Tapion Публикувано Август 30, 2007 Report Share Публикувано Август 30, 2007 Чел съм, че дори и "напълно" изтритата информация(сиреч Shift+Delete-ната) се запазва частично на хард диска, дори може да се възстанови с програмки като Recuva. Та въпросът ми е има ли такава, която напълно да заличи тези остатъчни данни. Уточнявам, че не ми трябва нещо тип Eraser, а такова с което да примерно почиствам периодично. Намерих това, но имам съмнения, че не върши работа. А дали едно такова почистване би се отразило положително на производителността? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
crio Публикувано Август 30, 2007 Report Share Публикувано Август 30, 2007 Когато започвах с програмирането и аз използвах подобен метод за триене на файлове като показаната от теб програма, но според мен не ти е нужна подобна програма. Защото като изтриеш даден файл с [Delete] или [shift]+[Delete] той бива маркиран като изтрит, но остава на харддиск-а ти, обаче файлът ще бъде премахнат когато някой друг файл бъде записан върху него, следователно не ти пречи присъствието на файла. Дадената програма пак маркира файла като изтрит но и изтрива съдържанието му, като заменя всеки знак от файла с знак "0", което прави изтритите вече файлове, невъзможни за въстановяване. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Vankata Публикувано Август 30, 2007 Report Share Публикувано Август 30, 2007 Когато започвах с програмирането и аз използвах подобен метод за триене на файлове като показаната от теб програма, но според мен не ти е нужна подобна програма. Защото като изтриеш даден файл с [Delete] или [shift]+[Delete] той бива маркиран като изтрит, но остава на харддиск-а ти, обаче файлът ще бъде премахнат когато някой друг файл бъде записан върху него, следователно не ти пречи присъствието на файла. Дадената програма пак маркира файла като изтрит но и изтрива съдържанието му, като заменя всеки знак от файла с знак "0", което прави изтритите вече файлове, невъзможни за въстановяване. Не съм много съгласен с теб.Когато се изтрие даден файл той се отбелязва като вече изтрит и не заемащ никакво място в диска, обаче винаги се запазва някаква информация, че този файл е съществувал, той не може така лесно да се преахне, само с Delete. И така ти си мислиш, че си ги премахнал обаче в диска оставя още инфирмация за него и след време системата започва да работи по бавно. Записването на друга информация не премахва, информацията за по рано изтритият от тебе файл.За повече информация по темата може да прочетеш тук. А и също се сещам за една такава програма CCleaner Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Tapion Публикувано Август 31, 2007 Author Report Share Публикувано Август 31, 2007 Ползвам CCleaner отдавна и знам, че предлага "Безопасно изтриване", но то се прилага само в определени директори. Другият вариант е да добавям всеки файл/папка ръчно, но както споменах не ми трябва нещо подобно на Eraser. Търся софтуер с който да почиствам периодично натрупаните боклуци, а не да го пускам при всяко изтриване на файл, по възможност безплатен. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Август 31, 2007 Report Share Публикувано Август 31, 2007 Уточнявам, че не ми трябва нещо тип Eraser, а такова с което да примерно почиствам периодично.Търся софтуер с който да почиствам периодично натрупаните боклуци, а не да го пускам при всяко изтриване на файл, по възможност безплатен.Е, то това звучи точно като описание на Eraser. Тя може да чисти по зададено разписание (schedule) и ръчно (on-demand). Има си опция за почистване на празното място. Не виждам къде е проблемът да я използваш. Не че няма BCWipe (3.5MB) (на Jetico) или QuickWiper (1.3MB), но са платени и демо версиите им работят 30 дни. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Tapion Публикувано Август 31, 2007 Author Report Share Публикувано Август 31, 2007 Ок, мерси. Не знам защо, но по-рано днес като я пробвах останах с впечатлението, че служи само за "secure cleaning" на отделни директории и файлове. Намерих каквото търсех, извинявам се за объркването. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Sir William Публикувано Август 31, 2007 Report Share Публикувано Август 31, 2007 Ок, мерси. Не знам защо, но по-рано днес като я пробвах останах с впечатлението, че служи само за "secure cleaning" на отделни директории и файлове. Намерих каквото търсех, извинявам се за объркването.Хм, не споделяш какво си намерил или направил. Например аз изпозлвам за безвъзвратно триене East-Tec Eraser 2007. Или по-точно това меню за настройка:http://i1.tinypic.com/662xvue.png Лошото е, че програмата е платена. Но при мен работи изключително добре, досега не ме е подвела. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Tapion Публикувано Август 31, 2007 Author Report Share Публикувано Август 31, 2007 Мислех, че става ясно - "намерих" Eraser. Благодарско за отговора - непременно ще тествам и тази. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Sir William Публикувано Август 31, 2007 Report Share Публикувано Август 31, 2007 Мислех, че става ясно - "намерих" Eraser. Благодарско за отговора - непременно ще тествам и тази.О.К. Явно аз не съм разбрал добре отговора ти по-горе. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
