FP и остана само това засичане на eSafe и това на пробвани повече от седем машини с оригинални ОС с Windows XP. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Maniac Публикувано Май 23, 2009 Report Share Публикувано Май 23, 2009 Остана, защото не разбрах на кой е-мейл адрес да изпратя файла. Писах на представителите на eSafe в България, но не ми отговориха. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
tanganika Публикувано Май 25, 2009 Report Share Публикувано Май 25, 2009 TNN,защо мислиш че Sophos (Klingon Anti-Virus) е обогатена с прибавки и уязвимости ? Twister не е ли и той шпионин ?И защо си на мнение че CIS се изсчиства от ОС само след форматиране на харда ? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Гост tnn Публикувано Май 25, 2009 Report Share Публикувано Май 25, 2009 KIS 8.0.0.506 намира две уязвимости с висока степен на опастност при файлове принадлежащи на Klingon Anti-Virus.След ръчно изтриване на тези файлове нещата са по-нормални - усеща се. За Twister не съм имал сродни констатации. Едва ли CIS ще се изсчиства винаги от ОС само след форматиране на харда - авторите и доста неща вероятно коригират в движение. Тогава така ми се е струвало. Поздрави Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
tanganika Публикувано Май 27, 2009 Report Share Публикувано Май 27, 2009 tnn,SysProt не е вирус,резултата от лабораторията на Авира http://hosting06.imagecross.com/image-hosting-th-15/8362Screenshot-16.jpg Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Гост tnn Публикувано Май 27, 2009 Report Share Публикувано Май 27, 2009 tnn,SysProt не е вирус,резултата от лабораторията на Авира http://hosting06.imagecross.com/image-hosting-th-15/8362Screenshot-16.jpgТова чудо ми намира 7 скрити процеса и не може да ги прекрати. GMER не вижда нито един от седемте. Два от тях са остатък от Online Armor Free -може-би още един кандидат за групата на топшпиониращите. Движа се към форматиране и свеж Win - нямам шанс срещу подобна група непознати кодове. Malware Defender е последната ми идея преди прехода към чисто начало. Антивирусните програми в подобни условия са трагични за съжаление. При мен за пореден път се получава - намерил каквото търсил... Поздрави Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
avalon72 Публикувано Май 27, 2009 Report Share Публикувано Май 27, 2009 Това чудо ми намира 7 скрити процеса и не може да ги прекрати. GMER не вижда нито един от седемте. Два от тях са остатък от Online Armor Free -може-би още един кандидат за групата на топшпиониращите. Движа се към форматиране и свеж Win - нямам шанс срещу подобна група непознати кодове. Malware Defender е последната ми идея преди прехода към чисто начало. Антивирусните програми в подобни условия са трагични за съжаление. При мен за пореден път се получава - намерил каквото търсил... ПоздравиМале-е-е... па ако и MBR-сектора не ти е чист ще трябва да изтриваш и него. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Гост tnn Публикувано Май 28, 2009 Report Share Публикувано Май 28, 2009 https://www.virustotal.com/ru/analisis/23fb...3c56-1243490036 Някакъв индус е автор на програмата - тя впечатлява в констативната част, но после е безсилна да прекрати процесите. Защитени са. Malware Defender също не ги установява. Компютърът е бавен и липсва над половината от обичайния трафик към Интернет - затова считам установеното за достоверно. Добре съм се заредил с rootkits след инсталиране на всевъзможни уж чисти безплатни програми. Дали си струва да се мотам още и да пробвам примерно с ComboFix ? Или с AVG Anti-Rootkit, който препоръчват като един от най-добрите за подобни случаи? Вече не виждам смисъл да сменям защитния продукт Panda с някой друг - те просто не се справят. Поздрави Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
tanganika Публикувано Май 28, 2009 Report Share Публикувано Май 28, 2009 Едва ли тези rootkits са от безплатните програми,но ако вече са инсталирани и решат да те шпионират няма да имат нужда от rootkits за тази работа. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
bmvtooo Публикувано Май 28, 2009 Report Share Публикувано Май 28, 2009 Искам само да ви попитам - пробвал ли е някой да инсталира на компютъра си (при условие, че е с касперски 2009 - говоря за KiS а не KAV) програмата Домашен кулинар???Ще остане доста изненадан от реакцията на KiS 2009 - колкото и странно да е изписва (ПОТЕНЦИАЛНО НЕЖЕЛАНА ПРОГРАМА) ,което не е чак толкова от значение колко добре се справя KiS , но не говори никак добре за него!!! Или по точно за производителите му!!! Да се държи с една напълно безопасна програма с рецепти за готвене по такъв начин (както има такава поговорка - КАТО В НЕБРАНО ЛОЗЕ)!!!С две думи не открива нищо опасно ,но и е капризен - не иска да се занимава с тази програма.Все едно ти казва - не я знам тази програма и не искам да се занимавам с нея!!! Странно е но това го има само при KiS ,а при KAV го няма - и това е защото KiS има вградена стена (която всъщност прави въпросното действие)!!!Както каза и Night_Raven ,ако производителите на Kis и KAV не вземат мерки да оправят капризите на програмата - колкото и добре да е направена да защитава компютъра - това ще направи така , че доста потребители да се откажат от това програма като KiS или KAV да защитава компютъра им!!!Поздрави на всички!!! Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост