Jump to content

Правила и общи положения в раздел "Любопитни новини, извън IT сферата"


Препоръчан пост

В тази тема ще се опитам да посоча някои основни моменти при публикуването на новини в този подфорум.

 

Имайки в предвид спецификата на подфорума и новините, които ще се публикуват тук най-основното правило е когато се копира новина от български сайт, задължително да се посочва източника!

 

Освен българските сайтове ви съветвам да следите чуждестранните източници (може и повече от един). При превеждане на новини от чуждестранни страници е повече от желателно да посочвате източника на новината.

 

При копиране или превеждане на новини, винаги прочитайте условията за това на съответните сайтове, откъдето вземате новините! При някои сайтове копирането или превеждането е изрично забранено.

 

При проблеми, нарушени авторски права или други пишете на мен (Tragedy) или Slammer и ние ще вземем съответните мерки. НЕ използвайте темите за това!. Подобни постове ще бъдат изтривани и авторите им предупреждавани.

 

Не се сещам за нещо по-специфично сега, но ако има нещо, ще го добавя, така че можете да проверявате от време на време. В крайна сметка тези правила и положения са, за да бъдем по-добри, ефективни и работата ни по-качествена, а и за да уважаваме труда на другите новинари.

 

Благодаря ви, че прочетохте тези правила.

Link to comment
Сподели другаде

Гост
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Създай ново...