anton Публикувано Октомври 2, 2007 Report Share Публикувано Октомври 2, 2007 Здравейте, прочетох темата и ми стана много интресно, преди не се бях замислял за този проблем. Сега ми възникна един въпрос. Тъй като мисля да продавам компа, интересува ме как мога да залича информацията за изтритото от хард-диска, за да не може някой недоброжелател да се възползва от нея, дали споменатите от вас "East-Tec Eraser 2007" и "Eraser" са добро решение? Изтривал съм доста важни документи . Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
panevdd Публикувано Октомври 2, 2007 Report Share Публикувано Октомври 2, 2007 Можеш да използваш някоя от предложените програми или да форматираш твърдия диск няколко пъти с различни файлови системи, като използваш пълно (Full), а не бързо (Quick) форматиране. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
R&B Публикувано Октомври 9, 2007 Report Share Публикувано Октомври 9, 2007 Здравейте ! Така ! И аз разбира се имам проблем и отново търся съдействие и мисля да се вмъкна в тази тема.Поради непрофесионалното любопитство и ровене в папките на компютъра ми от некомпетентна в моята работа колежка, използвах програма Hide Folders, която ми даде спокойствие,че поне папките с личните ми и важни файлове ще бъдат защитени. До тук добре, всичко си беше нормално, но в един момент внезапно компютъра ми даде грешка в system32. Проблема се оказа сериозен с риск да загубя цялата информация, но благодарение на компетентните колеги това се избегна. Не съм компетентно лице, макар, че имам известна култураи опит. Всички работни папки бяха спасени, с изключение на тези скритите. В момента съм с два windowsa и имам усещане че нещо не е както трябва. С всичко останало се справих, но не мога сама да открия как да направя така, че да възстановя скритите папки и дали са тотално изтрити от компютъра. Опитах в Safe mode i DOS, но честно казано си мисля, че не мога да се справясама. Според вас тотално загубено ли е всичко и да се примиря, или има начин да си ги възстановя. Дано правилно съм обяснила проблема си. Ще чакам предположения и предложения. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Sir William Публикувано Октомври 9, 2007 Report Share Публикувано Октомври 9, 2007 Здравей! Опита ли все пак да "видиш" скритите папки по този начин:Windows Explorer -> Tools -> Folder Options -> View -> Show hidden files and folders? Ето менюто:http://i23.tinypic.com/es2aah.png Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
VIS Публикувано Октомври 9, 2007 Report Share Публикувано Октомври 9, 2007 Като е дало грешката, защитените файлове с програма в кой дял са били.Как сте спасили другите файлове ?Windowsa тръгна ли си или сте преинсталирали или нещо такова ?Помня отдавна, че ползвах подобна програма за скриване/локване на папки и не можеше да се видят, дори с това което е посочил Sir William. Но един ден когато реших да записвам диск с Нерото, като влязох в дяла, където са скритите папки, ги виждах (през Нерото), зачудих се и отворих през Windows Explorer-а, не се виждаха.Та исках да каже, че ако не сте форматирали дяла, където са скритите файлове/папки може да опиташ да ги видиш с Неро и да ги запишеш на диск или да ги копираш от там..Ако не става така, пиши Успех! Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
R&B Публикувано Октомври 10, 2007 Report Share Публикувано Октомври 10, 2007 Здравейте отново !Ураааа !Забелязах, че сте ми като кадемче. В момента в който се обърна към вас и скоро след това интуитивно намирам решение на проблема си, сякаш имам просто нужда от подкрепа.Sir William, това бе първото за което се сетих, но уви ... затова се и притесних.VIS, благодаря и на теб за съвета. Не не е форматиран нито един от дяловете, а просто преинсталираха windowsa и слава богу папките съобразително бях сложила на друг дял.Това, което предлагаш вероятно е едно от решенията, но аз се справих по друг начин и не мога да повярвам, че успях ... Благодаря за отзива ! Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост